Header
 1. Programi na engleskom jeziku:
  1. Međunarodno hotelijerstvo i menadžment – VATEL
  2. Master Informacioni menadžment u zdravstvu
  3. Master in Applied Management with Dual Degree with Thunderbird School of Management
  4. Fakultet za informacione sisteme i tehnologije:
  1. - Vještačka inteligencija
  2. - Softverski inženjering
Header

Univerzitet Donja Gorica će raspisati konkurs za upis na prvu godinu master studija u avgustu, za studijsku 2023/24 godinu. Konkurs će biti objavljen na site-u Univerziteta, posredstvom društvenih mreža, portala i drugih sredstava informisanja. Prijave na konkurs će trajati od 20. septembra do 20. oktobra. U tekstu konkursa će biti jasno objašnjena procedura elektronske prijave. Budućim studentima se ostavlja mogućnost da prijavu podnesu i fizički u zgradi Univerziteta Donja Gorica. Svi detalji će biti jasno naznačeni konkursom. Svim budućim studentima master studija želimo puno sreće sa procesom upisa i budućim studijama!

I ove studijske godine, UDG ti pomaže da želje pretvoriš u planove, pa ako ti svijet jednoga dana bude izgledao znatno manji, to je zato što su tvoje želje i ambicije realno porasle. Ovo je moguće zbog toga što partnerstvo Univerziteta Donja Gorica sa Arizona State University značajno unapređuje kvalitet tvog obrazovanja i uslove koji te izjednačavaju sa vršnjacima iz visokorazvijenih zemalja. Uz cjeloviti pristup studiranju, intenzivni studentski život i karijerno definisane nastavne programe, dobijaš objektivnu šansu da postaneš građanka/građanin globalne zajednice u kojoj se vrjednuju znanje i lične sposobnosti.

I na koju god stranu svijeta da pogledaš, moći ćeš da sa više samopouzdanja planiraš svoju budućnost.

Želiš da saznaš više?
Popuni data polja i informiši se o detaljima vezanim za fakultete, uslove upisa, školarinu, i mogućnosti stipendiranja:
KONTAKTIRAJTE NAS
Adresa: Oktoih 1 81000 Podgorica Crna Gora
Telefon: +382 (0)20 410 777
Fax: +382 (0)20 410 766
E-mail: udg@udg.edu.me
student student
Upiši se lokalno,
razmišljaj globalno.

Univerzitet Donja Gorica (UDG) je jedinstvena interdisciplinarna visokoobrazovna institucija. Smješteni smo u Podgorici, a nudimo ti svjetske standarde obrazovanja koji podstiču motivaciju i otvaraju šanse za talente iz cijelog regiona. Zahvaljujući našem partnerstvu sa Arizona State University, danas možeš da usvajaš znanja i biraš puteve koji su već dobro utemeljeni kroz uspješnu svjetsku praksu. Uz inovativni model i evropske uslove studiranja, svestrano umrežavanje studenata, učešće u realnim projektima, mogućnost studija u Americi i veliki broj stipendija, već od upisa dobijaš priliku da konstantno podižeš ljestvicu znanja, sve do odličnog pogleda na karijeru.

student student
UDG Powered by ASU:
Jer u znanju smo jedna nacija.

Znanje je univerzalni pokretač svijeta u kojem živimo. Ono je široko poput okeana, ali ovo poređenje ponekad ima i doslovno značenje, onda kada se fizički realni okean ispriječi između planova i snova. Neki od najboljih svjetskih univerziteta nalaze se upravo u SAD-u i upravo zbog toga naše partnerstvo sa Arizona State University predstavlja most koji nudi veću prohodnost za planiranje tvoje uspješne budućnosti. Oduvijek smo se ponosili mladim talentima iz cijelog regiona; i upravo zbog njih, naša misija je da olakšamo pristup znanju, savremenim metodama učenja i što je još važnije – novom načinu razmišljanja.

Pogledaj naš studentski informator u kojem takođe možeš pronaći detaljne informacije o fakultetu koji te zanima.
O čemu razmišljaš,
šta želiš da upišeš?
O čemu razmišljaš, koje postdiplomske studije želiš da upišeš?
MASTER STUDIJE
Renesansne postdiplomske studije:
 • Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis:
  1. Preduzetnička ekonomija
   1. Međunarodna ekonomija
   2. Finansije i bankarstvo
   3. Računovodstvo
  2. EMOS – Evropski master zvanične statistike
  3. Poslovna psihologija i menadžement
  4. Menadžment PMB
   1. Digitalni marketing
   2. Digitalna transformacija preduzeća
   3. Fin Tech
  5. Master studije “Informacioni menadžment u zdravstvu”
  6. Master Globalnog menadžmetna – Thunderbird
 • Politehnika:
  1. Aritektura i dizajn
  2. Građevinarstvo i savremene tehnologije
 • Humanističke studije:
  1. Međunarodna politika i beznjednost
  2. Rodne studije
  3. Komunikologija i mediji
  4. Politička teorija i analiza
student
Partnerstvo
koje ostvaruje ono
što učenje obećava

Zahvaljujući partnerstvu sa Arizona State University, UDG nudi jedinstveni obrazovni model koji studentima otvara široki spektar novih akademskih mogućnosti. Inovativni pristup studiranju, fokusirani i karijerno orijentisani nastavni planovi, iskustva iz realnih projekata i rješavanje izazova uz asistenciju stručnjaka iz raznih industrija, otvaraju ti globalnu perspektivu i uvećavaju tvoju konkurentnost na modernom tržištu rada. Još kvalitetnijem visokom obrazovanju doprinosi i međunarodno umrežavanje studenata koji razmjenjuju iskustva kao ravnopravni građani svijeta.

student
Od simpatija do stipendija:
studentske razmjene
i finansijska podrška

Na Univerzitetu Donja Gorica dobijaš priliku za razmjenu i studijski boravak na prestižnim univerzitetima, jer smo posredstvom Erasmus+ programa uspostavili saradnju sa više od 50 akademskih institucija širom Evrope. Takođe, a shodno svojim postignućima, imaš vrijednu priliku da završiš jednu studijsku godinu u inostranstvu, jer je UDG partner brojnim univerzitetima iz Engleske, Španije, Slovenije, Italije, Amerike i Kine. Uz to, našim studentima nudimo i veliki broj stipendija za boravak na univerzitetima ili u istraživačkim centrima širom svijeta. Samo u studijskoj 2022/23. godini, Univerzitet Donja Gorica izdvaja oko 750.000 eura za studentske stipendije.

student
Evropski uslovi
bezuslovno
za tebe

UDG je prepoznatljiv kao preduzetnički univerzitet, uz moderne obrazovne uslove koji zadovoljavaju i najviše EU standarde. Kao studentu/studentkinji Univerziteta Donja Gorica, na raspolaganju su ti savremeni sportski objekti: bazen, košarkaški, fudbalski i teniski tereni. Takođe, na dohvat ruke su ti biblioteka otvorena 24 časa dnevno, najsavremenije laboratorije za rad i istraživanje, filmski studio, teretana, Studentski klub, Studentski biznis centar, Preduzetničko gnijezdo i mnogi drugi sadržaji, za cjeloviti pristup studiranju i studentski život za pamćenje.

Pogledaj mogućnosti koje ti nudi Erasmus program
Career Catalyst kursevi: besplatno, a neprocenjivo
Iskoristi priliku da kao student Univerziteta Donja Gorica prisustvuješ inspirativnim Career Catalyst kursevima. Za UDG studente ovi kursevi su besplatni, a ipak neprocjenjivi, jer te uvode u svijet permanentnog razvoja i sticanja novih vještina. Kreirani od strane vodećih stručnjaka sa Arizona State University, ovi programi su osmišljeni da unaprijede tvoja znanja, način razmišljanja i buduća profesionalna dostignuća.
Career Catalyst kursevi: besplatno a neprocenjivo

Pridruži se studentima iz cijelog svijeta na Arizona State University (ASU) u dvonedjeljnom programu na temu Sustainable and Innovative Solutions! Uz interaktivne radionice, inspirativna predavanja, praktične aktivnosti i impresivna iskustva predavača, saznaćeš više o inovativnim preduzetničkim poduhvatima u oblasti održivog razvoja u 21. vijeku. Zahvaljujući nezaboravnom boravku u ASU kampusu i aktivnom učešću u radionicama na engleskom jeziku, proširićeš mrežu poznanstava i unaprijediti komunikacione veštine za budući akademski i karijerni uspjeh.

Dvojne diplome,
jedinstvena prilika

Predavanja koja pohađaš će, u zavisnosti od tvog izabranog fakulteta, biti dodatno osnažena kursevima i materijalima dostupnim kroz Arizona State University repozitorijum. Uz to, u procesu formiranja su novi programi dvojnih UDG & ASU diploma.

Zanimljivi programi za tebe
Fakultet za Prehrambenu tehnologiju,
bezbjednost hrane i ekologiju

Ovaj UDG fakultet nastao je kao odgovor na globalni problem raspoloživosti hrane u svijetu. Istovremeno, svjedoci smo dinamičnog razvoja prehrambene industrije u Crnoj Gori tokom posljednje decenije, što ukazuje potrebu unaprjeđenja znanja u svim oblastima vezanim za lanac ishrane.

Po UDG tradiciji, posebna vrijednost i kvalitet ovog nastavnog programa ogleda se u razvijanju kapaciteta za rješavanje problema, uz suštinsko razumijevanje i dostizanje pune kompetencije u oblastima proizvodnje, bezbednosti i kvaliteta hrane, ali i važnim ekološkim pitanjima.

Program Elektrotehnika
i računarstvo

Ovaj program na Fakultetu primijenjene nauke nudi ti višedimenzionalan pristup radu, široku teorijsku osnovu i intenzivno praktično iskustvo, uz učešće u multidisciplinarnim projektima u zemlji i inostranstvu. Program predviđa rad u manjim grupama i mentorstvo od samog početka studiranja. Praktičan rad uključuje primjenu elektrotehnike i računarstva u razvoju poljoprivrede, turizma, zdravstva, obnovljive energetike i ostalim ekološkim pitanjima.

Kroz zajedničke discipline kao što su Ekonomija i preduzetništvo, Psihologija, Religija i mitologija, Filozofija nauke i Umjetnost, dobijaš mnogo šire osnove za razvoj kreativnosti, kritičkog stava i pravilnog pristupa naučno-istraživačkom radu, uz spremnost za kontinuirani razvoj i prilagodljivost novim tehnologijama.

Iskustva UDG studenata: Od znanja do zvanja
Da, moguće je. Pogledaj neka od iskustava uspješnih studenata Univerziteta Donja Gorica.
“Studiranje na postdiplomskim studijama Preduzetničke ekonomije, pružilo mi je mogućnost studiranja i boravka u periodu od godinu dana u Portugalu. Posredstvom ERASMUS+ stipendije, magistrirala sam i stekla dvojnu diplomu Univerziteta Donja Gorica i Instituta Politehniko u Braganci. Vođena lijepim iskustvom, nastavljam svoje obrazovanje kao studentkinja doktorskih studija “Međunarodna ekonomija”. Dinamika studiranja na UDG-u, učinila me igračem globalnog tržišta.”
mr Jovana Popović
Studentkinja doktorskih studija “Međunarodna ekonomija
“Zahvaljujući životu na Univerzitetu Donja Gorica, odnosno ljubavi, radoznalosti, hrabrosti, istrajnosti, odgovornosti, kritičkom razmišljanju i znanju koji su sa mnom rasli tokom studiranja na osnovnim i magistarskim studijama Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju, danas sam student doktorskih studija na Tehničkom Univerzitetu u Beču. Ono što danas jesam u velikoj mjeri dugujem Univerzitetu Donja Gorica. Univerzitet Donja Gorica prepoznaje, stvara prilike i pruža snažnu ruku svima onima koji teže ličnom razvoju, znanju i ostvarenju snova.”
mr Amil Orahovac
Student doktorskih studija na Tehničkom Univerzitetu u Beču
“Trenutno živim u Pragu, gdje proteklih pet godina radim za osiguravajuću kompaniju Generali. Studije na UDG-u pamtim po učenju, ali i druženju, putovanjima i lijepim iskustvima… Znanja i vještine koje sam tu stekao bili su mi od velike pomoći i omogućili su mi da brzo napredujem. Mogu slobodno da kažem da veliki dio svog uspjeha dugujem svemu onome što sam naučio od profesora sa UDG-a.”
Jovan Radulović
Magistar na Fakultetu za medunarodnu ekonomiju, finansije i biznis
“Tokom četiri godine provedene na UDG-u, imala sam priliku da steknem teorijska i praktična znanja, obavljajući praksu u različitim kompanijama i na realnim projektima. Sve ovo mi je omogućilo da dobijem stipendiju i upišem magistarske studije u Bariju, u centru za agronomska istraživanja. Novim studentima preporučujem da postanu dio istorije budućnosti kao dio UDG-a. Anđela je nastavila doktorske studije u Milanu.”
Anđela Martinović
Doktorirala u oblasti Food Systems na University of Milan nakon završnih studija na UDG
“Kreiranje strategije u marketing, sprovođenje tehnika advertajzinga i odnosa s javnošću, kao i sticanje komunikacijskih vještina, ali i jasnije rezonovanje medijske pismenosti će vas voditi kroz drugačiji svijet. Nastavak usavršavanja akademskog obrazovanja i profesionalnog poziva uz eminentne profesore i erudite je uvijek budilo u meni osjećaj posebne privilegovanosti.”
Nikoleta Bulatović
Studentkinja master studija Komunikologija i mediji, Humanističke studije