Istraživanja i projekti

utorak, 28. decembar 2021.

University and Gender Mainstreaming - UNIGEM

Univerzitet Donja Gorica jedan je partnerskih institucija na projektu Uvođenje rodno osviješćenih politika u visoko obrazovanje / University and Gender Mainstreaming – UNIGEM. Ovaj projekat se bavi pitanjima rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja u institucijama visokog obrazovanja. Projekat je obuhvatio 18 univerziteta sa područja 4 države: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, na čelu sa TPO fondacijom (Transkulturna psihosocijalna obrazovna fondacija) iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

 

U okviru projekta, Univerzitet Donja Gorica je je formirao Kancelariju za rodnu ravnopravnost, kojom rukovodi dr Nikoleta Đukanović, kao koordinatorka projekta. Sjedište Kancelarije se nalazi na I spratu zgrade Univerziteta (Staklena sala).

 

Ujedno, UDG je formirao i Savjetodavni odbor Kancelarije za rodnu ravnopravnost, u cilju koordinacije aktivnosti Kancelarije, u sastavu: dr Nikoleta Đukanović; dr Sandra Tinaj; dr Milica Kovač Orladnić; doc. dr Nela Milošević i dr Ivan Jovetić. Savjetodavni odbor Kancelarije za rodnu ravnopravnost će se baviti pripremom, realizacijom i evaluacijom aktivnosti na UNIGEM projektu, u cilju uspostavljanja rodne ravnopravnosti na Univerzitetu Donja Gorica, kao i u cilju sprovođenja istraživanja među nastavnim osobljem i studentskom populacijom o rodno zasnovanom nasilju i seksualnom uznemiravanju u institucijama visokog obrazovanja.

Ostalo

srijeda, 27. septembar 2023.
utorak, 5. septembar 2023.
utorak, 5. septembar 2023.