Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Početak studijske 2019/20. godinetitle

Početak studijske 2019/20. godine

<p>Nastava u studijskoj 2019/20. godini će početi u ponedjeljak, 9. septembra. Raspored predavanja će biti objavljen u septembru. Slobodna sedmica u zimskom semestru biće od 21 - 27. oktobra.</p> <p>Zaposleni će biti na kolektivnom godi&scaron;njem odmoru od 29. jula do 26. avgusta.</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Saradnici i studenti UDG-a pobijedili na prvom međugeneracijskom hakaTONu u Nikšiću!

Saradnici i studenti UDG-a pobijedili na prvom međugeneracijskom hakaTONu u Nikšiću!

Tim Urban Craftsmen je, koristeći se znanjima iz oblasti istorije umjetnosti, grafičkog i produkt dizajna, te 3D modelovanja, stvorio koncept djeljivog suvenira koji spaja ljude. Ekipa koju su činili Luka Rakojević, Jovana Milović, Darija Egorova, Haris Bajramović i Vukašin Rakočević željela je da prenese dobri duh grada Nikšića koji traje već vjekovima. 

Njihova ideja ima za cilj da stvori jedinstveni suvenir koji će svaki turista kreirati prema svom doživljaju grada. Takođe, suvenir je moguće podijeliti sa prijateljima i tako prenijeti priču o gradu i emociju koju nosi. Središte pobjedničkog suvenira su stihovi kantautora Miladina Šobića "Sunce tebi, Sunce meni" koji prenose ideju solidarnosti koja živi u Nikšiću. 

Takmičenje je održano u prostorijama Tehnopolisa i trajalo je 48 sati tokom kojih su učesnici imali podršku mentora iz oblasti 3D tehnologija i produkt dizajna koji su pomogli da Nikšić dobije svoj zvanični suvenir.