Twitter feed
Najnovija obavještenja

Raspored nastave od 26. 02. do 03.03.
Opširnije: Raspored nastave od 26. 02. do 03.03.

U prilogu se nalazi raspored nastave od 26. februara do 03. marta 2018. godine, za osnovne studije na Humanističkim studijama.
Obavještenja
 
Spisak učesnika Zimske škole za bezbjednost “Migracije, identitet i nova bezbjednosna agenda u Evropi”
Obavještavaju se studenti da je objavljen spisak učesnika koji su izabrani za pohađanje Zimske škole “Migracije, identitet i nova bezbjednosna agenda u Evropi”, koja će biti održana od 5. do 7. marta 2018. godine u Bitolju, Republika Makedonija.
22
Februar
 
Odlaganje nastave iz predmeta "Komunikologija"
Obavještavaju se studenti da će se nastava iz predmeta "Komunikologija" umjesto u srijedu, održati u četvrtak, 22.02. sa početkom u 10.30h u S13.
20
Februar
 
Odlaganje nastave iz predmeta "Mediji, oglašavanje i umjetnost"
Obavještavaju se studenti III godine, smjer Komunikologija, da se odlaže nastava iz predmeta "Mediji, oglašavanje i umjetnost" koja je planirana za srijedu, 21.02.

Studenti će biti obaviješteni o naknadnom terminu održavanja časova iz ovog predmeta.
20
Februar
 
Predavanje tužioca M. Brnovića
Obavještavaju se studenti da će Glavni državni tužilac države Arizona i predsjednik CWAG-a, Konferencije zapadnih državnih tužilaca, g-din Mark Brnović održati u utorak, 20. februara, predavanje na UDG-ju. Predavanje na temu “Tužilašto u američkom sistemu pravosuđa” biće održano u Amfiteatru A1 (na prvom spratu) sa početkom u 10:15h.
18
Februar
 
Raspored nastave od 19. do 24. februara
U prilogu se nalazi raspored nastave od 19. do 24. februara 2018. godine, za osnovne studije na Humanističkim studijama.
16
Februar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
15. 02. 18. Zimska škola za bezbjednost Opširnije
14. 02. 18. Stipendija "Gianfranco Martini" Opširnije
13. 02. 18. Akademski forum - predavanje dr Branka Boškovića Opširnije
12. 02. 18. Stipendije Vlade NR Kine Opširnije
09. 02. 18. Raspored nastave od 12.02. do 17.02. Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
12
April
Na UDG-u održano predavanje visoke vojne oficirke SAD-a, admiralke Mišel Hauard
Opširnije: Na UDG-u održano predavanje visoke vojne oficirke SAD-a, admiralke Mišel Hauard
Visoka američka vojna oficirka, admiralka Mišel Hauard bila je u posjeti Crnoj Gori 10. i 11. aprila.
U organizaciji Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica, 11. aprila je organizovano gostovanje i predavanje admiralke Hauard na temu "Osnaživanje žena – rodna ravnopravnost”.
Više od stotinu studenata je slušalo inspirativno predavanje admiralke Hauard koja je prva Afroamerikanka koja komanduje američkim brodom i prva žena koja je postala mornarički komandant sa četiri zvijezdice. Admiralka Hauard je komandantkinja združenih NATO snaga komande u Napulju, kao i komandantkinja Pomorskih snaga SAD-a u Evropi i Africi.
Jedinstvenu priliku da uživo slušaju ne samo o ravnopravnosti polova, već i o iskustvu prve admiralke američke Mornarice, studenti osnovnih, specijalističkih i doktorskih studija su na najbolji način iskoristili tako što su postavljali veliki broj pitanja i u razgovoru sa admiralkom Hauard stekli nova znanja o položaju žena u Vojsci SAD-a i uopšte u američkom društvu.
 
03
Decembar
Posjeta studenata III godine Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, Direktoratu za vanredne situacije i Policijskoj akademiji Danilovgrad
Posjeta studenata III godine Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, Direktoratu za vanredne situacije i Policijskoj akademiji Danilovgrad
Studenti III godine u organizaciji Humanističkih studija, a u okviru nastave iz predmeta Odbrambene politike i Upravljanje krizama, posjetili su Vazduhoplovnu bazu Vojske Crne Gore u Golubovcima, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Policijsku akademiju Danilovgrad. Tom prilikom studenti su se u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima navedenih institucija upoznali sa načinom funkcionisanja određenih segmenata bezbjednosnog i odbrambenog sistema Crne Gore.
Posjeta je upriličena 1. decembra, u prijepodnevnim časovima.
 
14
Oktobar
Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Opširnije: Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju gospodin Serž Bramerc, u okviru svoje zvanične posjete Crnoj Gori, posjetio je Univerzitet Donja Gorica.
Univerzitet Donja Gorica je imao zadovoljstvo da ugosti gospodina Bramerca, kao i da organizuje njegovo predavanje, koje je održano u petak, 10. oktobra sa početkom u 10:30 časova, u Amfiteatru A2 na drugom spratu. Predavanju su prisustvovali studenti i sardnici na Univerzitetu, kao i predstavnici iz Ministarstva.