Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored ispita u julskom ispitnom roku

Obavještavju se studenti osnovnih studija da je raspored ispita u julskom ispitnom roku dostupan u DOWNLOAD sekciji.

Gostujuće predavanje glavnih pregovarača Srbije i Crne Gore sa EU na UDG-u

Obavještavaju se studenti da u utorak, 28. maja u 10.30h u Galeriji UDG, Humanističke studije organizuju panel diskusiju pod nazivom “Uspjesi i izazovi u pregovaračkom procesu – slučaj Crne Gore i Republike Srbije”, na kojoj će govoriti Aleksandar Drljević, Glavni pregovarač Crne Gore sa EU i prof. dr Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima Republike Srbije sa EU.

Panel diskusija će biti organizovana studentima osnovnih i postdiplomskih studija našeg Fakulteta u cilju predstavljanja i analize ključnih dostignuća i izazova u pregovaračkom procesu, kao o ostalih značajnih pitanja procesa evropskih integracija država Zapadnog Balkana, sa posebnim akcentom na Crnu Goru i Republiku Srbiju.

Pozivamo sve zainteresovane studente da prisustvuju.​

AmCham Program stažiranja 2019

Američka privredna komora u Crnoj Gori najavljuje devetu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija. Program omogućava studentima tromjesečnu praksu u kompanijama članicama AmCham-a, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Donja Gorica i Univerzitetom Mediteran.

Ove godine, otvoreno je čak 45 pozicija za stažiranje!

Program će početi 09. septembra i trajaće do 09. decembra 2019. godine. Studenti sa sljedećih studijskih programa se mogu prijaviti: ekonomija, marketing, pravo, inženjerstvo, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam, tehničke, kao i političke nauke.

Kompanije – članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Pivara Trebjesa, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje, Čikom, Porto Montenegro, Saga, Investicioni fond Trend, SnT, Congress Travel, Fidelity Consulting, Amplitudo, 7. Avgust, Addiko banka, CKB, NLB, Re/Max i Represent Communications.Takođe, AmCham Montenegro obezbijediće stražiranje za jednog studenta u svojoj izvršnoj kancelariji, dok je Univerzitet Mediteran ponudio pet pozicija.

Više informacija dostupno je na linku.

Poziv za ljetnju praksu
Opširnije: Poziv za ljetnju praksu

Obavještavaju se studenti Fakulteta pravnih nauka da je advokatska Vukmirović Mišić Law Firm objavila poziv za ljetnju praksu.
U prilogu se nalazi zvaničan poziv.

Ideje i karakter - II godina
Opširnije: Ideje i karakter - II godina

Takmičenje u okviru projekta “Ideje i karakter” na II godini studija UDG biće održano u ponedjeljak, 06.05.2019. god sa početkom u 15.30h, shodno priloženom rasporedu.

U prilogu je moguće naći i Pravilnik projekta “Ideje i karakter”.

Podsjećaju se studenti na pravilo da su u obavezi da prisustvuju kompletnom takmičenju, te da je odsustvo ili neuzimanje učešća u projektu “Ideje i karakter” predmet unaprijed poznatih sanckija (nemogućnost polaganja ispita za koji se vezuje “Ideje i karakter” do drugog (vanrednog) popravnog roka).

NAPOMENA: Grupa X će prezentaciju održati u amfiteatru A4, a grupa XI u amfiteatru AS. Sve ostale grupe će biti raspoređene shodno rasporedu koji se nalazi u prilogu.

Srećno svim grupama!
Arhiva obavještenja
Prijave za Moot Court
Obavještavaju se studenti da će od 17. do 20. maja 2019. godine biti organizovano Regionalno takmičenje studenata u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava (Moot Court). Takmičenje će ove godine biti u Bosni i Hercegovini (grad domaćin će biti uskoro objavljen). Kao i prethodnih godina, pravo učeća će imati tim od 6 studenata Fakulteta pravnih nauka, kao jedini predstavnici Crne Gore. Osim našeg tima pravo na učešće ima još 11 timova sa najprestižnijih pravnih fakulteta iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Albanije.

Svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti slanjem e-maila (bojan.bozovic@udg.edu.me) asistentu mr Bojanu Božoviću.

Prijava mora da sadrži sljedeće elemente:
1) Naslov: Prijava za Moot Court,
2) Ime i prezime studenta i broj indeksa,
3) Prosječna ocjena u datom trenutku (ako je kandidat/kinja na specijalističkim studijama onda prosječnu ocjenu sa oba nivoa studija),
4) Ocjene na predmetima Ljudska prava, Krivično pravo (opšti i posebni dio), Građansko procesno pravo i Krivično procesno pravo.

Prijave koje ne bude sadržale sve navedene elemente neće biti razmatrane.

Prijave se mogu slati najkasnije do 16. februara u 14h.
10
Februar
Opsta obavjestenja