Twitter feed
Najnovija obavještenja

"Kombinatorni principi interpretirani na razne specijalne načine"

Na Univerzitet Donja Gorica u periodu od 13.-14. decembra boraviće Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, prof. dr Rade Doroslovački.
U petak, 14.decembra 2018. godine u 9h, sala PS, profesor Doroslovački će održati predavanje pod nazivom:

"Kombinatorni principi interpretirani na razne specijalne načine"

Kombinatorni zadaci su prisutni na svim nivoima obrazovanja jer razvijaju logičko i kreativno razmišljane, a time se otvaraju vrata mašti i intezivnoj aktivnosti uma čovjeka. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, a posebno studente i kolege iz oblasti matematike i tehničkih nauka.

Profesor Rade Doroslavački ima iskustva kao takmičar, a kasnije je imao značajan doprinos u pripremi studenata za različite nivoe takmičenja iz oblasti matematike.
Detaljniju biografiju možete naći na http://imft.ftn.uns.ac.rs/~rade/biografija.html
Arhiva obavještenja
Otvoren konkurs za plaćeno istraživačko stažiranje
Obavještavamo vas da je u toku otvoreni poziv za plaćeno istraživačko stažiranje koje organizuje nevladina organizacija Luča Institut, a u čast Profesora Svetozara Stiva Pejovića.

Istraživačko stažiranje će biti organizovano od 01. decembra 2018. godine do 22. marta 2019. godine kada će i biti predstavljena publikacija posvećena Profesoru Pejoviću na konferenciji koju organizije nevladina organizacija Luča Institut.
Od izabranog kandidata/kinje se očekuje posvećenost u istraživanju ideja klasičnog liberalizma i ideja Profesora Svetozara Pejovića kao i pomoć u dizajniranju publikacije na crnogorskom jeziku i organizacije konferencije.


Ovaj poziv se isključivo odnosi na studente osnovnih studija koji su zainteresovani da izučavaju ideje klasičnog liberalizma.


Rok za prijavu je 22. novembar 2018. godine u 23:59.


Sve dodatne informacije kao i zvanični poziv možete pronaći ovdje.
05
Novembar
Opsta obavjestenja