Obavještenja

petak, 15. maj 2020.

Dan istraživanja - Rezultati

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa MONSTAT-om i DAMAR-om, devetu godinu za redom organizovao je Dan istraživanja, koji se tradicionalno održava 4. aprila, a kojim se obilježeva i Dan studenata.

Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Dan istraživanja 2020. godine nažalost nije organizovan  kao prethodnih godina.

Ipak, UDG, MONSTAT i DAMAR odlučili su da povodom Dana istraživanja 2020 otvore:

Konkurs za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu:
Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“

Konkurs je bio otvoren do 01.05.2020. godine za sve studente osnovnih, magistarskih i doktorskih studija Univerziteta Donja Gorica, pojedinačno ili za grupu od najviše tri studenta.

Organizatori su planirali da za pet najboljih istraživačkih radova obezbjede nagrade u iznosu od: 500 eura (prvorangirani istraživački rad), po 300 eura (za dva drugorangirana istraživačka rada) i po 200 eura (za dva trećerangirana istraživačka rada).

 

Obzirom da je zadatak bio vrlo težak i izazvovan, a da su studenti pokazili inovativnost, posvećenost i ozbiljnost u pristupu, organizatori (UDG, MONSTAT i DAMAR) su odlučili da nagrade veći broj pristiglih radova i to na sljedeći način:

  1. Prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 500 eura (svaki od tri istražavačka rada dobija novčanu nagradu od po 500 eura) dobili su:

1.a Hakile Resulbegoviq, Slobodan Koljević i Ana Maksimović, za rad: Satelitski podaci noćnog osvjetljenja kao mjera ekonomske aktivnosti Crnoj Gori po opštinama,

1.b Tamara Pavlović i Vladimir Borović, za rad: Izgradnja pametnog sistema za istraživanje sa personalizovanom metodom ispitivanja

1.c Natalija Drekalović i Bogdan Laban, za rad: Korišćenje online platforme Google Forms i R programa u realizaciji CAWI istraživanja u Crnoj Gori

 

  1. Drugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 300 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 300 eura) dobili su:

2.a mr Luka Laković, za rad: Digitalizacija metoda prikupljanja podataka za anketu o radnoj snazi

2.b Alekdandra Gačević, za rad: Istraživanje o metodama istraživanja MONSTAT-a

 

  1. Treće mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 200 eura) dobili su:

3.a Anja Radulović, za rad: Istraživanje o uticaju COVIDa u Crnoj Gori

3.b Đulija Perišić i Anđela Barjaktarović, za rad: O značaju istraživanja.

 

Nagrađeni studenti (ili u slučaju da se radi o timu, jedan od članova tima) treba da na adresu istrazivanje@udg.edu.me pošalju sljedeće informacije kako bi nagrade bile uplaćene: Ime i prezime, JMBG, broj žiro računa, banka u kojoj je otvoren žiro račun, adresa i grad stanovanja. Rok za slanje potrebnih informacija je 22.05.2020. godine do 23:59h.

 

Čestitamo svim nagrađenim studentima i pozivamo sve ostale studente da razmišljaju o temama svojih istraživanja i da nam se pridruže na Danu istraživanja 04.04.2021. godine.