Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

„Kina: istorija, kultura, religija i nauka“title

„Kina: istorija, kultura, religija i nauka“

<p><span>U petak, 18. maja 2018. god na UDG-u je organizovano zavr&scaron;no takmičenje timova u okviru projekta &bdquo;Ideje i karakter&ldquo;, a na temu: &bdquo;Kina: istorija, kultura, religija i nauka&ldquo;. U okviru ovog projekta u ovom semestru i na ovu temu prijavilo se 260 timova sa svih fakulteta UDG-a, sa oko 1300 studenata (svaka grupa je imala 6-7 članova). Radi se o projektu koji je jedna od temeljnih inovacija studija na UDG&mdash;u, jedinstvena ne samo u regionu, već i mnogo &scaron;ire. Finalnom takmičenju prisustvovala je i Ambasada NR Kine u Crnoj Gori, Cui Zhiwei-ja, sa predstavnicima 12 kompanija koje su angažovane u Crnoj Gori.</span></p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Rektor UDG-a član Upravnog odbora organizatora EXPO 2017

Rektor UDG-a član Upravnog odbora organizatora EXPO 2017

U periodu od 10. juna do 10. septembra 2017. godine u Astani, Kazahstanu će se održati EXPO 2017, odnosno, svjetska izložba dostignuća koja se organizuje svake dvije do četiri godine od kraja XIX vijeka.  Pored navedenog, tokom trajanja izložbe će se održati i 10 naučnih konferencija koje organizuje Upravni odbor za organizaciju.

U Upravnom odboru, pored članova koji dolaze sa svih kontinenata, izabran je i prof. dr Veselin Vuković rektor Univerziteta Donja Gorica.

EXPO je međunarodni događaj koji ima za cilj edukaciju javnosti, dijeljenje inovativnih rješenja, promociju napretka i podsticanje saradnje. Na ovogodišnjem EXPO-u će učestvovati blizu 200 država iz cijelog svijeta, a tema je Budućnost energije. Osnovna ideja izložbe je da sve države dobiju priliku da prikažu svoj pogled na već zadatu temu.

Takođe, Univerzitet Donja Gorica je i partner Univerzitetu Nazarbayev iz Astane, Kazahstana koji je i glavni organizator jedne od konferencija pod nazivom  International Science and University Conference.

Tom prilikom, delegacija Univerziteta Donja Gorica, 10 članova, boraviće u Astani od 8. do 16. jula i biće u prilici da uspostavi kontakte sa poznatim univerzitetima i kompanijama iz cijelog svijeta.