Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored grupa za Ideje i karakter 2019/2020.
Opširnije: Raspored grupa za Ideje i karakter 2019/2020.

Poštovani studenti/kinje,

U prilogu se nalazi raspored grupa za projekat ideje i karakter u zimskom semestru akademske 19/20. godine. Studenti/kinje koji se ne nalaze na spisku a pripadaju generacijama 19/20, 18/19 i 17/18, dužni su se obratiti koordinatorima projekta do petka 19. oktobra, kako bi bili uvršteni u spisak.

Srećno!

Promocija knjige „The Presidentialisation of Political Parties in the Western Balkans“
Opširnije: Promocija knjige „The Presidentialisation of Political Parties in the Western Balkans“

Promocija knjige „The Presidentialisation of Political Parties in the Western Balkans“ koju je uredio prof. dr Gianluca Passarelli, profesor Univerziteta Sapienza iz Rima, a objavio Palgrave Macmillan biće organizovana u utorak, 15. oktobra u 12.30h u amfiteatru AP.

Pozivaju se svi zainteresovani studenti i predavači da prisustvuju promociji.

Raspored nastave za šestu sedmicu zimskog semestra 2019/2020. godine
Opširnije: Raspored nastave za šestu sedmicu zimskog semestra 2019/2020. godine

U prilogu se nalazi raspored za VI sedmicu zimskog semestra akademske 2019/2020. godine (od 14. do 19. oktobra 2019. godine), za osnovne studije.

PRIJAVA ISPITA ZA ZIMSKI SEMESTAR 2019/2020. GODINE

Obavještavaju se studenti osnovnih studija da će prijava ispita iz zimskog semestra 2019/2020. godine biti otvorena od 15. do 19. oktobra 2019. godine.

Studenti koji ne budu u mogućnosti da prijave ispite samostalno, mogu se obratiti Upravi Fakulteta upućivanjem mejla na hs@udg.edu.me.

Raspored nastave za petu sedmicu zimskog semestra 2019/2020. godine
Opširnije: Raspored nastave za petu sedmicu zimskog semestra 2019/2020. godine

U prilogu se nalazi raspored nastave za V sedmicu zimskog semestra akademske 2019/2020. godine (od 7. do 11. oktobra 2019. godine), za osnovne studije.
Arhiva obavještenja
Radionice o "Preduzetničkom gnijezdu" - utorak, 02. aprila 2019. god
UDG je u fazi formiranja Preduzetničkog gnijezda – Gnijezda za proizvodnju start-up ideja!
Osnovna ideja Preduzetničkog gnijezda je izložena na tribini „Upoznaj sebe“, kao i u knjizi „Preduzetničko gnijezdo“ prof. dr Veselina Vukotića, nosioca ove ideje... Knjigu možete besplatno podići u skriptarnici „IN copy“ na UDG-u.

Formiranje i razvoj „Preduzetničkog gnijezda“ je nova evolutivna faza u razvoju ideje UDG-a i modela studija S=z×i²! Ideja „Preduzetničkog gnijezda“ i njegova veza sa nastavnim planom je potpuno drugačija od ideje inkubatora. Inkubator UDG-a je „smješten“ u SBC UDG!

Ideja „Preduzetničkog gnijezda“ biće realizovana uz učešće poznatih biznismena, start-upera, menadžera i profesora ne samo iz Crne Gore. Posebno će biti važna saradnja sa Univerzitetom iz Tel Aviva i izraelskim tehnološkim kibucima, kao i sa univerzitetima i kompanijama iz Kine (u fazi smo uspostavljanja saradnje sa Alibabom). Isto tako, uspostavljena je saradnja sa kompanijama i institucijama iz SAD, kao i iz Evrope... Naravno, ideja „Preduzetničkog gnijezda“ je u samoj početnoj fazi... Ipak, imajući u vidu kreativnu sposobnost naših studenata, saradnika i profesora, uz ozbiljan i oganizovan rad, ideja se može razviti!

Svaki novi uspjeh rezultat je smjelosti, vjere u sebe i ogromnog rada!... Samo zamislite koliko je toga trebalo prije 10 godina kada je na mjestu današnjeg UDG-a bila zapuštena poljana!... Zato, imajte samopouzdanja! Samopozdanje je veliki razvojni resurs, i pojedinca, i kompanija, i društva...

U cilju približavanja ove ideje svakom našem studentu, koji to želi i ima namjeru da u njenoj realizaciji učestvuje, organizovaćemo više radionica sa grupom studenata od najviše 15 članova... „Ko prije đevojci, toga đevojka!“... Ipak, napomena: ako se javite, morate učestvovati – nema odustajanja, jer u protivnom ulazite u zonu odgovornosti. Ako ste slobodno odlučili, donijeli odluku da učestvujete, nema više premišljanja! Da li ćete i poslije radionica nastaviti – to je sljedeća faza vašeg slobodnog izbora! Po pravilu, svaka grupa studenata će tokom aprila imati 2-3 radionice... Broj grupa je ograničen!

Radionice će biti održane u utorak, 02. aprila 2019. godine.

Prijavljivanje će trajati od 20.03.2019. god do 31.03.2019. god na e-mail adresu preduzetnicko.gnijezdo@udg.edu.me.

Ponavljam, svaka grupa će imati 2-3 radionice.

Rad radionica počeće u 13.30h i traje do oko 15.00h!

Prvi sastanci grupe će se održavati u „Preduzetničkom gnijezdu“!

Pokušajte! Imate Vi više talenta nego što mislite! Posebno bi bilo dobro da studenti koji idu na Work & Travel se upoznaju sa idejom, što bi mogli iskoristiti za razmišljanje o njoj u „američkom ambijentu“.

Naravno, poziv se odnosi na studente SVIH studijskih programa na UDG-u, uključujući i magistarske i doktorske studije.

Isto tako, u kopirnici “IN copy” možete kupiti, ili u biblioteci naći nekoliko knjiga koje Vam mogu pomoći da razumijete ovu ideju. Tome dobro služi i materijal dat za temu “Mašta” – projekat “Ideje i karakter”.

Koristite brojne prilike koje Vam pruža UDG, koje Vam pruža S=z×i²!

Samopouzdano naprijed!
19
Mart
Opsta obavjestenja