Obavještenja

ponedjeljak, 10. april 2023.

Horizont mogućnosti – Info dani na UDG

Na Univerzitetu Donja Gorica, 12. i 13. aprila u periodu od 10h do 18h biće organizovan događaj Horizont mogućnosti – Info dani na UDG gdje ćemo okupiti maturante iz svih srednjih škola, roditelje, stručnu i širu javnost.

 

Pozivamo sve zainteresovane da posjete naš Univerzitet i u okviru posjete razgovaraju sa našim profesorima i studentima, upoznaju se sa savremenim tehnologijama koje se koriste na UDG-u kao što su 3D laboratorija, Laboratorija za prehrambenu tehnologiju bezbjednost hrane i ekologiju, Preduzetničko gnijezdo, superračunarstvo, pilotiranje dronom, virtuelna stvarnost i sl.

 

Usljed velikog broja upita vezano za dvadesetogodišnje strateško partnerstvo sa Arizona State Univerzitetom (ASU), imaće priliku za saznaju više o navedenom partnerstvu, zajedničkim programima, razmjenama i mogućnostima koje nudimo.

 

Pored navedenog, biće izvršena i prezentacija rezultata i postignuća jednog niza projekata među kojima izdvajamo projekte DEMETER -  Izgradnja interoperabilnog, inovativnog poljoprivredno-prehrambenog sektora  i EuroCC – Nacionalni centar kompetencija u oblasti računarstva visokih performansi.

 

Dobrodošli!