Twitter feed
Najnovija obavještenja

Ispiti iz predmeta Istorija diplomatije i Istorija diplomatije Crne Gore

Obavještavaju se studenti da će se ispiti iz predmeta Istorija diplomatije i Istorija diplomatije Crne Gore održati u utorak, 28. maja u 17h u Dekanatu Humanističkih studija.
Obavještenja
 
Odbrana magistarskog rada studentkinje Ane Minevski
Odbrana magistarskog rada "Model uprvljanja zaštitom kritične informatičke infrastrukture u Crnoj Gori" kandidatkinje Ane Minevski održaće se u srijedu, 29.05.2019. godine s početkom u 11h (AP).
20
Maj
 
Promocija knjige dr Branka Boškovića "Politička sociologija Entonija Gidensa"
Promocija knjige dr Branka Boškovića "Politička sociologija Entonija Gidensa", u izdanju Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Čigoja štampe, biće održana u petak, 24. maja 2019. godine u 14h u amfiteatru AP.

Na promociji će govoriti:
prof. dr Veselin Vukotić,
prof. dr Čedomir Čupić,
prof. dr Dragan K. Vukčević.
20
Maj
 
Izmjena termina konsultacija iz predmeta Sociologija jezika i Komunikaciona kultura i medijska pismenost
Obavještavaju se studenti da će se konsultacije iz predmeta Sociologija jezika i Komunikaciona kultura i medijska pismenost kod prof. dr Nenada Vujadinovića održati u četvrtak, 16. maja u 17h.
14
Maj
 
Magistarski rad studentkinje Ane Minevski
Magistarski rad studentkinje Ane Minevski (13/022sb), smjer Sajber bezbjednost, na temu "Model upravljanja zaštitom kritične informatičke infrastrukture u Crnoj Gori" dostupan je u biblioteci Univerziteta.
13
Maj
 
Konsultacije iz predmeta Sociologija jezika i Komunikaciona kultura i medijska pismenost
Obavještavaju se studenti da će se konsultacije iz predmeta Sociologija jezika i Komunikaciona kultura i medijska pismenost kod prof. dr Nenada Vujadinovića održati u srijedu, 15. maja u 17h.
08
Maj
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
06. 05. 19. Konsultacije iz predmeta Istorija diplomatije i Istorija diplomatije Crne Gore Opširnije
04. 05. 19. Nastava iz predmeta EU kao globalni akter Opširnije
22. 04. 19. DAN POBUNJENIKA - Omaž dr Vukašinu Markoviću Opširnije
12. 04. 19. Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi veliki rat 21. vijeka" Opširnije
10. 04. 19. Ispit iz predmeta Globalna politika Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
22
April
DAN POBUNJENIKA - Omaž dr Vukašinu Markoviću
U utorak, 23. aprila, sa početkom u 12:00 h (amfiteatar AS), u sklopu obilježavanja Dana pobunjenika, održaće se omaž čuvenom crnogorskom i jugoslovenskom revolucionaru dr Vukašinu Markoviću.

U okviru programa će učestvovati ugledni gosti, dok će studenti UDG-a izvesti kratku predstavu ''Dr Vukašin Marković'' i muzičku tačku.
 
20
April
Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi Veliki rat 21. vijeka"
Gostujuće predavanje "Sirijski konflikt - prvi Veliki rat 21. vijeka"
Profesor Leri Gudson, predavač na Američkom vojnom koledžu održao je 18. aprila gostujuće predavanje na Humanističkim studijama na temu "Sirijski konflikt - prvi Veliki rat 21. vijeka"

Profesor Gudson je predočio publici koncept "Velikog rata", odnosno rata koji se može okarakterisati kao takav po osnovu posljedica, prostora na kome se dešava, uključenosti velikih sila i uticaja na strukturu svetskog poretka. Analizirano je da li konflikt u Siriji po osnovu svake od navedenih stavki zadovoljava kriterijume da bude okarakterisan kao "Veliki rat". Iznesena je ocjena da ovaj konflikt, premda je počeo kao rat lokalnog karaktera, može potencijalno biti početak ili dio znatno šireg međunarodnog sukoba.

U toku predavanja dat je osvrt na uticaj regionalnih i globalnih subjekata u Siriji, pri čemu je posebna pažnja posvećena analizi pristupa koje su koristile SAD, Rusija i Kina.

Predavanje profesora Gudsona je jedno u nizu tematskih predavanja koje Humanističke studije organizuju sa predavačima iz Crne Gore i inostranstva.
 
17
April
Panel diskusija o borbi protiv organizovanog kriminaliteta održana na UDG-u
Panel diskusija o borbi protiv organizovanog kriminaliteta održana na UDG-u
Panel diskusija pod nazivom “Borba protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori” održana je danas na Univerzitetu Donja Gorica u organizaciji Fakulteta pravnih nauka i Humanističkih studija.

O ključnim dostignućima i izazovima u radu crnogorskog pravosuđa, tužilaštva i policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminaliteta govorili su gospođa Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda, gospodin Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac, gospodin Veselin Veljović, direktor Uprave policije i gospodin Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore Crne Gore.

Uz konstataciju da sprovođenje vladavine prava, posebno kroz reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, i dalje predstavlja jedan od ključnih izazova u zemljama Zapadnog Balkana, panelisti su istakli ključne rezultate i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, realizicijući ciljeve i dostižući evropske standarde iz ove oblasti.

Studenti osnovnih i postiplomskih studija UDG-a su imali priliku da panelistima postavljaju pitanja, što im je omogućilo da u direktnoj komunikaciji čuju njihova iskustva o svakodnevnom radu tužilaca, sudija, advokata u borbi protiv organizovanog kriminaliteta u Crnoj Gori.