Twitter feed
Najnovija obavještenja

Termin popravnog završnog ispita iz predmeta Filozofija komunikacije

Obavještavaju se studenti da će popravni završni ispit iz predmeta Filozofija komunikacije biti održan 25. januara u 11h u sali s12.
Obavještenja
 
Popravni završni ispit iz predmeta Filozofija komunikacije
Obavještavaju se studenti da se ispit iz predmeta Filozofija komunikacije, zakazan za 17. 01. 2019. godine, otkazuje. Novi termin će biti naknadno definisan.
16
Januar
 
Predaja specijalističkih radova u februarskom roku studijske 2018/2019. godine
Obavještavaju se studenti da se finalne verzije specijalističkih radova dostavljaju do 4. februara (ponedjeljak), do 15h u Upravi fakulteta.
15
Januar
 
Gostujuće predavanje prof. dr Žarka Puhovskog
U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, hrvatski filozof, publicista i aktivista, Žarko Puhovski, održaće predavanje na Univerzitetu Donja Gorica u utorak 11. decembra u 12h na temu ljudskih prava.

Predavanje, koje je profesor Puhovski nazvao „Idiotizam ljudskih prava“ baviće se, između ostalog, sa tri generacije ljudskih prava, njihovim unutrašnjim protivrječnostima i situacijama u kojima pogođeni/e nemaju svijest o povredi svojih prava, pa su povrede moguće i bez kršenja zakona.
06
Decembar
 
Dopunjen raspored ispitnih obaveza za smjer Komunikologija i mediji
Obavještavaju se studenti da su termini polaganja ispita Filozofija komunikacije objavljeni u sekciji "download - za studente" (u okviru rasporeda ispitnih obaveza).
03
Decembar
 
Promocija knjige “Saglasja - političko-filozofski ogledi” dr Predraga Zenovića
Obavještavaju se studenti da će promocija knjige “Saglasja – političko-filozofski ogledi” dr Predraga Zenovića biti organizovana u utorak, 4. decembra 2018. godine u 18h u amfiteatru AP.

O knjizi će govoriti prof. dr Milan Podunavac i doc. dr Vladimir Pavićević, kao i autor.

Pozivaju se svi studenti i predavači da prisustvuju promociji.
02
Decembar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
02. 12. 18. Raspored nastave za XII sedmicu zimskog semestra 2018/2019. godine Opširnije
29. 11. 18. Deseta sesija Škole evroatlantizma Opširnije
24. 11. 18. Raspored nastave za XI sedmicu zimskog semestra 2018/2019. godine Opširnije
21. 11. 18. Konkurs - Škola evroatlantizma Opširnije
17. 11. 18. Raspored nastave za desetu sedmicu zimskog semestra 2018/2019. godine Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
06
Novembar
Promocija trećeg broja časopisa Humanističke studije i izložba radova umjetnika Uroša Toškovića
Obavještavaju se studenti i predavači da će, u okviru proslave Dana Univerziteta, u četvrtak, 8. novembra, u 18:00 h, u amfitetatru AP biti održana promocija trećeg broja časopisa Humanističke studije.

Na promociji će govoriti:
- prof. dr Dragan K. Vukčević, glavni i odgovorni urednik časopisa;
- prof. dr Ljubinka Trgovčević Mitrović, urednica trećeg broja;
- prof. dr Ilija Vujačić, dekan Humanističkih studija.
Moderatar: mr Nikola Zečević, sekretar Redakcije.

Nakon promocije, u galeriji Univerziteta Donja Gorica, biće održana izložba radova istaknutog umjetnika, Uroša Toškovića. Izložba će biti otvorena u 19h.

Pozivamo vas da vašim prisustvom dodatno doprinesete ovom značajnom događaju za naš Univerzitet.
 
06
Novembar
Održano predavanje "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije"
Održano predavanje "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije"
Gostujuće predavanje predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije" održano je u utorak, 6. novembra 2018. godine u 12h.

Na predavanju je o spoljnoj i bezbjednosnoj politici EU govorila gospođa Radmila Perović, načelnica Direkcije za NATO i EU Ministarstva odbrane. O iskustvima crnogorskih vojnika u misiji EU NAVFOR ATALANTA govorio je poručnik bojnog broda Vladimir Todorović, dok je o iskustvima Vojske Crne Gore u misiji EUTM u Republici Mali govorio kapetan Vladimir Mitrić.
 
13
Oktobar
U Petrovcu održan naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma”
U Petrovcu održan naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma”
Naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma” održan je od 11. do 13. oktobra, u hotelu Palas u Petrovcu. Skup je organizovao Univerzitet Donja Gorica, u partnerstvu sa Fondacijom Hanns Seidel iz Beograda i Centrom za spoljnu politiku iz Beograda.

Na skupu je data sveobuhvatna naučna analiza aktuelnih pojava u današnjem svijetu po pitanju uspona panevropskog i translatlantskog populizma, a posebno su analizirane posljedice populizma, poput politike konfrotacije, instistiranja na neograničenu vladavinu većine, ugrožavanja demokratskih procedura, ograničavanja slobode štampe itd.

Skup je okupio emintentne profesore i stručnjake iz oblasti međunarodnih odnosa i evropskih studija iz država regiona, kao i studente Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.
Između ostalih, govorili su prof. dr Milan Podunavac sa Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Radmila Nakarada i prof. dr Ljiljana Glišović sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, te prof. dr Nermina Mujagić sa Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

Takođe, tokom dvodnevnog naučnog skupa bilo je riječi o evropskoj budućnosti, Zapadnom Balkanu, rokovima za članstvo Crne Gore i Srbije u EU i brojnim drugim temama. Učešće u panelima uzeli su univerzitetski profesori poput prof. dr Alpara Lošonca sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Gorana Gretića sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zagrebu, prof. dr Nebojše Vladisavljevića sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dragana Đukanovića sa Univerziteta Donja Gorica u Podgorici, te prof. dr Stevana Lilića sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beograd i brojni drugi predavači i saradnici. Na skupu su govorile i ličnosti iz političkog života regiona poput savjetnice glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom Dragane Marković, generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju Ministarstva pravde Crne Gore mr Nikole Šaranovića, direktorke Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko predsjednice Centra za spoljnu politiku iz Beograda Aleksandre Joksimović, kao i direktora Kancelarije Fondacije Hanns Seidel za Srbiju i Crnu Goru Lutz Kobera.

Na Skupu je i održana promocija knjige Radivoja Cvetičanina „KONSTANTINOVIĆ. HRONIKA“, o kojoj su govorili predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Dragan K. Vukčević i dekan Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica prof. dr Ilija Vujačić.