Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored ispita za osnovne studije 2018/19. studijske godine

U dijelu Download/Studenti postavljen je raspored ispita za vanredni rok sa terminom i mjestom održavanja za studente osnovnih studija.

Raspisan konkurs za FAO stipendije u Mađarskoj za Master studije - 2019. godina
Opširnije: Raspisan konkurs za FAO stipendije u Mađarskoj za Master studije -  2019. godina

Obavještavamo studente da je raspisan konkurs za FAO stipendije u Mađarskoj za Master studije za 2019. godinu.

U prilogu se nalaze dokumenti koji sadrže detaljne informacije, a iste možete pogledati i na sledećem linku:

http://www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/1176118/

Ukoliko neko od studenata bude zainteresovan i ukoliko su potrebne informacije van teksta konkursa, može se obratiti na fptbhe@udg.edu.me nakon čega će dobiti dalja uputstva.

Informacije o početku ljetnjeg semestra 2018/19. studijske godine

Za studente osnovnih studija nastava u ljetnjem semestru počinje 4. februara, slobodna sedmica će biti od 18-24. marta.

Raspored ispita - magistarske studije

Ispit u okviru predmeta Metode naučno-istraživačkog rada će se održati 29.01. sa početkom u 17:00h u A2 (amfiteatar 2 - II sprat).

U popravnom roku ispit će se održati 26.02. sa početkom u 17:00h u A2.

U dijelu Download/Postdiploma je postavljena dopuna rasporeda ispita.

Izmjena rasporeda ispita - specijalističke studije

Obavještavaju se studenti specijalističkih studija Sanitarni inženjering da će se ispit iz predmeta Toksikologija hrane i predmeta opšte upotrebe održati sjutra, 21.12. sa početkom u 11:00h u A1.
Arhiva obavještenja
Stipendije ICGEB-om (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology)
U prilogu se nalazi detaljno obavještenje za četiri različite vrste mobilnosti studenata i istrazivaca iz oblasti prirodnih nauka za koje je ICGEB-om (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology) raspisao pozive.

U široj verziji su dopunjene informacije.
Centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) putem “Arturo Falači” programa stipendiranja, pruža podršku naučnicima iz zemalja članica ove organizacije, među kojima je i Crna Gora.

Programom je predviđena podrška za duže ili kraće boravke u istraživačkim centrima ICGEB-a u Trstu, Nju Delhiju i Kejptaunu, a obuhvata doktorske, postdoktorske studije, kraće istraživačke boravke i SMART mobilnosti. Najuspješniji stipendisti postdoktorandi moći će, nakon završenih studija, da apliciraju za grantove za istraživače na početku karijere (Early Career Research Grants). Rok za podnošenje aplikacija za stipendije za doktorske i postdoktorske studije je 31. mart 2019. godine.

ICGEB, sa sjedištem u Trstu, osnovan je u okviru zajedničkog sistema Ujedinjenih nacija, kao Centar uspješnosti za istraživanje i treninge u oblasti molekularne biologije, u cilju pomoći zemljama u razvoju i ekonomijama u tranziciji. Posvećen je rješavanju nekih od ključnih problema koji se tiču zdravlja, ishrane, poljoprivrede, životne sredine, industrijskog razvoja.

ICGEB broji 64 zemlje članice, a Crna Gora postala je jedna od njih 2012. godine. Pored Trsta, Nju Delhija i Kejptauna, posjeduje i mrežu od 41 povezanog centra uspješnosti u zemljama- članicama, čije su istraživačke aktivnosti koordinisane i djelimično finansirane od ICGEB-a, što pruža mogućnost razvoja mobilnosti.

Važnost članstva u jednom ovakvom centru za Crnu Goru i njene naučnike je izuzetna, s obzirom na činjenicu da su laboratorije ICGEB-a jedne od najboljih u svijetu, a sve zemlje članice i njeni naučnici imaju pun pristup, mogućnost usavršavanja, obuke i istraživanja.

Kandidati koji konkurišu za stipendiju za doktorske i postdoktorske studije treba da kontaktiraju lidera grupe/rukovodioca istraživanja nekog od centara ICGEB-a (www.icgeb.org) po svom izboru, sa motivacionim pismom, kako bi utvrdili dostupnost laboratorijskih kapaciteta i definisali prijedlog projekta.

Više informacija o stipendijama za doktorske i postdoktorske studije, kraće istraživačke boravke i SMART mobilnosti, kao i uslove i kriterijume, koje kandidati treba da ispune, možete naći OVDJE.

Nacionalna kontakt osoba za saradnju Crne Gore sa ICGEB-om (ICGEB Liaison Officer):

dr Jelena Zindović

Univerzitet Crne Gore - Biotehnički fakultet

e-mail: jelenazindovic@yahoo.com

tel: 020268716
11
Decembar
Prijava ispita prvi semestar 2012