Obavještenja

petak, 9. septembar 2022.

CBCG FinTech Hackathon

Centralna banka Crne Gore, u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore, drugu godinu zaredom organizuje međunarodnu CBCG Fintek konferenciju i CBCG Fintek Hakaton, takmičenje u oblasti primjene finansijskih tehnologija. CBCG organizacijom konferencije i hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu finansijskih tehnologija, te da i na ovaj način doprinese unapređenju digitalnih, prvenstveno bankarskih i platnih servisa.

Drugi CBCG Fintek Hakaton, na temu „Upoznaj svog klijenta – jednostavno i bezbjedno“, odnosno “Know Your Customer (KYC) – Easy and Secure” biće održan od 7. do 9. oktobra 2022. u online formatu, a pravo da se takmiče imaju državljani šest zemalja Zapadnog Balkana.

Kao što je poznato, KYC predstavlja osnovu mnogih digitalnih usluga koje su već u upotrebi, a od takmičarskih timova se očekuje da osmisle ideju i progamersko rješenje sa velikim potencijalom na finansijskim i bankarskim tržištima, zahvaljujući kojima će građani kao krajnji korisnici, imati lakši pristup finansijskim i/ili drugim institucijama.

Nadamo se da će izuzetno iskustvo prvog CBCG Fintek hakatona, atraktivna tema ovog takmičenja, kao i nagradni fond od 15.000 EUR, uz brojne druge benefite biti privlačni za timove iz naše zemlje i regiona.

Prijave za hakaton su otvorene 2. septembra 2022, a zatvaraju se 1. oktobra 2022. Cio proces – od prijave do svrstavanja u uži izbor, kao i konačno glasanje, odvijaće se preko onlajn platforme TAIKAI. Svi detalji o događaju dostupni su na sajtu Centralne banke Crne Gore: https://fintechhub.cbcg.me/me/fintech-hackathon