Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored nastave za osmu sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine
Opširnije: Raspored nastave za osmu sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine

U prilogu se nalazi raspored nastave za VIII sedmicu nastave u ljetnjem semestru akademske 2018/2019. godine (25 - 30. 03. 2019. godine), za osnovne studije.

Rok za izmirenje III rate školarine

Rok za uplatu III rate školarine na osnovim studijama je 01.04.2019. godine.

Studenti koji ne izmire treću ratu, neće biti u mogućnosti da izlaze na kolokvijume koji se organizuju nakon ovog roka, kao ni na završne ispite.

Shodno pravilima, rok za evidentiranje uplate školarine je 72h od momenta uplate.

Radionice o "Preduzetničkom gnijezdu" - utorak, 02. aprila 2019. god
Opširnije: Radionice o "Preduzetničkom gnijezdu" - utorak, 02. aprila 2019. god

UDG je u fazi formiranja Preduzetničkog gnijezda – Gnijezda za proizvodnju start-up ideja!

Obavještenje za studente koji planiraju da apliciraju za Work and Travel program

Univerzitet Donja Gorica će, i ove godine, izaći u susret studentima koji će učestvovati u programu Work & Travel, ili nekom sličnom programu razmjene.

Zbog neusklađenih datuma odlazaka studenata, neispunjenosti kriterijuma prisustva nastavi i kompleksnosti organizacije, za studente koji učestvuju na ovom programu će biti organizovan dodatni ispitni rok u oktobru, nakon povratka sa programa. Ispitni rok će biti održan u periodu od 1. do 10. oktobra, pa preporučujemo studentima da organizuju svoj boravak u Americi u skladu sa ovim terminom (postoji samo jedan termin za polaganje ispita u oktobru).

Studenti koji planiraju da učestvuju u ovom ili sličnim programima razmjene, potrebno je da pošalju mail na adresu workandtravel@udg.edu.me, i da u mailu navedu datum polaska i datum povratka. Mail je potrebno poslati do 9. aprila u 10 sati.

Mobilnost studenata – Univerzitet u Salcburgu

Obavještavaju se studenti da je raspisan konkurs za razmjenu sa Univerzitetom u Salcburgu. Studenti imaju priliku da se prijave za razmjenu u trajanju od 10 mjeseci (2 semestra), sa početkom od septembra 2019. godine. Na konkurs se mogu prijaviti studenti druge i treće godine. Odabrani studenti dobijaju stipendiju koju obezbjeđuje Univerzitet u Salcburgu.

Uslov za prijavu je znanje Njemačkog jezika, nivo B2. Ako studenti nemaju zvaničnu diplomu sa nekog od kurseva, moraju priložiti dokaz o znanju Njemačkog jezika.

Prijava treba da sadrži motivaciono pismo, CV i spisak položenih predmeta, na engleskom jeziku. Sva tri dokumenta moraju biti priložena kao jedan pdf fajl . Prijave se šalju na mail hs@udg.edu.me. Rok za slanje prijava je 5. april 2019. godine.

Zainteresovani studenti se mogu javiti dr Branku Boškoviću (branko.boskovic@udg.edu.me) za sva pitanja vezano za konkurs.
Arhiva obavještenja
Konkurs - Škola evroatlantizma
Humanističke studije UDG u periodu od 30. novembra do 2. decembra organizuju Školu evroatlantizma. Tema ovogodišnje sesije je "Evropa na raskršću".

Svi zainteresovani studenti za pohađanje škole se mogu prijaviti slanjem popunjenog prijavnog obrasca (u prilogu) na adresu hs @udg.edu.me.

Konkurs je otvoren do 27. 11. 2018. do 23:59h.

NAPOMENA: Polaznicima Škole će biti opravdano odsustvo sa nastave i organizovano naknadno polaganje propuštenih kolokvijuma u periodu trajanja Škole.
21
Novembar
Opsta obavjestenja