Page 27 - Inside_flip

Basic HTML Version

27
Dobrodošli
I semestar
R.br.
Naziv predmeta
Status Broj ECTS
1.
Matematika
Obavezni
sva usmjerenja
8
2.
Hemija (neorganska i
organska)
Obavezni
sva usmjerenja
8
3.
Biologija
Obavezni
sva usmjerenja
6
4.
Ekonomska logika
Obavezni
sva usmjerenja
6
5.
Biznis u regionu
Izborni
sva usmjerenja
2
6.
Svjetska ekonomija
Izborni
sva usmjerenja
2
7.
Strani jezik (UDG
Centar za strane jezike)
Izborni
sva usmjerenja
4
II semestar
R.br.
Naziv predmeta
Status Broj ECTS
1.
Opšta mikrobiologija Obavezni
sva usmjerenja
6
2.
Fizika
Obavezni
sva usmjerenja
8
3.
Biohemija
Obavezni
sva usmjerenja
8
4.
Preduzetništvo i inovacije Obavezni
sva usmjerenja
4
5.
Analitička hemija
Obavezni
TI; SI
Izborni
HoReCa, EI
4
6.
Poslovna informatika Izborni
HoReCa, EI
4
7.
Osnove statistike
Izborni
HoReCa, EI
4
III semestar
R.br.
Naziv predmeta
Status Broj ECTS
1.
Analiza hrane i vode Obavezni
sva usmjerenja
8
2.
Tržište i promet pre-
hrambenih (agroindu-
strijski) proizvoda)
Obavezni
sva usmjerenja
4
3.
Mikrobiologija hrane Obavezni
HoReCa, EI
Izborni
TI; SI
8
4.
Osnove nauke o hrani i
ishrani
Obavezni
HoReCa, EI
Izborni
TI
6
5.
Tehnološka mikrobio-
logija
Obavezni
TI; SI
Izborni
HoReCa, EI
4
6.
Osnove računovodstva Izborni
sva usmjerenja
4
IV semestar
R.br.
Naziv predmeta
Status Broj ECTS
1.
Tehnologija čuvanja
namirnica
Obavezni
sva usmjerenja
8
2.
Biohemijsko inženjerstvo Obavezni
TI; SI
Izborni
HoReCa, EI
8
3.
Prehrambeni aditivi i
začini
Obavezni
HoReCa, EI
Izborni
TI
8
4.
Termodinamika
Obavezni
TI
Izborni
SI, HoReCa, EI
4
5.
Principi konzervisanja
namirnica
Obavezni
TI; SI
Izborni
HoReCa, EI
6
6.
Strani jezik (UDG
Centar za strane jezike)
Izborni
sva usmjerenja
4
V semestar
R.br.
Naziv predmeta
Status Broj ECTS
1.
Nutritivna i senzorna
svojstva hrane
Obavezni
sva usmjerenja
8
2.
Stručna praksa
Obavezni
sva usmjerenja
8
3.
Tehnološke operacije I Obavezni
TI;
6
4.
Osnove zaštite životne
sredine
Obavezni
EI
6
5.
Tehnologija pripreme
hrane
Obavezni
HoReCa;
6
6.
Sanitarna hemija
Obavezni
SI
6
7.
Kontrola kvaliteta i
bezbjednosti u procesu
proizvodnje hrane
Obavezni
TI;
Izborni
SI
4
8.
Sanitarna mikrobio-
logija
Izborni
SI
4
9.
Planiranje i organi-
zacija ishrane
Izborni
HoReCa
4
10.
Upravljanje i zaštita
voda
Obavezni
EI
4
11.
Strani jezik (UDG
Centar za strane jezike)
Izborni
sva usmjerenja
4
VI semestar
R.br.
Naziv predmeta
Status Broj ECTS
1.
Tehnološke operacije II Obavezni
TI
2+2
2.
Toksikologija hrane i
predmeta opšte upotrebe
Obavezni
SI, EI
2+2
3.
Sanitarno-ekološko
zakonodavstvo
Izborni
TI, HoReCa
2+2
4.
Gastronomija
Obavezni
SI, EI
2+2
5.
Osnove hotelijerstva
Izborni
TI, HoReCa
2+2
6.
Tehnologija obrade i
prerade mesa/mlijeka
Obavezni
HoReCa
2+2
7.
Upravljanje zaštitom
životne sredine
Izborni
TI, SI, EI
2+2
8.
Osnove restoraterstva Obavezni
HoReCa
2+2
9.
Završni (diplomski)
rad
Izborni
TI, SI, EI
2+2
10.
Upravljanje i zaštita
voda
Izborni
TI
Mentorski
1.
prof. dr Vesna Maraš, UDG, Montenegro
2.
doc. dr Đorđe Okanović, UDG, Montenegro/Naučni institut za prehrambene tehnologije uNovomSadu, Srbija
3.
prof. dr Biljana Stamatović, UDG, Montenegro
4.
prof. dr Miodrag Grbić, UDG, Montenegro/University of Western, Ontario, Canada
5.
prof. dr Branislav Zlatković, UDGMontenegro/Univerzitet uBeogradu, Poljoprivredni fakultet u Zemunu, Srbija
6.
prof. dr Jakov Crnković, UDG, Montenegro/University of Albany, New York, SAD
7.
prof. dr Vojislava Grbić, UDG, Montenegro/University of Western, Ontario, Canada
8.
prof. dr Dejana Panković, UDG, Montenegro/Univerzitet Educons, Novi Sad, Srbija
9.
prof. dr Eva Tomić, UDG, Montenegro/Univerzitet Eucons, Novi Sad, Srbija
10.
prof. dr Ida Leskošek , UDG, Montenegro/Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet u Zemunu, Srbija
11.
prof. dr Petar Ivanović, UDG, Montenegro
12.
prof.drAleksandar Petrović, UDG,Montenegro/Univerzitet uBeogradu, Poljoprivredni fakultet uZemunu, Srbija
13.
prof. dr Radomir Radovanović, UDG, Montenegro/ Faculty of Bioscience engineering,University of Gent, Belgium
14.
prof. dr Đorđe Psodorov, UDG, Montenegro/ Naučni institut za prehrambene tehnologije uNovomSadu, Srbija
15.
doc. dr Jadranka Kaluđerović, UDG, Montenegro
16.
doc. dr Maja Drakić, UDG, Montenegro
17.
doc. dr Milica Vukotić,, UDG, Montenegro
18.
doc. dr Neda Ivović, UDG, Montenegro
19.
doc. dr Milorad Katnić, UDG, Montenegro
20.
prof. dr Veselin Vukotić, UDG, Montenegro
21.
doc. dr Dragana Radević, UDG, Montenegro
22.
doc. dr Ilija Đekić, UDG, Montenegro/Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet u Zemunu, Srbija
23.
dr Marija Vugdelić, UDG, Montenegro
24.
mr Ivan Jovetić, UDG, Montenegro
25.
mr Ivana Steševič, UDG, Montenegro
26.
mr Sandra Tinaj, UDG, Montenegro
27.
mr Jadranka Glomazić , UDG, Montenegro
28.
Nela Milošević, UDG, Montenegro
Tražnja za
kadrovima koji se
obrazuju na Fakultetu
za prehrambenu tehnolog-
iju, bezbjednost hrane i
ekologiju je već sada jako
velika. Ulaskom u EU,
tražnja će dodatno
porasti!