Obavještenja

petak, 20. oktobar 2023.

CFA Research Challenge Kick-off Meeting - STUDENTSKO TAKMIČENJE

Pozivamo zainteresovane studente i studentkinje da uzmu aktivno učešće na takmičenju CFA Research Challenge. Takmičenje je globalna manifestacija sponzorisana od strane CFA Instituta, namijenjena prije svega studentima, ali i drugim učesnicima u privredi.

 

Studentski timovi (3-5 studenata i studentkinja) se takmiče na lokalnom nivou, a zatim pobjednik lokalnog takmičenja nadmeće se sa timovima iz šireg regiona. Konkretan zadatak timova je da što bolje analiziraju i vrednuju javnu kompaniju (licitiranu na berzi), tj. da urade sveobuhvatni due diligence korišćenjem različitih alata (macro research, industry and competition, financial analysis, valuation). Timovima u radu pomažu faculty advisor (osoba sa fakulteta) i industry mentor (ekspert iz industrije). 

 

Vjerujemo da će studenti UDG-a prepoznati priliku koja im se nudi, stoga zainteresovani studenti i studentkinje (ili kompletan tim) mogu se prijaviti na mail jovana.popovic4@udg.edu.me, do četvrtka, (19.10.2023. godine) do 23.59h.

 

 

 

NAPOMENA: U prilogu su dostupna dokumenta, gdje možete pronaći više informacija o pravilima, rokovima i pojedinostima samog takmičenja CFA Research Challenge.