Twitter feed
Najnovija obavještenja

Izmjena termina završnog ispita iz predmeta Međunarodna i nacionalna bezbjednost

Obavještavaju se studenti na smjerovima Bezbjednost i politika i Sajber bezbjednost da će se ispit iz predmeta Međunarodna i nacionalna bezbjednost održati u srijedu, 30. januara u 16h.
Obavještenja
 
Odbrana magistarskog rada studenta Luke Neškovića
Odbrana magistarskog rada "Francuska diplomatija od Sedmogodišnjeg rata do Buržoaske revolucije" kandidata Luke Neškovića održaće se u subotu, 12.01.2019. godine s početkom u 9h.
09
Januar
 
Ispit iz predmeta Metodologija društvenih i političkih nauka
Obavještavaju se studenti da se ispit iz predmeta Metodologija političkih i društenih nauka, zakazan za 10. januar, otkazuje.
05
Januar
 
Raspored ispita
Postavljen je raspored ispita za studente master studija.
28
Decembar
 
Predavanja iz predmeta Međunarodna i nacionalna bezbjednost (22. januar)
Obavještavaju se studenti na smjerovima Bezbjednost i politika i Sajber bezbjednost da će se predavanja iz predmeta Međunarodna i nacionalna bezbjednost kod prof. dr Olivere Injac održati u utorak, 22. januara u 17h (S11).
26
Decembar
 
Ispit iz predmeta Metodologija društvenih i političkih nauka
Obavještavaju se studenti da će se prvi ispitni rok iz predmeta Metodologija društvenih i političkih nauka održati 10. januara u 16h u amfiteatru A1. Ispit će biti organizovan pismenim putem.
24
Decembar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
24. 12. 18. Konsultacije iz predmeta Komunikacija i oglašavanje (27. decembar) Opširnije
17. 12. 18. Otkazivanje časova iz predmeta Globalna politka Opširnije
13. 12. 18. Predavanja iz predmeta Globalna politka (17. decembar) Opširnije
07. 12. 18. Predavanja iz predmeta Savremena globalizacija (13. decembar) Opširnije
06. 12. 18. Magistarski rad studenta Luke Neškovića Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
06
Novembar
Promocija trećeg broja časopisa Humanističke studije i izložba radova umjetnika Uroša Toškovića
Obavještavaju se studenti i predavači da će, u okviru proslave Dana Univerziteta, u četvrtak, 8. novembra, u 18:00 h, u amfitetatru AP biti održana promocija trećeg broja časopisa Humanističke studije.

Na promociji će govoriti:
- prof. dr Dragan K. Vukčević, glavni i odgovorni urednik časopisa;
- prof. dr Ljubinka Trgovčević Mitrović, urednica trećeg broja;
- prof. dr Ilija Vujačić, dekan Humanističkih studija.
Moderatar: mr Nikola Zečević, sekretar Redakcije.

Nakon promocije, u galeriji Univerziteta Donja Gorica, biće održana izložba radova istaknutog umjetnika, Uroša Toškovića. Izložba će biti otvorena u 19h.

Pozivamo vas da vašim prisustvom dodatno doprinesete ovom značajnom događaju za naš Univerzitet.
 
06
Novembar
Održano predavanje "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije"
Održano predavanje "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije"
Gostujuće predavanje predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore "Učešće predstavnika Vojske Crne Gore u mirovnim operacijama Evropske unije" održano je u utorak, 6. novembra 2018. godine u 12h.

Na predavanju je o spoljnoj i bezbjednosnoj politici EU govorila gospođa Radmila Perović, načelnica Direkcije za NATO i EU Ministarstva odbrane. O iskustvima crnogorskih vojnika u misiji EU NAVFOR ATALANTA govorio je poručnik bojnog broda Vladimir Todorović, dok je o iskustvima Vojske Crne Gore u misiji EUTM u Republici Mali govorio kapetan Vladimir Mitrić.
 
13
Oktobar
U Petrovcu održan naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma”
U Petrovcu održan naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma”
Naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma” održan je od 11. do 13. oktobra, u hotelu Palas u Petrovcu. Skup je organizovao Univerzitet Donja Gorica, u partnerstvu sa Fondacijom Hanns Seidel iz Beograda i Centrom za spoljnu politiku iz Beograda.

Na skupu je data sveobuhvatna naučna analiza aktuelnih pojava u današnjem svijetu po pitanju uspona panevropskog i translatlantskog populizma, a posebno su analizirane posljedice populizma, poput politike konfrotacije, instistiranja na neograničenu vladavinu većine, ugrožavanja demokratskih procedura, ograničavanja slobode štampe itd.

Skup je okupio emintentne profesore i stručnjake iz oblasti međunarodnih odnosa i evropskih studija iz država regiona, kao i studente Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.
Između ostalih, govorili su prof. dr Milan Podunavac sa Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Radmila Nakarada i prof. dr Ljiljana Glišović sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, te prof. dr Nermina Mujagić sa Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

Takođe, tokom dvodnevnog naučnog skupa bilo je riječi o evropskoj budućnosti, Zapadnom Balkanu, rokovima za članstvo Crne Gore i Srbije u EU i brojnim drugim temama. Učešće u panelima uzeli su univerzitetski profesori poput prof. dr Alpara Lošonca sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Gorana Gretića sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zagrebu, prof. dr Nebojše Vladisavljevića sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dragana Đukanovića sa Univerziteta Donja Gorica u Podgorici, te prof. dr Stevana Lilića sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beograd i brojni drugi predavači i saradnici. Na skupu su govorile i ličnosti iz političkog života regiona poput savjetnice glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom Dragane Marković, generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju Ministarstva pravde Crne Gore mr Nikole Šaranovića, direktorke Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko predsjednice Centra za spoljnu politiku iz Beograda Aleksandre Joksimović, kao i direktora Kancelarije Fondacije Hanns Seidel za Srbiju i Crnu Goru Lutz Kobera.

Na Skupu je i održana promocija knjige Radivoja Cvetičanina „KONSTANTINOVIĆ. HRONIKA“, o kojoj su govorili predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Dragan K. Vukčević i dekan Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica prof. dr Ilija Vujačić.