Twitter feed
Najnovija obavještenja

Rezultati dijagnostičkog testiranja studenata I godine iz engleskog jezika
Opširnije: Rezultati dijagnostičkog testiranja studenata I godine iz engleskog jezika

Obavještavaju se studenti da se u prilogu nalaze rezultati dijagnostickog testiranja studenata prve godine iz engleskog jezika.
Obavještenja
 
Raspored nastave za drugu akademsku sedmicu zimskog semestra 2017/2018
U prilogu se nalazi raspored nastave za drugu akademsku sedmicu nastave zimskog semestra 2017/2018. godine.
16
Septembar
 
Apsolventski rok za studijsku 2016/2017. godinu
Obavještavaju se studenti Humanističkih studija da je odlukom Dekana utvrđen apsolventski rok za ispite iz studijske 2016/2017. godine.

Pravo prijave apsolventskog roka imaju studenti kojima su do okončanja osnovnih studija, odnosno do prijave specijalističkog rada, ostala nepoložena dva ispita, a koje su odslušali u prethodnoj studijskoj godini. Prijavljivanje ispita koje student nije slušao i prijavio tokom 2016/2017. godine, povlači disciplinsku odgovornost.

Prijave vršiti na e-mail adrese: hs@udg.edu.me, najkasnije do 16. septembra tekuće godine.

Prijava treba da sadrži: (i) ime, prezime i broj indeksa, (ii) tačan naziv predmeta koji se prijavljuje.

Nadoknada za ispit u apsolventskom roku, shodno odluci Uprave, utvrđena je prema shemi: vrijednost ECTS kredita pomnožena sa 25 evra.
Skeniranu/fotografisanu uplatnicu za prijavu ispita dostaviti do 1. oktobra na mejl hs@udg.edu.me.

Ispiti u apsolventskom roku biće održani 2. i 3. oktobra u terminu koji će biti posebno naznačen.
14
Septembar
 
Dijagnostičko testiranje studenata I godine iz engleskog jezika
Obavještavaju se studenti da će u petak, 15.09. biti odžano dijagnosticko testiranje studenata prve godine iz engleskog jezika.
U prilogu se nalazi raspored termina.
13
Septembar
 
Konkurs za učešće na međunarodnom naučnom skupu “O Evropi”
Obavještavaju se studenti da Humanističke studije Univerziteta Donja Gorica, u saradnji sa Fondacijom “Hanns Saidel” iz Srbije, organizuju međunarodni naučni skup „O Evropi“ u periodu od 5. do 7. oktobra 2017. godine u hotelu Palas, u Petrovcu.
Studenti zainteresovani za pohađanje skupa se mogu prijaviti do 25. septembra 2017. godine. Za prijavu na konkurs potrebno je poslati popunjenu aplikacionu formu (u prilogu) na adresu hs@udg.edu.me.
13
Septembar
 
Važno obavještenje za upis specijalističke godine​
Obavještavaju se studenti UDG-a koji upisuju specijalističke studije, da mogu prenijeti najviše 30 ECTS kredita po osnovu nepoloženih ispita na osnovnim studijama.
12
Septembar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
09. 09. 17. Važno obavještenje za studente prve godine Opširnije
09. 09. 17. Raspored nastave za prvu akademsku sedmicu zimskog semestra 2017/2018 Opširnije
07. 09. 17. Unos ocjena Opširnije
12. 09. 17. KONKURS ZA UPIS NA SPECIJALISTIČKU GODINU STUDIJA Opširnije
31. 07. 17. Načini plaćanja školarine za studijsku 2017/18. godinu Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
12
April
Na UDG-u održano predavanje visoke vojne oficirke SAD-a, admiralke Mišel Hauard
Opširnije: Na UDG-u održano predavanje visoke vojne oficirke SAD-a, admiralke Mišel Hauard
Visoka američka vojna oficirka, admiralka Mišel Hauard bila je u posjeti Crnoj Gori 10. i 11. aprila.
U organizaciji Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica, 11. aprila je organizovano gostovanje i predavanje admiralke Hauard na temu "Osnaživanje žena – rodna ravnopravnost”.
Više od stotinu studenata je slušalo inspirativno predavanje admiralke Hauard koja je prva Afroamerikanka koja komanduje američkim brodom i prva žena koja je postala mornarički komandant sa četiri zvijezdice. Admiralka Hauard je komandantkinja združenih NATO snaga komande u Napulju, kao i komandantkinja Pomorskih snaga SAD-a u Evropi i Africi.
Jedinstvenu priliku da uživo slušaju ne samo o ravnopravnosti polova, već i o iskustvu prve admiralke američke Mornarice, studenti osnovnih, specijalističkih i doktorskih studija su na najbolji način iskoristili tako što su postavljali veliki broj pitanja i u razgovoru sa admiralkom Hauard stekli nova znanja o položaju žena u Vojsci SAD-a i uopšte u američkom društvu.
 
03
Decembar
Posjeta studenata III godine Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, Direktoratu za vanredne situacije i Policijskoj akademiji Danilovgrad
Posjeta studenata III godine Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, Direktoratu za vanredne situacije i Policijskoj akademiji Danilovgrad
Studenti III godine u organizaciji Humanističkih studija, a u okviru nastave iz predmeta Odbrambene politike i Upravljanje krizama, posjetili su Vazduhoplovnu bazu Vojske Crne Gore u Golubovcima, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Policijsku akademiju Danilovgrad. Tom prilikom studenti su se u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima navedenih institucija upoznali sa načinom funkcionisanja određenih segmenata bezbjednosnog i odbrambenog sistema Crne Gore.
Posjeta je upriličena 1. decembra, u prijepodnevnim časovima.
 
14
Oktobar
Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Opširnije: Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju gospodin Serž Bramerc, u okviru svoje zvanične posjete Crnoj Gori, posjetio je Univerzitet Donja Gorica.
Univerzitet Donja Gorica je imao zadovoljstvo da ugosti gospodina Bramerca, kao i da organizuje njegovo predavanje, koje je održano u petak, 10. oktobra sa početkom u 10:30 časova, u Amfiteatru A2 na drugom spratu. Predavanju su prisustvovali studenti i sardnici na Univerzitetu, kao i predstavnici iz Ministarstva.