Twitter feed
Najnovija obavještenja

Istorija moderne umjetnosti

Obavještavaju se studenti treće godine da će se popravni ispit iz predmeta Istorija moderdne umjetnosti održati 27.01.2020. u 11.00h, a treći vanredni rok 4.02.2020. u 11.00h.

Obavještenje za studente

Poštovane koleginice i kolege,

Podsjećamo vas da Ministarstvo kulture Crne Gore kao član BJCEM asocijacije - Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana (Biennale des jeunes créateurs de l'Europe et de la Méditerranée), organizuje učešće dvojice crnogorskih umjetnika mlađe generacije (18-35 godina), na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana „MEDITTERANEA 19”, koje će se održati u San Marinu 2020. godine. Na javnom pozivu koji je otvoren još 6 dana (do 26. januara 2020. do 20.00h), traže prijave umjetnika, pisaca i istraživača koji će učestvovati u kuratorskom konceptu School of Waters, autorskog tima transnacionalnog istraživačkog programa A Natural Oasis?. Koncept će razviti sedam različitih kuratorskih staza koje će specifične programe prilagoditi srednjevjekovnom karakteru prostora u kojima će se Bijenale održati u San Marinu, oktobra 2020. Detalje poziva možete provjeriti na sljedećim linkovima:

http://www.mku.gov.me/vijesti/216276/J-A-V-N-I-P-O-Z-I-V-za-prijavu-ucesca-umjetnika-mlade-generacije-za-MEDITERRANEA-19-Bijenale-mladih-umjetnika.html

http://www.bjcem.org* diterranea19/*

Selekciju pristiglih prijava će raditi kuratorski odbor A National Oasis? i u konsultacijama sa BJCEM asocijacijom verifikovati finalni odabir kandidata. Od odabranih učesnika se očekuje poznavanje engleskog jezika koje omogućava nesmetano učešće u programima Bijenala. Organizator pokriva troškove boravka odabranih nacionalnih predstavnika. Ministarstvo kulture Crne Gore obezbjeđuje sredstva za plaćanje troškova puta učesnicima, kao i eventualne troškove transporta radova.

Za sve nedoumice oko načina prijavljivanja, propozicija konkursa ili eventualno potrebnih dodatnih informacija, možete ih kontaktirati putem telefona 041/232-583 ili email adrese: petar.kovacevic@mku.gov.me


Srećno!

Početak nastave u ljetnjem semestru

Obavještavaju se studenti Fakulteta za umjetnost i komunikacije da nastava u ljetnjem semestru počinje 3.02.2020. godine

Obavještenje za studente I godine.

Obavještavaju se studenti da će se ispit iz predmeta Osnovi kreativnosti, umjesto u prethodno zakazanom terminu (18.01.2019, 11:00h), održati u utorak 21.01.2019. u 16h, u Galeriji.

Promocija časopisa

Obavještavaju se svi predavači, saradnici i studenti, da će se sjutra (25. decembar), u 11:00 h (amfiteatar A1) održati zajednička promocija petog i šestog broja časopisa Humanističke studije, te prvog i drugog broja časopisa Studia Iuridica Montenegrina.

Na promociji će govoriti: prof. dr Milan Podunavac, prof. dr Zoran Stojanović i mr Nikola Zečević.

Ovaj događaj predstavlja značajan iskorak za naučno-istraživačku, ali i izdavačku djelatnost UDG-a.

DOBRO DOŠLI!​
Aktuelno na fakultetu
Molimo Vas unesite kriterijum pretrage u polje iznad i kliknite na dugme "Pretražite"