Twitter feed
Login box Content
Najnovija obavještenja

Prijava za kurseve stranih jezika, ljetnji semestar 2018-2019

Obavještamo vas da će prijava za kurseve stranih jezika trajati do 15. februara 2019. do 11:00h na mail cfl@udg.edu.me.

U prijavi navesti ime, prezime, fakultet, br. indeksa, strani jezik i nivo.

Prijave pristigle nakon tog roka se neće razmatrati. Nastava stranih jezika će početi 18. februara 2019.

Informacija za studente koji su u radnom odnosu ili se profesionalno bave sportom
Opširnije: Informacija za studente koji su u radnom odnosu ili se profesionalno bave sportom

Svi studenti Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis koji su u radnom odnosu ili su profesionalni sportisti potrebno je da dostave potvrde najkasnije do petka 02. marta do 14 časova, Kabinet Rektora (II sprat), koleginici Nataliji Drekalović, kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u ljetnjem semestru, školske 2018/19.

Dokumentaciju student može predati ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, u terminu od 13h do 15h.

Prijava ispita

Prijava ispita će početi u ponedjeljak, 11. februara i trajaće do 20. februara.
Da bi student/kinja bi-o/la u mogućnosti da prijavi ispite, biće u obavezi da popuni ankete koje se odnose na predmete iz zimskog semestra koje je položi-o/la. Nakon popunjavanja anketa, studentski profil će biti aktivan i student/kinja će biti u mogućnosti da prijavi ispite.

Početak ljetnjeg semestra

Kao što je ranije najavljeno, nastava u ljetnjem semestru će početi 4. februara i trajaće do 12. maja. Slobodna sedmica je od 18-24. marta.
U dijelu Download/Za studente možete naći: spisak predmeta i predavača, raspored predavanja, spisak neradnih dana, raspored dolazaka gostujućih predavača i raspored polaganja kolokvijuma i završnih ispita.

Doktorske studije "Međunarodna ekonomija", doktorska disertacija kandidatkinje mr Sandre Tinaj

Nakon sto je ispunila sve neophodne uslove propisane Pravilnikom o doktorskim studijama "Medjunarodna ekonomija", kandidatkinja mr Sandra Tinaj, broj dosijea 11/016 predala je doktorsku disertaciju "Uticaj ljudskog kapitala na ekonomski i društveni razvoj".

Predata teza, kao i izvještaj Komisije o ocjeni teze su dostupni na uvid javnosti i nalaze se u Biblioteci UDG.
Aktuelno na fakultetu
23
Maj
Free Market Road Show 2013
Free Market Road Show 2013
Univerzitet Donja Gorica je i ove godine, peti put uzastopno, bio dio FMRS (Free Market Road Show), serije konferencija koje se održavaju širom Evrope. Centralna tema ovogodišnje konferencije bila je: “To save or not to save: Will austerity programs alone save Europe?”.
UDG je kao univerzitet, koji prednjači u širenju ideja otvorenog i slobodnog tržišta, ove, kao i prethodnih godina, bio odličan domaćin.

Konferenciju su otvorili rektor Univerziteta Donja Gorica, Veselin Vukotić, direktorica Austrijskog ekonomskog centra, Barbara Kolm i ambasador Austrije u Crnoj Gori, Martin Pammer.

Ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković i Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, u svojim diskusijama su izrazili jasne ambicije da, svako u svojoj oblasti učini Crnu Goru otvorenim društvom zasnovanom na principima slobodnog tržišta. Zatim je uslijedila diskusija u kojoj su učestvovali kako lokalni ekonomisti, tako i ekonomisti iz Evrope i Amerike. Zaključeno je da je otvorenost glavno rješenje za problem nezaposlenosti, jer obezbjeđuje strane direktne investicije, nove poslove i ekonomski rast Crne Gore.
Suorganizatori ove konferencije su bili Austrijski ekonomski centar i Hayek Institute. Važnost i aktuelnost tema koje su razmatrane na Konferenciji potvrđuju i brojna pitanja, kao izraz izraženog interesovanja publike.