Twitter feed
Login box Content
Najnovija obavještenja

Plaćanje školarine za studijsku 2019/20. godinu

Postavljeni su fajlovi sa instrukcijama za plaćanje školarine za studijsku 2019/20. godinu, za studente koji plaćaju puni iznos školarine i studente koji prate manje od 60 kredita.

Fajlove možete naći u dijelu Download/Za studente.

Početak studijske 2019/20. godine

Nastava u studijskoj 2019/20. godini će početi u ponedjeljak, 9. septembra. Raspored predavanja će biti objavljen u septembru. Slobodna sedmica u zimskom semestru biće od 21 - 27. oktobra.

Zaposleni će biti na kolektivnom godišnjem odmoru od 29. jula do 26. avgusta.

Svečana odbrana diplomskih radova
Opširnije: Svečana odbrana diplomskih radova

Obavještavamo Vas da je svečana odbrana diplomskih radova na Fakultetu za politehniku zakazana za 26. i 27. jun.

U prilogu možete naći program javnih odbrana diplomskih radova koje će biti organizovane u dvije sesije.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.

Poziv na pristupno predavanje

Pozivamo vas na pristupno predavanje kandidata koji se prvi put kandiduje za izbor u akademsko zvanje docenta iz oblasti dizajna enterijera, teorije i filozofije arhitekture na Fakultetu za politehniku, dr Nikole Markovića. Pristupno predavanje će biti održano u utorak, 18. juna 2019. godine sa početkom u 12:00 u amfiteatru A2.

Shodno Pravilniku o izboru u akademska zvanja na UDG, kandidat je dužan da održi pristupno predavanje na temu po svom izboru iz oblasti za koju se kandiduje. Dužina trajanja predavanja iznosi do 20 minuta. Tema pristupnog predavanja je "Značaj umjetničke prakse u razvoju dizajna i estetskih vrijednosti savremene arhitekture unutrašnjeg prostora"

Pristupnom predavanju prisustvovaće Komisija u sastavu:
1. Prof. dr Vladimir Mako, Fakultet za politehniku, UDG
2. Prof. arh. mr Milan Vujović, Fakultet za politehniku, UDG
3. Doc. dr Irena Lagator Pejović, Fakultet za dizajn i multimediju, UDG

Obavještenje za studente koji su na W&T programu

Studenti koji su, shodno ranije objavljenom obavještenju, informisali Studentsku službu o učešću u Work and Travel, ili nekom drugom programu razmjene, potrebno je da na adresu workandtravel@udg.edu.me, pošalju spisak ispita koje će polagati u oktobarskom roku, kao i da li ispit polažu parcijalno ili u cjelosti (ukoliko je na predmetu dozvoljeno parcijalno polaganje ispita).
Ukoliko student ispit polaže parcijalno, potrebno je navesti koji kolokvijum polaže. U oktobarskom terminu postoji samo jedan rok za polaganje ispita.

Mail sa gore traženim informacijama je potrebno poslati do 2. septembra 2019. godine.

Studentima će biti opravdano odsustvo sa nastave do datuma povratka u Crnu Goru. Potrebno je da student nakon povratka Studentskoj službi prilože dokaz o datumu povratka (pečat u pasošu ili neki drugi dokaz).

Podsjećamo da će rok biti održan od 1-10. oktobra.
Arhiva obavještenja
ASK Karavan 2019(Arhitektonski studentski kongres)
Prvi ASK Karavan 2019(Arhitektonski studentski kongres) biće održan u periodu od 8. do 13. maja ove godine. ASK (Arhitektonski studentski kongres) je godišnje okupljanje studenata arhitekture sa prostora bivše Jugoslavije, a prvi je održan u Ljubljani 2002. godine. Osnovni cilj ASK Kongresa je učestvovanje/saradnja, povezivanje, razmjena znanja i iskustva studenata i profesora sa osamnaest fakulteta za arhitekturu, iz država nekadašnje SFRJ.

Više informacija u opširnijem dijelu obavještenja.
Zadatak koji je neophodno odraditi za prijavu na ovom Kongresu je sledeći:

- Neophodno je da studenti pripreme kratku video formu, koja bi predstavljala sirovi/raw – neobrađeni materijal koji prikazuje prolazak „karavana“ kroz grad iz koga nam
dolaze. Ideja je da se prikaže grad u pokretu, iz javnog prevoza, bicikla, taksija, trotineta, čime bi putovanje - karavan započeli u svojim gradovima, a nastavili ga u Crnog Gori.
RAW CITY KARAVAN VIDEO radovi se pripremaju u audio/video formatu. Video u elektronskoj formi treba da bude dostavljen Organizacionom timu na dan otvaranja. S obzirom na to da je video uvodna prezentacija svih fakulteta i učesnika – Video mora da sadrži imena autora i mentora, a sve uvršteno u orginalni dizajn videa, što ujedno predstavlja i prezentaciju fakulteta i učesnika, i koja će biti upriličena na otvaranju Kongresa.

U prilogu je prvi i drugi poziv na ASK Karavan sa svim potrebnim informacijama o datumima i kongresu.
***Nakon susreta u Podgorici, Karavan 08.05. kreće na put ka sjeveru Crne Gore, gdje se nakon nekoliko dana boravka na planinama i jezerima, nastavlja ka jugu i moru, gdje će se u Herceg Novom raditi narednih par dana. Karavan svoju misiju završava 13.05.2019. godine, kada je predviđen povratak iz Podgorice***

Za više informacija u vezi Kongresa ASK Karavan 2019, možete se obratiti:

Bojan Drljević / Đorđe Doderović / Anja Vučeljić / Milica Doderović
Arhitektonski fakultet, Univerziteta Crne Gore
Bulevar Džordža Vašingtona bb
81000 Podgorica, Crna Gora

tel.: +382 (0)68 019 963 / +382 (0)69 605 160
fax: +382(0)20 269 317
e-mail: ask19.cg@gmail.com
instagram: ask19cg
facebook: Arhitektonski Studentski Kongres 2019 Crna Gora
05
April
Opšta obavještenja