Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Business Challenge Montenegrotitle

Business Challenge Montenegro

<p><span data-mce-mark="1">Na UDG-u je održano takmičenje pod nazivom Business Challenge Montenegro.</span></p> <p><span>Glavni organizator projekta je bila neprofitna organizacija Studentski Biznis Centar koja funkcioni&scaron;e pod okriljem UDG-a, koji je bio glavni partner u realizaciji BCM-a. Takmičenje koje je okupilo 150 najboljih maturanata iz svih krajeva Crne Gore se sastojalo iz brzog rje&scaron;avanja zadatog problema, izradi biznis planova i prezentovanju istih stručnom žiriju.</span></p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Rektor UDG-a član Upravnog odbora organizatora EXPO 2017

Rektor UDG-a član Upravnog odbora organizatora EXPO 2017

U periodu od 10. juna do 10. septembra 2017. godine u Astani, Kazahstanu će se održati EXPO 2017, odnosno, svjetska izložba dostignuća koja se organizuje svake dvije do četiri godine od kraja XIX vijeka.  Pored navedenog, tokom trajanja izložbe će se održati i 10 naučnih konferencija koje organizuje Upravni odbor za organizaciju.

U Upravnom odboru, pored članova koji dolaze sa svih kontinenata, izabran je i prof. dr Veselin Vuković rektor Univerziteta Donja Gorica.

EXPO je međunarodni događaj koji ima za cilj edukaciju javnosti, dijeljenje inovativnih rješenja, promociju napretka i podsticanje saradnje. Na ovogodišnjem EXPO-u će učestvovati blizu 200 država iz cijelog svijeta, a tema je Budućnost energije. Osnovna ideja izložbe je da sve države dobiju priliku da prikažu svoj pogled na već zadatu temu.

Takođe, Univerzitet Donja Gorica je i partner Univerzitetu Nazarbayev iz Astane, Kazahstana koji je i glavni organizator jedne od konferencija pod nazivom  International Science and University Conference.

Tom prilikom, delegacija Univerziteta Donja Gorica, 10 članova, boraviće u Astani od 8. do 16. jula i biće u prilici da uspostavi kontakte sa poznatim univerzitetima i kompanijama iz cijelog svijeta.