Obavještenja

31. May 2020.

Evropski program razmijene: Prijavi se i otkrij sjajne preduzetničke mogućnosti!

Agencija za lokalnu demokratiju u okviru  SEE SMART SMEs  projekta nudi boravak u inostranstvu mladim preduzetnicima sa biznis idejom, u cilju ličnog razvoja i usavršavanja ideja, kao jedina organizacija iz Crne Gore koja učestvuje u Evropskom programu razmjene za preduzetnike.

Učešćem u projektu pruža se jedinstvena prilika svim zainteresovanim novim ili potencijalnim preduzetnicima da uče od iskusnih preduzetnika o vođenju biznisa, kroz rad i boravak u nekoj od zemalja učesnica: 26 zemalja EU, Albanija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Island, Kosovo, Moldavija,Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija,  Turska i  Ukrajina.

Cilj projekta jeste podsticanje razmjene iskustava i ideja, lakšeg umrežavanja i otkrivanja novih tržišta za nove preduzetnike, koji će  kroz rad u periodu od 1 do 6 mjeseci sa iskusnim preduzetnicima biti u prilici da steknu odgovarajuće vještine za vođenje malih ili srednjih preduzeća.  

Program pokriva troškove novih preduzetnika za boravak  u mjesečnom iznosu od 500 do 1000 eura, u zavisnosti od države u kojoj boravi novi preduzetnik.

Za učešće u projektu se mogu prijaviti: 

  • novi preduzetnici koji su odlučili da pokrenu svoj biznis, ili su ga već pokrenuli u poslednje tri godine;
  • iskusni poduzetnici koji su vlasnici, ili vode malo ili srednje preduzeće u jednoj od zemalja učesnica

 

Prijavljivanje se vrši putem  on-line platforme za registraciju https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/,  gdje je potrebno okačiti CV i biznis plan, i odabrati interesovanja - oblast biznisa, zemlju i jezik komuniciranja.

Partneri na projektu su: Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić, Confartigianato Servizi (Italija), Agencija za razvoj preduzeća EDA (Banja Luka), Nacionalni centar za razvoj inovacija i preduzetništva (Sjeverna Makedodinja), Udruženje za informacione i komunikacione tehnologije (Kosovo), Inicijativa za podučavanje preduzetništva (Austrija), Udruženje proizvođača građevinskog materijala (Turska).

Projekat je finansiran od strane Evropske komisije.

Više detalja o prijavi vidjeti na linku https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/