Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

„Kina: istorija, kultura, religija i nauka“title

„Kina: istorija, kultura, religija i nauka“

<p><span>U petak, 18. maja 2018. god na UDG-u je organizovano zavr&scaron;no takmičenje timova u okviru projekta &bdquo;Ideje i karakter&ldquo;, a na temu: &bdquo;Kina: istorija, kultura, religija i nauka&ldquo;. U okviru ovog projekta u ovom semestru i na ovu temu prijavilo se 260 timova sa svih fakulteta UDG-a, sa oko 1300 studenata (svaka grupa je imala 6-7 članova). Radi se o projektu koji je jedna od temeljnih inovacija studija na UDG&mdash;u, jedinstvena ne samo u regionu, već i mnogo &scaron;ire. Finalnom takmičenju prisustvovala je i Ambasada NR Kine u Crnoj Gori, Cui Zhiwei-ja, sa predstavnicima 12 kompanija koje su angažovane u Crnoj Gori.</span></p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Važno obavještenje za studente koji primaju diplome

Važno obavještenje za studente koji primaju diplome

U priloženom fajlu možete naći finalni raspored studenata po amfitetrima. Na spisku se nalaze studenti koji su prisustvovali generalnoj probi, koja je održana 10. novembra.

Na kraju ove vijesti možete naći tekst himne. Molimo Vas da naučite riječi, zbog zajedničkog izvođenja himne na kraju ceremonije.

Takođe, molimo Vas da obavijestite svoje goste (jedan student može pozvati  tri  gosta) da dođu ranije (bilo bi poželjno da su već od 10:15 budu na UDG-ju, kada će biti otvoren ulaz u amfiteatre), jer nakon 11 sati više neće biti moguće da se uđe.

Podsjećamo Vas da je u subotu, 11.11. potrebno da dođete na UDG u 8:15, kada počinje podjela toga, i neophodno je da studenti donesu LK ili neki drugi identifikacioni dokument, kako bi mogli da preuzmu togu (toge se preuzimaju u Biblioteci). Nakon preuzimanja toga, studenti idu u Glaeriju UDG (prizemlje), ukoliko diplomu primaju u amfiteatru AP, odnosno ostaju u Bblioteci ukoliko diplomu primaju u AS, gdje se spremaju i čekaju prozivku. Studenti koji to još uvijek nijesu uradili, potrebno je da uplate 20 eura za izradu diplome, i pokažu dokaz o uplati prilikom preuzimanja toge.

Generalna proba počinje u 9:15, što znači da će prozivka početi 15 minuta ranije. Student koji u 9:00 nije spreman i na svom mjestu u koloni, ne može prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele diploma. Diplome svih studenata koji su na spisku a nijesu prisutni na ovoj prozivci će biti odmah sklonjene, i studenti će moći da ih podignu u Studentskoj službi, nakon 15. novembra.

 

UDG himna

 

Kad matura jednom prođe,

Vrijeme za studije dođe,

Najbolje što možeš ti

Za sebe učiniti                                                                   2 puta

Da dođeš na UDG

 

Narandžasta naša boja

UDG je ljubav moja

Sa Lovćena slavu pij

I studiraj UDG                                                          2 puta

Za budućnost ne brini (2 put: Svoje snove ostvari)

 

Prepjev pjesme:

Hej teacher, this is our song!

 

Rep dio:

Solo: I bi sto bi!

Svi: A što bi?

Solo: Ja upisah UDG!

 

Srećan život tu se živi,

Snovi nisu više sivi

Tu postaješ samo svoj                                                        2 puta

Jednog dana druže moj                                                                

Čitav svijet će biti tvoj

 

Narandžasta naša boja

UDG je ljubav moja

Sa Lovćena slavu pij

I studiraj UDG                                                          2 puta

Za budućnost ne brini (2 put: Svoje snove ostvari)

Preuzmite fajl