Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Praksa u Telekomu prilika za studente da se uključe u svjetske ICT trendovetitle

Praksa u Telekomu prilika za studente da se uključe u svjetske ICT trendove

<p>Crnogorski Telekom i Univerzitet Donja Gorica potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji studentima Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije na osnovnim i specijalističkim programima Menadžment informacionih sistema i Za&scaron;tita podataka i sigurnost informacionih sistema, omogućava da u Telekomu obavljaju praksu i nadograđuju znanje.</p> <p>UDG puno ulaže u to da na&scaron;i studenti steknu ne samo znanje, već i sposobnosti koje će im biti potrebne u realnom poslovnom okruženju. Upravo zato, značajnu pažnju posvećujemo praktičnoj nastavi u toku studija, i primjeni teorijski stečenih znanja kroz rad u kompanijama ili na istraživačkim projektima... (op&scaron;irnije na linku).</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Saradnici i studenti UDG-a pobijedili na prvom međugeneracijskom hakaTONu u Nikšiću!

Saradnici i studenti UDG-a pobijedili na prvom međugeneracijskom hakaTONu u Nikšiću!

Tim Urban Craftsmen je, koristeći se znanjima iz oblasti istorije umjetnosti, grafičkog i produkt dizajna, te 3D modelovanja, stvorio koncept djeljivog suvenira koji spaja ljude. Ekipa koju su činili Luka Rakojević, Jovana Milović, Darija Egorova, Haris Bajramović i Vukašin Rakočević željela je da prenese dobri duh grada Nikšića koji traje već vjekovima. 

Njihova ideja ima za cilj da stvori jedinstveni suvenir koji će svaki turista kreirati prema svom doživljaju grada. Takođe, suvenir je moguće podijeliti sa prijateljima i tako prenijeti priču o gradu i emociju koju nosi. Središte pobjedničkog suvenira su stihovi kantautora Miladina Šobića "Sunce tebi, Sunce meni" koji prenose ideju solidarnosti koja živi u Nikšiću. 

Takmičenje je održano u prostorijama Tehnopolisa i trajalo je 48 sati tokom kojih su učesnici imali podršku mentora iz oblasti 3D tehnologija i produkt dizajna koji su pomogli da Nikšić dobije svoj zvanični suvenir.