Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored predavanja za X sedmicu zimskog semestra akademske 2019/20. Umjetnost i Komunikologija i mediji.
Opširnije: Raspored predavanja za X sedmicu zimskog semestra akademske 2019/20. Umjetnost i Komunikologija i mediji.

U prilogu se nalazi raspored za X sedmicu zimskog semestra akademske 2019/2020. godine.

PRIJAVA ISPITA

Obavještavaju se studenti osnovnih studija Fakulteta za umjetnost i komunikacije da će prijava ispita biti otvorena od sjutra, 07.11.2019. godine, i trajaće do 10.11.2019. godine, u 00.00h.

Studenti koji budu imali problema s prijaviom ispita treba da pošalju mail na fu@udg.edu.me, gdje će navesti ime i prezime, broj indeksa i smjer koji studiraju.

Obavještenje za sve studente Fakulteta za umjetnost i komunikacije

Obavještavaju se studenti Fakulteta za umjetnost i komunikacije da će sjutra 7.11.2019. u 18 časova biti održano predavanje Sinana Gudževića na temu Didak Pir: pjesnik-zatočenik u Herceg Novom u amfiteatru AS. Neposredno posle toga u 19 časova zakazano je i svečano otvaranje izložbe Multiformitet savremene umjetnosti u Galeriji Univerziteta. Pristustvo svih studenata našeg fakulteta je obavezno.

Raspored predavanja za IX sedmicu zimskog semestra akademske 2019/20. Umjetnost i Komunikologija i mediji.
Opširnije: Raspored predavanja za IX sedmicu zimskog semestra akademske 2019/20. Umjetnost i Komunikologija i mediji.

U prilogu se nalazi raspored za IX sedmicu zimskog semestra akademske 2019/2020. godine.

Konkurs za školu novinarstva

Obavještavaju se studenti da je raspisan konkurs za školu novinarstva koja će od novembra 2019. godine biti organizovana u okviru projekta “Etičko i profesionalno izvještavanje”, koji podržava ambasada SAD u Podgorici.

Više infomarcija studenti mogu dobiti na linku: https://gamn.org/produzili-smo-rok-za-konkurs-za-skolu-novinarstva/
Aktuelno na fakultetu
10
Novembar
Izložba skulptura Zlatka Glamočaka
U poneđeljak, 10. novembra, sa početkom u 18 časova, u Galeriji Univerziteta Donja Gorica svečano je otvorena izložba Zlatka Glamočaka iz Pariza pod nazivom VERITATIS SPLENDOR, Hommage à Phillipe Maurice.
Zlatko Glamočak, zastupljen je u više monografija o savremenoj umjetnosti. Izlagao je na 23 samostalne izložbe među kojima izdvaja izložbu pod nazivom Dada - Dado poziva Glamočaka, kao i na preko 300 kolektivnih izložbi i bijenala. Dobitnik je 14 nagrada, među kojima je nacionalna nagrada Petar Lubarda (2004), nagrada za crtež na Internacionalnom bijenalu za crtež, Muzej crteža Osten (Skoplje, 2013), kao i Nagrada za idejno rješenje spomenika otetim u Štrpcima (2014).

Omaž Philippe Maurice-u je omaž nevjerovatnim ljudskim sudbinama i ukrštenim životnim putevima Philippe Maurice-a, Roberta Badinter-a, Jean Clair-a, mnogih drugih, Marine i Zlatka Glamočaka.