Obavještenja

četvrtak, 7. mart 2024.

Dan Knjige

Na devetoj po redu godišnjoj manifestaciji Dana knjige UDG, slavljen je značaj poezije u našim životima. Ovogodišnji moto istaknao je univerzalnu prisutnost poezije, nazavisno od profesionalnih puteva koje biramo. Studenti različitih disciplina - od ekonomije i umjetnosti do filologije i sporta - zajedno su izrazili duboku povezanost s poezijom, što je dodatno ujedinilo prisutne na ovom događaju.

Istaknuti gosti, među kojima su bili pjesnikinja Sonja Tomović Šundić, profesor Milun Lutovac, koji je govorio o njenim stihovima, te profesorica Ljiljana Dujović, koja je raspravljala o individualizmu inherentnom svakom pjesniku, dodatno su obogatili program. Naglasak je stavljen na ličnu i kolektivnu važnost poezije, naročito za duhovni razvoj studenata, što je podvukao i voditelj Todor Mitrović.

Studenti su imali priliku uživati u čitanju radova, dok je nagrada "Vihor uma", utemeljena od strane rektora UDG-a i idejnog tvorca Dana knjige, profesora Veselina Vukotića, dodijeljena Ivani Cimbaljević, studentkinji FPRN.