Obavještenja

Osnovne studije
Prijava za Ajn Rend stipendije

Obavještavamo Vas ovom prilikom da se u Pragu od 15. do 17. februara 2019. godine po prvi put u Evropi organizuje Ajn Rend konferencija za studente koja nosi naziv “Individualizam u doba tribalizma”.

Ajn Rend institut iz Kalifornije (SAD) finansira stipendije studentima osnovnih i master studija sa Univerziteta Donja Gorica koji žele da prisustvuju konferenciji u Pragu. Stipendije pokrivaju troškove registracije, smještaja i puta na studentsku konferenciju. Putovanje će trajati od 14. do 19. februara 2019. godine.

Prijava za stipendiju se sastoji od biografije kandidata i motivacionog pisma (ne dužeg od 500 riječi). Prijave i dodatna pitanja možete slati na adresu: info@liie.org. Prijave su otvorene do 15. januara 2019. godine i prijave će biti obrađivane po dospijeću. Postoji mogućnost da sva sredstva budu podijeljena prije krajnjeg roka, te je preporuka da se prijava pošalje što prije. Više informacija o samoj konfereciji možete saznati na sljedećoj adresi: http://aynrandcon.org/europe/ ili možete pratiti portal Vjesnik slobode koji će medijski pokriti konferenciju na crnogorskom jeziku: www.vjesnikslobode.org