Aktuelno na fakultetu
Predavači
MAR
18
Otvorena prijava ispita Specijalističke studije (svi smjerovi)

Otvorena je prijava ispita za sve smjerove specijalistickih na Fakultetu za međunarodnu ekonomju, finansije i biznis. (za ispite iz II semestra).

Prijava ispita je počela u utorak, 19.03.2019. godine i trajaće do petka 29.03.2019. godine.


 
 
JAN
06
Božićne rasprave 2019

27. Božićne rasprave održaće se u nedelju 6. januara 2019. godine sa početkom u 21h u Amfiteatru AS na UDG.

Tema rasprava je: „Javni dug i razvoj“.
Domaćin: dr Veselin Vukotić, Utemeljivač rasprava 
 
NOV
14
Otvorena prijava ispita (svi smjerovi)

Otvorena je prijava ispita za sve smjerove specijalistickih i magistarskih studija na Fakultetu za međunarodnu ekonomju, finansije i biznis. (za ispite iz I i III semestra).

Prijava ispita je počela u srijedu, 14.11.2018. godine i trajaće do petka 23.11.2018. godine.

 
Arhiva:
dr Veselin Vukotić
Kontakt: veselin.vukotic@udg.edu.me
Status: Redovni profesor


Veselin Vukotić , ekonomista, redovni profesor i dekan Fakulteta za međunaorndu ekonomiju, finansije i biznis; rođen u Piperima 05.08.1949; otac Napoleon, majka Ljubica, rođena Ivanović. Završio Ekonomski fakultet u Podgorici 1971, magistrirao 1977, doktorirao 1980. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Oženjen, supruga Ljiljana, rođena Kovačević; kćerke Milica, Milena i Marija.

Osnivač privatnog univerziteta UDG. Član međunarodnog društva Mont Pelerin Society. Autor ideje i rukovodilac postdiplomskih studija „Preduzetnička ekonomija“; osnivač i predsjednik Instituta za strateške studije i projekcije; Centra za preduzetništvo i ekonomski razvoj; saradnik Instituta društevnih nauka u Beogradu i naučni rukovodilac tradicionalnog skupa: „Ekonomija i tranzicija“; i utemeljivač i naučni rukovodilac skupa „Božićne rasprave o ekonomiji“. Utemeljivač i glavni urednik međunarodnog časopisa „Preduzetnička ekonomija“. Predjsednik Saveza ekonomista Crne Gore. Predsjednik Euro-atlantskog kluba Crne Gore. Autor ideje i koncepta: Crna Gora- mikrodržava i idejni tvorac čitavog ekonomskog sistem u Crnoj Gori. Utemeljivač ekonomskog liberalizma odnosno ideologije slobodnog tržišta u Crnoj Gori. Bio član republičke vlade CG i Savezne vlade Anta Markovića, ministar za privatizaciju i preduzetništvo. Bio je potpredsjednik Savjeta za privatizaciju. Specijalizacije: Rusija, Engleska, Škotska i SAD. Govori engleski i ruski. Bavi se fudbalom i karateom. Najznačajnije knjige: „Statistička analiza produktivnosti rada“, „Privatizacija“, „Strategija ekonomskih reformi u Crnoj Gori“, „Koncepcijske osnove novog ekonomskog sistema u Crnoj Gori“, „Makroekonomski računi i modeli“, „Psiho-filozofija biznisa“, „Opasne riječi“ i „Konstitucionalna ekonomija“. Objavio oko dvesta pedeset članaka u domaćim i stranim časopisima. Liberalno-demokratskog političkog opredjeljenja; reformista. Vjeroispovjest pravoslavna; nacionalnost- Crnogorac. Adresa: UDG, Donja Gorica. E-mail: vukotic@cg.yu , www.vukotic.cg.yu .

Bogato društvo i slobodni pojedinci na opštem i srećna porodica i mirna savjest na ličnom nivou jesu moje osnovne ideje vodilje.

www.vukotic.net