Twitter feed
Najnovija obavještenja

Informator za brucoše
Opširnije: Informator za brucoše

Ovdje možete pogledati naš informator za brucoše, UDG Inside, i informisati se o studijskim programima koje nudimo, kao i o načinu rada na Univerzitetu Donja Gorica.
Arhiva obavještenja
Gostujuće predavanje"Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi"
Direktor Uprave policije Crne Gore dr Veselin Veljović, održao je 26. februara 2019. godine gostujuće predavanje na Humanističkim studijama, pod nazivom "Bezbjednost u Crnoj Gori i regionalni izazovi".

Dr Veljović je govorio o ključnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se danas suočavaju Crna Gora i ostale države Zapadnog Balkana. U svom izlaganju dr Veljović je posebno analizirao izazove poput djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, terorizma, vjerskog radikalizma, proliferacije nukelarnog oružja, trgovine ljudima, hibridnih prijetnji i sajber bezbjednosti. On je studente upoznao sa kapacitetima sa kojima Crna Gora raspolaže u borbi protiv navedenih bezbjednosnih izazova, te posebno analizirao djelovanje naše države u regionalnim incijativama koje imaju za cilj prevenciju i suzbijanja bezbjednosnih prijetnji.

Dr Veljović se kratko osvrnuo i na ispunjavanje ključnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, prije svega ulazak naše države u NATO, te pregovarački proces koji Crna Gora trenutno vodi sa Evropskom unijom.

Predavanje dr Veljovića jedno je u nizu tematskih predavanja koje Humanističke studije organizuju sa predstavnicima ključnih međunarodnih i nacionalnih institucija.
26
Februar
Opsta obavjestenja