Twitter feed
Login box Content
Najnovija obavještenja

Vrijeme i mjesto polaganja završnih ispita u zimskom semestru studijske 2018/19. godine

Postavljeno je vrijeme i mjesto polaganja završnih ispita u zimskom semestru studijske 2018/19. godine. Fajl možete naći u sekciji Download/Za studente.
Datumi polaganja su neizmijenjeni u odnosu na raspored koji je postavljen na početku semestra.

Odbrana doktorske disertacije

Odbrana doktorske disertacije "Resursi i razvoj" kandidatkinje mr Marije Orlandić, studentkinje doktorskih studija "Međunarodna ekonomija", broj dosijea 12/001 održaće se u subotu, 15.12.2018. godine u 12:00h sali AS na UDG-u.

Raspored polaganja popravnih ispita

Postavljeni su rasporedi polaganja popravnih ispita (redovni i dodatni rok). Fajlove možete naći u dijelu Downnload/Za studente.

Doktorske studije "Međunarodna ekonomija", doktorske disertacija kandidatkinje mr Marije Orlandić

Nakon sto je ispunila sve neophodne uslove propisane Pravilnikom o doktorskim studijama "Medjunarodna ekonomija", kandidatkinja mr Marija Orlandić, broj dosijea 12/001 predala je doktorsku disertaciju "Resursi i razvoj".

Predata teza, kao i izvještaj Komisije o ocjeni teze su dostupni na uvid javnosti i nalaze se u Biblioteci UDG.

Otvoren konkurs za plaćeno istraživačko stažiranje
Opširnije: Otvoren konkurs za plaćeno istraživačko stažiranje

Obavještavamo vas da je u toku otvoreni poziv za plaćeno istraživačko stažiranje koje organizuje nevladina organizacija Luča Institut, a u čast Profesora Svetozara Stiva Pejovića.

Istraživačko stažiranje će biti organizovano od 01. decembra 2018. godine do 22. marta 2019. godine kada će i biti predstavljena publikacija posvećena Profesoru Pejoviću na konferenciji koju organizije nevladina organizacija Luča Institut.
Aktuelno na fakultetu
23
Maj
Free Market Road Show 2013
Free Market Road Show 2013
Univerzitet Donja Gorica je i ove godine, peti put uzastopno, bio dio FMRS (Free Market Road Show), serije konferencija koje se održavaju širom Evrope. Centralna tema ovogodišnje konferencije bila je: “To save or not to save: Will austerity programs alone save Europe?”.
UDG je kao univerzitet, koji prednjači u širenju ideja otvorenog i slobodnog tržišta, ove, kao i prethodnih godina, bio odličan domaćin.

Konferenciju su otvorili rektor Univerziteta Donja Gorica, Veselin Vukotić, direktorica Austrijskog ekonomskog centra, Barbara Kolm i ambasador Austrije u Crnoj Gori, Martin Pammer.

Ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković i Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, u svojim diskusijama su izrazili jasne ambicije da, svako u svojoj oblasti učini Crnu Goru otvorenim društvom zasnovanom na principima slobodnog tržišta. Zatim je uslijedila diskusija u kojoj su učestvovali kako lokalni ekonomisti, tako i ekonomisti iz Evrope i Amerike. Zaključeno je da je otvorenost glavno rješenje za problem nezaposlenosti, jer obezbjeđuje strane direktne investicije, nove poslove i ekonomski rast Crne Gore.
Suorganizatori ove konferencije su bili Austrijski ekonomski centar i Hayek Institute. Važnost i aktuelnost tema koje su razmatrane na Konferenciji potvrđuju i brojna pitanja, kao izraz izraženog interesovanja publike.