Twitter feed
Najnovija obavještenja

UDG postao član Asocijacije univerziteta Jadransko-jonske oblasti

Obavještavamo predavače, saradnike i studente da je Univerzitet Donja Gorica postao punopravan član Asocijacije univerziteta Jadransko-jonske oblasti UniAdrion.

UniAdrion predstavlja asocijaciju univerziteta i istraživačkih centara jadransko-jonskog područja, koja je osnovana 2000. godine u cilju stvaranja dugoročnog umrežavanja tih institucija, u okviru Jadransko-jonske inicijative.

Svrha UniAdrion-a je saradnja između univerziteta i istraživačkih centara s ciljem jačanja međunarodne suradnje i unapređenja kulture, nauke, obuke i istraživanja u državama Jadransko-Jonskog područja. Asocijacija broji oko 40 članova iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Završni ispit iz Političke istorije Crne Gore

Obavještavaju se studenti da će ispit iz predmeta Politička istorija CRne Gore biti održan u ponedjeljak, 17. juna u 10h u sali S11 umjesto ranije zakazanog termina za 15. jun.

Obavještenje za studente koji su na W&T programu

Studenti koji su, shodno ranije objavljenom obavještenju, informisali Studentsku službu o učešću u Work and Travel, ili nekom drugom programu razmjene, potrebno je da na adresu workandtravel@udg.edu.me, pošalju spisak ispita koje će polagati u oktobarskom roku, kao i da li ispit polažu parcijalno ili u cjelosti (ukoliko je na predmetu dozvoljeno parcijalno polaganje ispita).

Ukoliko student ispit polaže parcijalno, potrebno je navesti koji kolokvijum polaže. U oktobarskom terminu postoji samo jedan rok za polaganje ispita.

Mail sa gore traženim informacijama je potrebno poslati do 2. septembra 2019. godine.

Studentima će biti opravdano odsustvo sa nastave do datuma povratka u Crnu Goru. Potrebno je da student nakon povratka Studentskoj službi prilože dokaz o datumu povratka (pečat u pasošu ili neki drugi dokaz).

Podsjećamo da će rok biti održan od 1-10. oktobra.​

Konkurs za trodnevnu ljetnju školu “Mladi u susret savremenim bezbjednosnim izazovima: šta nam predstoji?”
Opširnije: Konkurs za trodnevnu ljetnju školu “Mladi u susret savremenim bezbjednosnim izazovima: šta nam predstoji?”

Obavještavaju se studenti da je raspisan konkurs za trodnevnu ljetnju školu “Mladi u susret savremenim bezbjednosnim izazovima: šta nam predstoji?” koja će biti održana u periodu 16-18. juna u Petrovcu.

Gostujuće predavanje glavnih pregovarača Srbije i Crne Gore sa EU na UDG-u

Obavještavaju se studenti da u utorak, 28. maja u 10.30h u Galeriji UDG, Humanističke studije organizuju panel diskusiju pod nazivom “Uspjesi i izazovi u pregovaračkom procesu – slučaj Crne Gore i Republike Srbije”, na kojoj će govoriti Aleksandar Drljević, Glavni pregovarač Crne Gore sa EU i prof. dr Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima Republike Srbije sa EU.

Panel diskusija će biti organizovana studentima osnovnih i postdiplomskih studija našeg Fakulteta u cilju predstavljanja i analize ključnih dostignuća i izazova u pregovaračkom procesu, kao o ostalih značajnih pitanja procesa evropskih integracija država Zapadnog Balkana, sa posebnim akcentom na Crnu Goru i Republiku Srbiju.

Pozivamo sve zainteresovane studente da prisustvuju.
Arhiva obavještenja
Gostujuće predavanje"Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi"
Direktor Uprave policije Crne Gore dr Veselin Veljović, održao je 26. februara 2019. godine gostujuće predavanje na Humanističkim studijama, pod nazivom "Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi".

Dr Veljović je govorio o ključnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se danas suočavaju Crna Gora i ostale države Zapadnog Balkana. U svom izlaganju dr Veljović je posebno analizirao izazove poput djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, terorizma, vjerskog radikalizma, proliferacije nukelarnog oružja, trgovine ljudima, hibridnih prijetnji i sajber bezbjednosti. On je studente upoznao sa kapacitetima sa kojima Crna Gora raspolaže u borbi protiv navedenih bezbjednosnih izazova, te posebno analizirao djelovanje naše države u regionalnim incijativama koje imaju za cilj prevenciju i suzbijanja bezbjednosnih prijetnji.

Dr Veljović se kratko osvrnuo i na ispunjavanje ključnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, prije svega ulazak naše države u NATO, te pregovarački proces koji Crna Gora trenutno vodi sa Evropskom unijom.

Predavanje dr Veljovića jedno je u nizu tematskih predavanja koje Humanističke studije organizuju sa predstavnicima ključnih međunarodnih i nacionalnih institucija.
26
Februar
Opsta obavjestenja