Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Početak studijske 2016/17. godinetitle

Početak studijske 2016/17. godine

<p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">Nastava u studijskoj 2016/17. godini je počela u ponedjeljak, <span class="forecolor">12. septembra</span>. </span></p> <p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">U toku zimskog semestra, slobodna sedmica će biti od <span class="forecolor">24-30. oktobra</span>.</span></p> <p><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">Zavr&scaron;ni ispiti će trajati do <span class="forecolor">29. decembra</span>.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na Google+UDG WebMail

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji

Humanisticke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje oko 400 studenata na redovnim, postdiplomskim I doktorskim studijama. (http://www.udg.edu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, komunikologije i medija ali i da organizju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu će izvoditi eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Djordjije Borozan

Zvanična internet stranica fakulteta