Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Uručene diplome novoj generaciji studenatatitle

Uručene diplome novoj generaciji studenata

<p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">Tradicionalno, povodom Dana Univerziteta, 11.11. u 11 sati održana je svečana ceremonija uručenja diploma. Diplome su primili studenti koji su diplomirali, specijalizirali, magistiriali i doktorirali u toku prethodne studijske godine.</span></p> <p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">Ova ceremonija je bila posebna jer su prvi put u istoriji Univerziteta dodijeljene diplome doktorima nauka.</span></p> <p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">Studentima i njihovim gostima su se obratili rektor UDG, prof. dr Veselin Vukotić i predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr Dragan Vukčević. Diplome najboljim studentima je uručio ambasador NR Kine u Crnoj Gori, gospodin&nbsp;Cui Zhiwei.</span></p> <p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;"><a href="https://www.dropbox.com/sh/yczq418dqlgbdwe/AADoRFA4Mm6lS3ZDDJfGOP7da?dl=0">Ovdje</a> možete pogledati fotografije sa ceremonije.</span></p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji

Humanisticke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje oko 400 studenata na redovnim, postdiplomskim I doktorskim studijama. (http://www.udg.edu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, komunikologije i medija ali i da organizju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu će izvoditi eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Djordjije Borozan

Zvanična internet stranica fakulteta