Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored ispita: osnovne studije

U dijelu Download/Studenti postavljen je raspored ispita u popravnom i vanrednom roku za osnovne studije.

Postdiplomske studije: raspored ispita

U dijelu Download/Postdiploma objavljen je raspored ispita u redovnom i popravnom roku za ljetnji semestar 2018/19 studijske godine za postdiplomske studije.

Program svečane odbrane diplomskog rada, april 2019. godine
Opširnije: Program svečane odbrane diplomskog rada, april 2019. godine

Svečana odbrana diplomskog rada biće održana u srijedu 24.04.2019. godine u 14:00h u Galeriji.

Program svečane odbrane diplomskog rada objavljen je u priloženom file-u.

Dobrodošli!

Predavanje IAAS
Opširnije: Predavanje IAAS

U petak 05.04.2019. godine u 10:15h u sali S44 se organizovana prezentacija o studentskoj IAAS organizaciji (International Association of Students in Agricultural and Related Sciences). Ova organizacija se zalaže za razmjenu znanja, iskustva i ideja između studenata iz polja agrokulture, nauke o hrani, bioinženjerstva i drugih srodnih nauka, sa ciljem da se unaprijedi znanje i iskustvo studenata, a to se ostvaruje kroz mnogobrojne IAAS projekte. Ispred IAAS organizacije je govorila Anđela Komnenović, nacionalna direktorica IAAS Montenegro i podpredsjednica za komunikaciju u svijetskom IAAS-u.

U prilogu se nalazi izvještaj sa predavanja i prezentacija.

Dopuna rasporeda

U dijelu Download/Studenti objavljena je dopuna rasporeda za sledeću nedelju za osnovne studije.
06
Februar
Svjetski forum o održivom razvoju, Meksiko
Svjetski forum o održivom razvoju, Meksiko
Delegacija Univerziteta Donja Gorica, Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju je na poziv profesora dr Rajendra K. Pachaur-ja, predsjednika Upravnog odbora Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju i dobitnika Nobelove nagrade za mir 2007. godine, učestvovala na prvom Svjetskom forumu o održivom razvoju u Meksiko sitiju od 01-02.02.2018. godine (http://www.worldsdf.org/).
Svjetski forum o održivom razvoju je globalna inicijativa za promociju i mobilizaciju globalnih akcija za efikasno sprovođenje Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama i ciljevima održivog razvoja koji je usvojila Generalna skupština UN. Forum je uspostavljen na tri lokacije u svijetu i njegove aktivnosti se odnose na podizanje svijesti javnosti o značaju održivog razvoja, širenju znanja i informacija o klimatskim promjenama i kreiranju rešenja za implementaciju ciljeva održivog razvoja širom svijeta. Članovi Foruma su dobitnici Nobelovih nagrada, uvaženi profesori i eksperti iz oblasti održivog razvoja, klimatskih promjena i biodiverziteta, predstavnici akademije, biznisa i medija.

Delegacija Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju UDG-ja je uzela aktivno učešće u radu Foruma na panelima vezanim za ulogu obrazovanja u rešavanju problema klimatskih promjena i održivog razvoja i prezentovala rad profesora Veselina Vukotića, Rektora UDG-ja, i profesora Zorana Đikanovića: “The role of knowledge providers”.

Izlaganja sa Foruma možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=ncRuCUlVzdw