Twitter feed
Najnovija obavještenja

Ideje i karakter - I godina
Opširnije: Ideje i karakter - I godina

Takmičenje u okviru projekta “Ideje i karakter“ biće održano u nedjelju, 21.04.2019. godine sa početkom u 09.00h.Raspored takmičenja grupa po amfiteatrima moguće je naći u prilogu. Radi podjećanja, u prilogu je i pravilnik projekta „Ideje i karakter“.Izlaganje grupa će biti određeno metodom slučajnog izbora na samom mjestu održavanja takmičenja.

Raspored nastave - XII sedmica
Opširnije: Raspored nastave - XII sedmica

U prilogu se nalazi raspored nastave na osnovnim studijama, za XII sedmicu ljetnjeg semestra 2018/19. godine.

Panel diskusija “Borba protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori”

Obavještavamo studente da Fakultet pravnih nauka i Humanističke studije organizuju panel diskusiju pod nazivom “Borba protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori” u srijedu, 17, aprila u 13h u AP-u.

Na panel diskusiji će govoriti gospođa Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda, gospodin Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac, gospodin Veselin Veljović, direktor Uprave policije i gospodin Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore Crne Gore.

Panel diskusija će biti organizovana studentima osnovnih i postdiplomskih studija u cilju predstavljanja i analize ključnih dostignuća i izazova u radu crnogorskog pravosuđa, tužilaštva i policije, kao o ostalih značajnih aktera kada je u pitanju oblast borbe protiv organizovanog kriminaliteta, te ispunjavanja evropskih standarda u ovoj oblasti.

Pozivamo sve zainteresovane studente da prisustvujete panel diskusiji.

Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi veliki rat 21. vijeka"
Opširnije: Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi veliki rat 21. vijeka"

Obavještavaju se studenti da će predavanje "Sirijski konflikt - prvi veliki rat 21. vijeka" biti održano 18. aprila u 13h u amfiteatru AP.

Predavanje će održati profesor Leri Gudson, predavač na Američkom vojnom koledžu. CV sa bibliografijom i kratka biografija profesora Gudsona dostupni su u prilogu.

Pozivaju se svi zainteresovani studenti da prisustvuju predavanju.

Raspored nastave - XI sedmica
Opširnije: Raspored nastave - XI sedmica

U prilogu se nalazi raspored nastave na osnovnim studijama, za XI sedmicu ljetnjeg semestra 2018/19. godine.
Aktuelno na fakultetu
11
April
Potpisan Memorandum o saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije
Dana 10.04.2019. godine Fakultet pravnih nauka i Kancelarija za evropske integracije potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno sprovođenje aktivnosti od zajedničkog interesa i obavljanje stručne prakse studenata našeg Fakulteta u Kancelariji za evropske integracije.

Memorandum o saradnji, koja će se zasnivati na principima partnerstva, transparentnosti i međusobnog informisanja, potpisali su glavni pregovarač Aleksandar Drljević i dekan Fakulteta pravnih nauka prof. dr Zoran Stojanović.

Tom prilikom profesor Stojanović je istakao da će praksa u Kancelariji za evropske integracije studentima u velikoj mjeri pomoći da savladaju pravnu terminologiju, te da je usaglašavanje crnogorskog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU težak posao, zbog čega je dobro da već sada počnemo da pripremamo mlade kadrove koji će kroz koju godinu biti sposobni da razumiju tu pravnu terminologiju.

Glavni pregovarač je pozvao studente da iskoriste period studija i što više se upoznaju sa djelokrugom rada crnogorskih institucija, naročito Kancelarije za evropske integracije i aktuelnostima iz procesa pristupanja EU, kako bi sjutra svoj potencijal i znanje iskoristili u svrhu unapređenja stanja u svojoj državi, bilo kroz radni angažman u Crnoj Gori ili pak u institucijama EU.