Obavještenja

ponedjeljak, 15. mart 2021.

Gostujuće predavanje profesora Frenka Šimelfeninga

U okviru Erasmus + projekta Jean Monnet Centar izvrsnosti "Izazovi politike proširenja - evropska vs. kineska diplomatija na Zapadnom Balkanu 2020-2023", profesor Frenk Šimelfening će održati prvo gostujuće online predavanje u petak, 19. marta 2021. godine u 10h. Budući da je cilj projekta poboljšanje kvaliteta nastave na predmetima sa evropskim temama, profesor Frenk Šimelfening će studentima Politike proširenja EU održati predavanje na temu: “Teorije integracija”.

Frenk Šimelfening je profesor evropske politike i član Centra za uporedne i međunarodne studije na ETH u Cirihu. Predsjednik je naučnog odbora Instituta za evropsku politiku u Berlinu i član odbora Udruženja za transevropske studije (TEPSA).  Profesor Šimelfening je i saradnik Centra za napredne studije Robera Šumana na Evropskom univerzitetskom institutu.

Istraživanja profesora Šimelfeninga fokusirana su na teoriju integracije, proširenje Evropske unije, diferenciranu integraciju, evropeizaciju, promociju demokratije i demokratizaciju.

Predavanje će biti održano u petak, 19. marta 2021. godine u 10h posredstvom zoom platforme, koristeći link u nastavku:

https://us02web.zoom.us/j/82599823391?pwd=WFdYUWkxM255d0NiVmVpVXVLM0U4dz09

Meeting ID: 825 9982 3391

Passcode: UDG

Kada je riječ o prednostima projekta Jean Monnet, važno je istaći da će sam Centar izvrsnosti imati za cilj podsticanje rasprave o proširenju i efektima geopolitike među svim akterima crnogorskog društva, kroz aktivno angažovanje lokalnih, evropskih i kineskih stručnjaka, što će doprinijeti kredibilitetu diskusije i debate. Upravo će saradnja lokalnih i EU profesora u okviru predmeta koji su obuhvaćeni projektom, dovesti do unapređenja atraktivnosti i izvrsnosti nastave o EU temama, što će povećati internacionalizaciju nastave, kroz inovacije i prenos najsavremenijih znanja u okviru postojećih predmeta.

Više informacija možete naći na sajtu projekta: http://cepeuch.com/. Više informacija o profesoru Šimelfeningu možete naći na linku: https://eup.ethz.ch/people/prof-frank-schimmelfennig.html.