Twitter feed
Najnovija obavještenja

Termin završnog ispita iz predmeta Privatna bezbjednost i zaštita lica i objekata

Obavjestavaju se studenti da je ispit iz predmeta Privatna bezbjednost i zastita lica i objekata, zakazan za subotu, 25. maj u 10h S13.
Obavještenja
 
Promocija knjige dr Branka Boškovića "Politička sociologija Entonija Gidensa"
Promocija knjige dr Branka Boškovića "Politička sociologija Entonija Gidensa", u izdanju Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Čigoja štampe, biće održana u petak, 24. maja 2019. godine u 14h u amfiteatru AP.

Na promociji će govoriti:
prof. dr Veselin Vukotić,
prof. dr Čedomir Čupić,
prof. dr Dragan K. Vukčević.
20
Maj
 
POZIV – AMCHAM PROGRAM STAŽIRANJA 2019
Američka privredna komora u Crnoj Gori najavljuje devetu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija. Program omogućava studentima tromjesečnu praksu u kompanijama članicama AmCham-a, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Donja Gorica i Univerzitetom Mediteran.

Ove godine, otvoreno je čak 45 pozicija za stažiranje!

Program će početi 09. septembra i trajaće do 09. decembra 2019. godine. Studenti sa sljedećih studijskih programa se mogu prijaviti: ekonomija, marketing, pravo, inženjerstvo, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam, tehničke, kao i političke nauke.

Kompanije – članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Pivara Trebjesa, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje, Čikom, Porto Montenegro, Saga, Investicioni fond Trend, SnT, Congress Travel, Fidelity Consulting, Amplitudo, 7. Avgust, Addiko banka, CKB, NLB, Re/Max i Represent Communications.Takođe, AmCham Montenegro obezbijediće stražiranje za jednog studenta u svojoj izvršnoj kancelariji, dok je Univerzitet Mediteran ponudio pet pozicija.

Više informacija dostupno je na linku:

http://www.amcham.me/2019/05/poziv-amcham-program-staziranja-2019/
19
Maj
 
Raspored nastave za XIII sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine
U prilogu se nalazi raspored nastave za XIII sedmicu nastave u ljetnjem semestru akademske 2018/2019. godine (6 - 10. 05. 2019. godine), za specijalističke studije.
05
Maj
 
Prijava tema specijalističkih radova
Obavještavaju se studenti da će prijava specijalističkih radova biti organizovana 9. i 10. maja od 10 do 12h u Upravi fakulteta. Obrazac prijave je dostupan u prilogu.

U cilju prijavljivanja teme rada, moguće je preuzeti temu sa spiska ponuđenih tema slanjem mejla na adresu hs@udg.edu.me 6. i 7. maja ili usaglasiti naziv teme sa mentorom lično ili putem kontakt adresa dostupnih u prilogu.

Za detaljnije informacije konsultovati Pravilnik o izradi i odbrani specijalističkog rada dostupan na sajtu specijalističkih studija, sekcija "Download".

NAPOMENA: Predmet specijalističkog rada ne može biti tema iz studijskih oblasti Akademsko pisanje i retorika i Diplomatsko i medijsko komuniciranje.
04
Maj
 
DAN POBUNJENIKA - Omaž dr Vukašinu Markoviću
U utorak, 23. aprila, sa početkom u 12:00 h (amfiteatar AS), u sklopu obilježavanja Dana pobunjenika, održaće se omaž čuvenom crnogorskom i jugoslovenskom revolucionaru dr Vukašinu Markoviću.

U okviru programa će učestvovati ugledni gosti, dok će studenti UDG-a izvesti kratku predstavu ''Dr Vukašin Marković'' i muzičku tačku.
22
April
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
20. 04. 19. Raspored nastave za XII sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine Opširnije
13. 04. 19. Termini kolokvijuma iz predmeta Kultura i komunikacija Opširnije
13. 04. 19. Raspored nastave za XI sedmicu u ljetnjem semestru 2018/2019. godine Opširnije
12. 04. 19. Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi veliki rat 21. vijeka" Opširnije
16. 04. 19. Panel diskusija “Borba protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori” Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
22
April
DAN POBUNJENIKA - Omaž dr Vukašinu Markoviću
U utorak, 23. aprila, sa početkom u 12:00 h (amfiteatar AS), u sklopu obilježavanja Dana pobunjenika, održaće se omaž čuvenom crnogorskom i jugoslovenskom revolucionaru dr Vukašinu Markoviću.

U okviru programa će učestvovati ugledni gosti, dok će studenti UDG-a izvesti kratku predstavu ''Dr Vukašin Marković'' i muzičku tačku.
 
20
April
Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi Veliki rat 21. vijeka"
Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi Veliki rat 21. vijeka"
Profesor Leri Gudson, predavač na Američkom vojnom koledžu održao je 18. aprila gostujuće predavanje na Humanističkim studijama na temu "Sirijski konflikt - prvi Veliki rat 21. vijeka"

Profesor Gudson je predočio publici koncept "Velikog rata", odnosno rata koji se može okarakterisati kao takav po osnovu posljedica, prostora na kome se dešava, uključenosti velikih sila i uticaja na strukturu svetskog poretka. Analizirano je da li konflikt u Siriji po osnovu svake od navedenih stavki zadovoljava kriterijume da bude okarakterisan kao "Veliki rat". Iznesena je ocjena da ovaj konflikt, premda je počeo kao rat lokalnog karaktera, može potencijalno biti početak ili dio znatno šireg međunarodnog sukoba.

U toku predavanja dat je osvrt na uticaj regionalnih i globalnih subjekata u Siriji, pri čemu je posebna pažnja posvećena analizi pristupa koje su koristile SAD, Rusija i Kina.

Predavanje profesora Gudsona je jedno u nizu tematskih predavanja koje Humanističke studije organizuju sa predavačima iz Crne Gore i inostranstva.
 
17
April
Panel diskusija o borbi protiv organizovanog kriminaliteta održana na UDG-u
Panel diskusija o borbi protiv organizovanog kriminaliteta održana na UDG-u
Panel diskusija pod nazivom “Borba protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori” održana je danas na Univerzitetu Donja Gorica u organizaciji Fakulteta pravnih nauka i Humanističkih studija.

O ključnim dostignućima i izazovima u radu crnogorskog pravosuđa, tužilaštva i policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminaliteta govorili su gospođa Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda, gospodin Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac, gospodin Veselin Veljović, direktor Uprave policije i gospodin Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore Crne Gore.

Uz konstataciju da sprovođenje vladavine prava, posebno kroz reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, i dalje predstavlja jedan od ključnih izazova u zemljama Zapadnog Balkana, panelisti su istakli ključne rezultate i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, realizicijući ciljeve i dostižući evropske standarde iz ove oblasti.

Studenti osnovnih i postiplomskih studija UDG-a su imali priliku da panelistima postavljaju pitanja, što im je omogućilo da u direktnoj komunikaciji čuju njihova iskustva o svakodnevnom radu tužilaca, sudija, advokata u borbi protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori.