Twitter feed
Najnovija obavještenja

Informator za brucoše
Opširnije: Informator za brucoše

Ovdje možete pogledati naš informator za brucoše, UDG Inside, i informisati se o studijskim programima koje nudimo, kao i o načinu rada na Univerzitetu Donja Gorica.
Obavještenja
 
Raspored nastave za osmu sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine
U prilogu se nalazi raspored nastave za VIII sedmicu nastave u ljetnjem semestru akademske 2018/2019. godine (25 - 30. 03. 2019. godine), za osnovne studije.
23
Mart
 
Rok za izmirenje III rate školarine
Rok za uplatu III rate školarine na osnovim studijama je 01.04.2019. godine.

Studenti koji ne izmire treću ratu, neće biti u mogućnosti da izlaze na kolokvijume koji se organizuju nakon ovog roka, kao ni na završne ispite.

Shodno pravilima, rok za evidentiranje uplate školarine je 72h od momenta uplate.
20
Mart
 
Radionice o "Preduzetničkom gnijezdu" - utorak, 02. aprila 2019. god
UDG je u fazi formiranja Preduzetničkog gnijezda – Gnijezda za proizvodnju start-up ideja!
19
Mart
 
Obavještenje za studente koji planiraju da apliciraju za Work and Travel program
Univerzitet Donja Gorica će, i ove godine, izaći u susret studentima koji će učestvovati u programu Work & Travel, ili nekom sličnom programu razmjene.

Zbog neusklađenih datuma odlazaka studenata, neispunjenosti kriterijuma prisustva nastavi i kompleksnosti organizacije, za studente koji učestvuju na ovom programu će biti organizovan dodatni ispitni rok u oktobru, nakon povratka sa programa. Ispitni rok će biti održan u periodu od 1. do 10. oktobra, pa preporučujemo studentima da organizuju svoj boravak u Americi u skladu sa ovim terminom (postoji samo jedan termin za polaganje ispita u oktobru).

Studenti koji planiraju da učestvuju u ovom ili sličnim programima razmjene, potrebno je da pošalju mail na adresu workandtravel@udg.edu.me, i da u mailu navedu datum polaska i datum povratka. Mail je potrebno poslati do 9. aprila u 10 sati.
12
Mart
 
Mobilnost studenata – Univerzitet u Salcburgu
Obavještavaju se studenti da je raspisan konkurs za razmjenu sa Univerzitetom u Salcburgu. Studenti imaju priliku da se prijave za razmjenu u trajanju od 10 mjeseci (2 semestra), sa početkom od septembra 2019. godine. Na konkurs se mogu prijaviti studenti druge i treće godine. Odabrani studenti dobijaju stipendiju koju obezbjeđuje Univerzitet u Salcburgu.

Uslov za prijavu je znanje Njemačkog jezika, nivo B2. Ako studenti nemaju zvaničnu diplomu sa nekog od kurseva, moraju priložiti dokaz o znanju Njemačkog jezika.

Prijava treba da sadrži motivaciono pismo, CV i spisak položenih predmeta, na engleskom jeziku. Sva tri dokumenta moraju biti priložena kao jedan pdf fajl . Prijave se šalju na mail hs@udg.edu.me. Rok za slanje prijava je 5. april 2019. godine.

Zainteresovani studenti se mogu javiti dr Branku Boškoviću (branko.boskovic@udg.edu.me) za sva pitanja vezano za konkurs.
11
Mart
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
09. 03. 19. Raspored nastave za šestu sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine Opširnije
07. 03. 19. Stipendije za doktorske studije Opširnije
04. 03. 19. Raspored ispitnih obaveza za ljetnji semestar 2018/2019 Opširnije
01. 03. 19. Raspored nastave za petu sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine Opširnije
01. 03. 19. Konsultacije iz predmeta Politička kultura Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
26
Februar
Gostujuće predavanje "Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi"
Gostujuće predavanje "Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi"
Opširnije: Gostujuće predavanje "Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi"
Direktor Uprave policije Crne Gore dr Veselin Veljović, održao je 26. februara 2019. godine gostujuće predavanje na Humanističkim studijama, pod nazivom "Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi".
 
06
Novembar
Promocija trećeg broja časopisa Humanističke studije i izložba radova umjetnika Uroša Toškovića
Obavještavaju se studenti i predavači da će, u okviru proslave Dana Univerziteta, u četvrtak, 8. novembra, u 18:00 h, u amfitetatru AP biti održana promocija trećeg broja časopisa Humanističke studije.

Na promociji će govoriti:
- prof. dr Dragan K. Vukčević, glavni i odgovorni urednik časopisa;
- prof. dr Ljubinka Trgovčević Mitrović, urednica trećeg broja;
- prof. dr Ilija Vujačić, dekan Humanističkih studija.
Moderatar: mr Nikola Zečević, sekretar Redakcije.

Nakon promocije, u galeriji Univerziteta Donja Gorica, biće održana izložba radova istaknutog umjetnika, Uroša Toškovića. Izložba će biti otvorena u 19h.

Pozivamo vas da vašim prisustvom dodatno doprinesete ovom značajnom događaju za naš Univerzitet.
 
06
Novembar
Održano predavanje "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije"
Održano predavanje "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije"
Gostujuće predavanje predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije" održano je u utorak, 6. novembra 2018. godine u 12h.

Na predavanju je o spoljnoj i bezbjednosnoj politici EU govorila gospođa Radmila Perović, načelnica Direkcije za NATO i EU Ministarstva odbrane. O iskustvima crnogorskih vojnika u misiji EU NAVFOR ATALANTA govorio je poručnik bojnog broda Vladimir Todorović, dok je o iskustvima Vojske Crne Gore u misiji EUTM u Republici Mali govorio kapetan Vladimir Mitrić.