Twitter feed
Najnovija obavještenja

Omaž dr Vukašinu Markoviću

U četvrtak, 14. novembra, sa početkom u 12:00 h (amfiteatar AS), u sklopu (naknadnog) obilježavanja Dana pobunjenika, održaće se omaž čuvenom crnogorskom i jugoslovenskom revolucionaru dr Vukašinu Markoviću.

O liku i djelu Vukašina Markovića će govoriti predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr Dragan K. Vukčević. Studenti UDG-a će izvesti kratku predstavu ''Dr Vukašin Marković'' i muzičku tačku.

DOBRO DOŠLI!
Obavještenja
 
Apsolventski rok - II rok
Obavještavaju se studenti da će ispiti u II apsolventskom roku biti održani u utorak 12.11. u 14.30h u amfiteatru A1.
09
Novembar
 
Raspored nastave - X sedmica
U prilogu se nalazi raspored nastave na osnovnim studijama za X sedmicu zimskog semestra 2019/20. godine.
09
Novembar
 
Obavještenje za studente
Obavještavaju se studenti da će u četvrtak 7.11.2019. u 18.00 časova biti održano predavanje Sinana Gudževića na temu "Didak Pir: pjesnik-zatočenik u Herceg Novom" u amfiteatru AS. Neposredno nakon predaanja, u 19.00 časova zakazano je i svečano otvaranje izložbe "Multiformitet savremene umjetnosti" u Galeriji Univerziteta.
Pozivamo studente da prisustvuju.
06
Novembar
 
Studentska praksa
Obavještavaju se studenti da je Fakultet pravnih nauka obezbijedio obavljanje prakse u Osnovnom sudu u Podgorici za 10 studenta i u Upravnom sudu za četiri studenta u trajanju od mjesec i po dana. Pozivaju se studenti da na mejl adresu milica.kovac@udg.edu.me dostave prijavu i motivaciono pismo u obimu do jedne strane.
Za praksu u Osnovnom sudu mogu se prijaviti studenti III godine osnovnih studija i studenti specijalističkih studija, dok se za praksu u Upravnom sudu mogu prijaviti studenti koji su položili predmet Upravno pravo.
Rok za prijavu je 08.11.2019. godine.
03
Novembar
 
Nasljedno pravo - odlaganje nastave
Obavještavaju se studenti osnovnih studija koji su prijavili predmet Nasljedno pravo, da se časovi planirani za 4.11. odlažu.
O novom terminu studenti će biti blagovremeno obaviješteni.
03
Novembar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
02. 11. 19. Ideje i karakter - konsultacije sa koordinatorom Opširnije
02. 11. 19. Raspored nastave - IX sedmica Opširnije
31. 10. 19. Raspored ispita u I i II ispitnom roku Opširnije
26. 10. 19. Raspored nastave - VIII sedmica Opširnije
21. 10. 19. Prijava ispita - osnovne studije Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
17
Septembar
Pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita
Fakultet pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica organizuje Pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita, počev od 04. oktobra 2019. godine. Posebna pažnja posvetiće se praktičnom dijelu nastave, u okviru koga će polaznici imati priliku da uvježbaju pisanje presuda i podnesaka.

Predavači: prof. dr Zoran Stojanović, prof. dr Miodrag Orlić, prof. dr Vuk Radović, doc. dr Igor Vujović, Petar Stojanović (sudija Vrhovnog suda CG), Vesna Begović (sudija Vrhovnog suda CG), doc. dr Slobodan Stojanović (advokat), Branka Lakočević (predsjednica Upravnog suda CG), Zoran Radović (sudija Osnovnog suda u Podgorici), dr Milica Kovač-Orlandić, mr Nikola Šaranović (generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravnu saradnju).

Cijena Pripremne nastave za polaganje pravosudnog ispita iznosi 300,00 €. Cijena kursa za kandidate koji su diplomirali na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica iznosi 250,00 €. Kandidati navedene iznose mogu platiti u dvije jednake rate.
Kontakt: 020/410-708; 069 336 940, e-mail: milica.kovac@udg.edu.me
 
12
Septembar
Prijem studenata
Obavještavaju se studenti Fakulteta pravnih nauka da su utvrđeni termini konsultacija sa Sekretarom Alenom Adrovićem, shodno sljedećem rasporedu:
- ponedjeljakom od 10 do 12h;
- srijedom od 10 do 12h.

Mole se studenti da se za konsultacije, predavanje studentskih molbi i druga pitanja, pridržavaju navedenog rasporeda.
 
08
Jul
Potpisan Memorandum o saradnji sa Osnovnim sudom u Podgorici
Dana 08.07.2019. godine Fakultet pravnih nauka i Osnovni sud u Podgorici potpisali su Memorandum o saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti. Prilikom potpisivanja Memoranduma dogovorena je saradnja na planu organizovanja naučnih i stručnih skupova, te učešće sudija u izvođenju nastave na osnovnim i postdiplomskim studijama. Dogovoreno je prisustvo suđenjima i obavljanje prakse studenata u Osnovnom sudu.