Twitter feed
Najnovija obavještenja

Konkurs za polaznike međunarodne škole „Preduzetničke ideje mladih u EU”
Opširnije: Konkurs za polaznike međunarodne škole „Preduzetničke ideje mladih u EU”

Centar za monitoring i istraživanje, u saradnji sa partnerima:
Univerzitetom Donja Gorica UDG, Art Communications-om iz Podgorice,
Centrom za međunarodne studije iz Hrvatske i Centrom za evropske
perspektive iz Slovenije, u okviru projekta „Budi spreman za EU
vrijednosti“ raspisuje konkurs za prijavljivanje učenika IV razreda
srednjih škola i studenata osnovnih studija UDG-a, za pohađanje druge
međunarodne škole pod nazivom „Preduzetničke ideje mladih u EU”.
Škola će biti održana u Baru, u periodu od 14. do 18. novembra 2016.
godine.

Izmjena rasporeda - Savremeni međunarodni odnosi

Obavještavaju se studenti III godine Humanističkih studija da se časovi iz Savremenih međunarodnih odnosa koji su zakazani za subotu 22. X od 9:30 do 13:15h neće održati.

Izmjena rasporeda - Uvod u spoljnu politiku

Obavještavaju se studenti II godine Humanističkih studija da se časovi iz Uvoda u spoljnu politiku koji su zakazani za petak 21. X od 12:30 - 17:15h neće održati.

Međunarodno javno pravo

Obavještavaju se studenti II godine Humanističkih studija da će u petak 21. X od 9:00 - 14:00h u S11 profesor Lapaš držati nastavu iz Međunarodnog javnog prava.

Seminar politikologa - Kopaonik 2016

Obavještavaju se studenti da se ove godine kao i prethodnih održava seminar politikologa na Kopaoniku.

Seminar će biti organizovan u periodu od 04. do 07. novembra 2016. godine.
Tema ovogodišnjeg seminara je "Američki predsjednički izbori 2016".

Tradicija okupljanja studenata sa svih fakulteta političkih nauka iz regiona se nastavlja i ove godine na najvećem skupu politikologa u Evropi. Ne propustite priliku da budete dio jubilarnog Seminara i da zajedno sa kolegama iz Beograda, Novog Sada, Banjaluke, Zagreba, Mostara, Skoplja i Sarajeva učestvujete na skupu koji sigurno nećete zaboraviti. Edukativni dio seminara je svake godine na sve višem nivou, uz sve veću interakciju studenata i panelista. Učesnici seminara će dobiti diplome verifikovane i potpisane od strane organizacije koja uspješno sprovodi okupljanja politikologa iz čitavog regiona već 10 godina, i diploma će imati težinu i značaj.

Cijena seminara je 95 eura i nju su uključeni :
-Prevoz
-Smještaj
-Hrana
-Osiguranje (obavezno za sve dane)

Studentima koji budu polaznici seminara će biti opravdano odsustvo i biće u prilici da naknadno rade kolokvijume ako ih budu imali u tom terminu.Prijave za seminar se šalju do 25. oktobra 2016. godine.
Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresovane da nam pišu na mail: milica.markovic2@udg.edu.me ili da pozovu na broj: +382 69 819 640.
Obavještenja
 
Potvrda o radnom ili sportskom angažmanu
Rok za podnošenje dokumenata je završen. Obavještavaju se studenti koji su dostavili nepotpunu dokumentaciju da njihovi zahtjevi nijesu pozitivno riješeni te su obavezni da prisustvuju nastavi.
19
Oktobar
 
Koordinacija smjera Komunikologija
Obavještavaju se studenti druge i treće godine smjera Komunikologija da će koordinaciju njihovog smjera voditi Nikola Vukčević sa FUK-a. Za sve informacije studenti se mole da pošalju mejl na nikola.vukcevic@udg.edu.me
17
Oktobar
 
Dopuna rasporeda - Socijalna psihologija
Obavještavaju se studenti treće godine Humanističkih studija smjer Komunikologija da će se vježbe iz Socijalne psihologije kod asistenta mr Luke Rakojevića održati u četvrtak u 12:30h u S13.
17
Oktobar
 
Politička kultura
Obavještavaju se studenti koji su iz predmeta Politička kultura dostavili esej predmetnom asistentu, u okviru junsko-julskog roka, a nisu dobili ocjenu, da esej lično dostave u ponedjeljak, 24. oktobra u 9.30h. Studenti esej predaju prof. dr Milanu Podunavcu i tom prilikom će obaviti kratak razgovor o samom eseju. Razgovor će biti održan u Dekanatu HS-a.
17
Oktobar
 
Dopuna rasporeda za VI akademsku sedmicu
Obavještavaju se studenti II godine Humanističkih studija da će predavanja iz Međunarodnog javnog prava kod profesora Davorina Lapaša biti u četvrtak od 12:00 do 17:00 u AP, kao i u subotu od 09:00 do 14:00 u A1. Prisustvo nastavi je obavezno.
17
Oktobar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
15. 10. 16. HS - Raspored za šestu akademsku sedmicu Opširnije
14. 10. 16. Prijavljivanje studenata za ceremoniju svečane dodjele diploma Opširnije
12. 10. 16. Savremeni politički sistemi-vrijeme polaganja kolokvijuma Opširnije
12. 10. 16. Sociologija-raspored vježbi, četvrtak 13.10. Opširnije
09. 10. 16. Pravila naknadnog polaganja ispitnih obaveza studenata Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
03
Decembar
Posjeta studenata III godine Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, Direktoratu za vanredne situacije i Policijskoj akademiji Danilovgrad
Posjeta studenata III godine Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, Direktoratu za vanredne situacije i Policijskoj akademiji Danilovgrad
Studenti III godine u organizaciji Humanističkih studija, a u okviru nastave iz predmeta Odbrambene politike i Upravljanje krizama, posjetili su Vazduhoplovnu bazu Vojske Crne Gore u Golubovcima, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Policijsku akademiju Danilovgrad. Tom prilikom studenti su se u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima navedenih institucija upoznali sa načinom funkcionisanja određenih segmenata bezbjednosnog i odbrambenog sistema Crne Gore.
Posjeta je upriličena 1. decembra, u prijepodnevnim časovima.
 
14
Oktobar
Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Opširnije: Posjeta Serža Bramerca UDGiju
Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju gospodin Serž Bramerc, u okviru svoje zvanične posjete Crnoj Gori, posjetio je Univerzitet Donja Gorica.
Univerzitet Donja Gorica je imao zadovoljstvo da ugosti gospodina Bramerca, kao i da organizuje njegovo predavanje, koje je održano u petak, 10. oktobra sa početkom u 10:30 časova, u Amfiteatru A2 na drugom spratu. Predavanju su prisustvovali studenti i sardnici na Univerzitetu, kao i predstavnici iz Ministarstva.
 
27
Februar
V sesija Škole evroatlantizma
V sesija Škole evroatlantizma
Opširnije: V sesija Škole evroatlantizma
U organizaciji Fakulteta humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica (UDG), po peti put zaredom, održana je Škola evroatlantizma, ovoga puta na temu "Budućnost evroatlantizma". Škola je održana od 25. do 28. novembra 2013. godine u hotelu "Princess", u Baru.