Twitter feed
Najnovija obavještenja

Akademski kalendar - ljetnji semestar 2019/20

Obavještavaju se studenti da je u DOWNLOAD sekciji dostupan akademski kalendar za ljetnji semestar 2019/20. godine.

Ljetnji semestar će početi 3. februara 2020. godine.

Izmijenjeni raspored ispita u februarskom roku

Obavještavaju se studenti da je u DOWNLOAD sekciji istaknut izmijenjeni raspored ispita u februarskom roku.
Izmjena se odnosi na predmete Sociologija i Pravna istorija.

Raspored ispita u februarskom roku - osnovne studije 2019/20

Obavještavaju se studenti osnovnih studija da je u DOWNLOAD sekciji dostupan raspored ispita u februarskom ispitnom roku 2019/20. godine.

Promocija časopisa

Obavještavaju se svi predavači, saradnici i studenti, da će se sjutra (25. decembar), u 11:00 h (amfiteatar A1) održati zajednička promocija prvog i drugog broja časopisa Studia Iuridica Montenegrina, te petog i šestog broja časopisa Humanističke studije.Na promociji će govoriti: prof. dr Zoran Stojanović, prof. dr Milan Podunavac​ i mr Nikola Zečević.Ovaj događaj predstavlja značajan iskorak za naučno-istraživačku, ali i izdavačku djelatnost UDG-a.DOBRO DOŠLI!

Svečanost povodom Dana fakulteta

Svečanost dodjele nagrade najboljim studentima Fakulteta pravnih nauka, Humanističkih studija, Fakulteta za umjetnost i komunikacije i Filološkog fakulteta Univerziteta Donja Gorica biće održana u srijedu, 25. decembra 2019. godine sa početkom u 12h u amfiteatru AS.

Izuzev nagrada najboljim studentima po godinama, ovom prilikom će biti uručena i nagrada prof. dr Veljko Radović za najbolji esej iz oblasti umjetnosti, nagrada prof. dr Vladimir Vukićević za najboljeg studenta generacije Fakulteta za umjetnost i komunikacije, kao i nagrada prof. dr Radovan Vukadinović za najboljeg studenta generacije na Humanističkim studijama.

Na svečanosti će biti upriličen muzički program u izvođenju učenika muzičke škole Andre Navara, a nakon njega i koktel u Studentskom klubu.

Pozivamo sve predavače, saradnike i studente da prisustvuju svečanosti.
Aktuelno na fakultetu
24
Maj
Pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita
Fakultet pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica dva puta godišnje organizuje Pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita. Prvi ciklus pripremne nastave počinje u prvoj nedjelji oktobra, dok drugi ciklus počinje u prvoj nedjelji marta.

Pripremna nastava traje 11 nedjelja, sa ukupnim fondom od 88 časova. Predavanja se odvijaju petkom poslijepodne i subotom. Posebna pažnja posvećuje se praktičnom dijelu nastave, u okviru koga polaznici imaju priliku da uvježbaju pisanje presuda i podnesaka.

Predavači: prof. dr Zoran Stojanović, prof. dr Miodrag Orlić, prof. dr Vuk Radović, doc. dr Igor Vujović, Petar Stojanović (sudija Vrhovnog suda CG), Vesna Begović (sudija Vrhovnog suda CG), doc. dr Slobodan Stojanović (advokat), Branka Lakočević (predsjednica Upravnog suda CG), Zoran Radović (sudija i predsjednik Osnovnog suda u PG), dr Milica Kovač-Orlandić, mr Nikola Šaranović (generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravnu saradnju) i drugi istaknuti stručnjaci iz oblasti prava.

Cijena Pripremne nastave za polaganje pravosudnog ispita iznosi 300,00 €. Cijena nastave za kandidate koji su diplomirali na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica iznosi 250,00 €. Kandidati navedene iznose mogu platiti u dvije jednake rate.

Kontakt osoba: dr Milica Kovač-Orlandić, telefon: 020/410-708; 069 336 940, e-mail: milica.kovac@udg.edu.me