Twitter feed
Najnovija obavještenja

Obligaciono pravo II - promjena termina ispita

Obavještavaju se studenti da će drugi redovni ispitni rok iz predmeta Obligaciono pravo II biti organizovan u subotu, 21. 01. u 9:00h u Staklenoj sali, a ne u terminu koji je postavljen u okviru rasporeda ispita i kolokvijuma.

Mole se studenti, koji planiraju da polažu ispit u ovom roku da budu prisutni najkasnije u 8:45h, kada će biti prozvani. Ukoliko nije prisutan na prozivanju student ne može polagati ispit u datom roku.​

Novi Koordinator studija

Obavještavaju se studenti i svi zainteresovani da je novi Koordinator osnovnih i specijalističkih studija gospodin Alen Adrović.

Koordinator se može kontaktirati na e-mail adresu: alen.adrovic@udg.edu.me ili na broj telefona 020/410-708.
Obavještenja
 
Konačni raspored završnih ispita
U prilogu se nalazi konačni raspored ispita u zimskom semestru 2016/2017 godine.
05
Januar
 
XI Regionalno Moot Court takmičenje pred Evropskim sudom za ljudska prava
Ovim putem Vas pozivamo na prijavu za učešće na tradicionalnom XI Regionalnom Moot Court takmičenju pred Evropskim sudom za ljudska prava, čiji će završni turnir ove godine biti održan 17.03.-20.03.2017, u Tirani (Albanija).

Fakultet pravnih nauka je i ove godine pozvan da uzme učešće na ovom prestižnom takmičenju. Tim našeg fakulteta činiće šest kandidata.

Sve zainterseovane koleginice i kolege prijave mogu slati putem e-maila na adresu bojan.bozovic@udg.edu.me. Prijava mora sadržati sljedeće elemente:

1) u naslovu naznačeno da je riječ o prijavi za Moot Court,

2) Ime i prezime kandidata, godinu studija, prosječnu ocjenu tokom studija i ocjena iz predmeta Ljudska prava.

Važno je napomenuti da će prednost prilikom izbora imati studenti sa najvišim prosječnim ocjenama na trećoj i četvrtoj godini studija.

Rok za prijave ističe 29. decembra u ponoć.
27
Decembar
 
Dodjela studentskih nagrada i Novogodišnji koncert
Dodjela studentskih nagrada studentima Fakulteta pravnih nauka, Humanističkih studija i Fakulteta umjetnosti kao i Novogodišnji koncert prijatelja UDG, muzičke škole Vasa Pavić, Andre Navara i Muzičke akademije, održaće se 23.12. u 12:00h, amfiteatar AS. Srdačno Vas pozivamo da Vašim prisustvom uljepšate ovu svečanost
22
Decembar
 
Rezultati studentskih izbora
Obavještavaju se studenti da je Izborna komisija Fakulteta, nakon obavljenog prebrojavanja, utvrdila konačnu listu izabranih studentskih predstavnika.

Za studenta-prodekana izabran je kandidat Milan Sekulić.

Za studenta-predstavnika I godine izabran je kandidat Danilo Ćetković.

Izabranim kandidatima funkcija počinje počev od 15. decembra 2016. godine.

Funkciju predstavnika II i III godine, odnosno Specijalističkih studija, obnašaće ex offo izabrani student-prodekan.

Komisija će u skldu sa pravilima objaviti i rezultate ostalih kandidata, kao i grafičke prikaze.

Uprava Fakulteta čestita izabranima.
16
Decembar
 
Stipendije Insituta za filozofska istraživanja iz Hanovera
Insitut za filozofska istraživanja iz Hanovera (SR Njemačka) dodjeljuje dvije stipendije za istraživački rad, za period od 1. oktobra 2017. do 31. jula 2018. godine.

Biće podržani istraživački projekti na teme iz oblasti filozofije, humanističkih i društvenih nauka, a pruža se mogućnost realizovanja istraživačkih projekata u stvaralačkom, interdisciplinarnom i međunarodnom okruženju.

Stipendija obuhvata sljedeće:
• Mjesečni iznos od 1.500 eura, za 10 mjeseci;
• Vlastitu kancelariju na istraživačkom institutu;
• Pomoćnika tokom istraživanja u cilju nabavke literature;
• Naučni savjet i podršku u vezi sa projektom.
15
Decembar
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
13. 12. 16. Predavanje Glavnog specijalnog tužioca Opširnije
11. 12. 16. Raspored nastave za XIV akademsku sedmicu Opširnije
06. 12. 16. Predavanje predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Opširnije
04. 12. 16. Raspored nastave za XIII akademsku sedmicu Opširnije
03. 12. 16. Izmjena rasporeda kolokvijuma - I godina Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
18
Mart
Studenti Fakulteta pravnih nauka UDG posjetili ZIKS
NVO Inicijativa mladih za ljudska prava, Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) i Fakultet pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica (UDG), 16. marta 2016. godine, organizovali su posjetu ZIKS-u za studente UDG.

Slađan Raičković, Pomoćnik direktora ZIKS-a, sa saradnicima upoznao je studente sa načinom rada i strukturom ZIKS-a. Zatim su studenti obišli Kazneno-popravni dom (KPD) u okviru kog su vidjeli disciplinsko odjeljenje, zatvoreni krug, Paviljon F, Odjeljenje za maloljetnike, radionički krug (bravarsku, stolarsku, rezbarsku radionicu i lakirnicu), Odjeljenje za žene, novi zatvor za maloljetnike i novu kuhinju. Studenti su razgovarali sa osuđenim licima i službenicima ZIKS-a o načinu života i rada u ZIKS-u i upoznali se sa statistikom o broju osuđenih lica i smještajnim kapacitetima.

Posjeta je realizovana u okviru projekta „Izgradnja društva bez torture i nekažnjivosti na Zapadnom Balkanu“, koji je podržan od strane Evropske unije. Projekat realizuju Inicijativa mladih za ljudska prava Crna Gora, Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija, Albanski rehabilitacioni centar za žrtve torture i traume i Međunarodni centar za rehabilitaciju žrtava torture.
 
27
Oktobar
Potpisan sporazum o saradnji sa Fakultetom pravnih nauka Panevropskog univerziteta "APEIRON"
U dekanatu Fakulteta pravnih nauka 27. oktobra 2015. godine svečano je potpisan sporazum o saradnji između Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta pravnih nauka Panevropskog univerziteta "APEIRON" iz Banje Luke.

Sporazum su potpisali dekani dvaju fakulteta prof. dr Dragan K. Vukčević i prof. dr Ljubinko Mitrović.

Potpisivanje sporazuma predstavlja nastavak i produbljenje saradnje ova dva univerziteta i omogućiće dalju saradnju naučnog osoblja i studenata.
 
11
Maj
Panel: "Pravne perspektive bezbjednosti u Evropskoj uniji"
Panel: "Pravne perspektive bezbjednosti u Evropskoj uniji"
Opširnije: Panel: "Pravne perspektive bezbjednosti u Evropskoj uniji"
Fakultet pravnih nauka UDG, u sklopu Škole prava EU koja se održava od 6. do 8. maja 2015.godine u Baru, organizovao je panel na temu "Pravne perspektive bezbjednosti u EU".
Tema panela su bile nekoliko dimenzija bezbjednosti Evropske unije, iskustva u realizaciji poslova bezbjednosti i pravne perspektive za efikasno obezbjeđivanje bezbjednosti, kao i iskustva Slovenije, kao članice EU. Panelisti su bili: doc.dr Olivera Injac, dr Damir Črnčec i Boro Vučinić.