Obavještenja

utorak, 7. jun 2022.

INTERNACIONALNA NEDELJA ZA AKADEMSKO I ADMINISTRATIVNO OSOBLJE

Na Univerzitetu Donja Gorica u periodu od 7.6. do 10.6.2022. u okviru Erasmus + programa Međunarodne kreditne mobilnosti održana je Internacionalna nedelja za akademsko i administrativno osoblje sa partnerskih univerziteta iz regiona i Evrope.

Prisustvovalo je 20 predstavnika sa sledećih univerziteta: Instituto Politécnico de Bragança (IPB - Portugal), Polytechnic Institute of Viseu, Portugal, D. A. Tsenov Academy of Economics, Bugarska, University of Applied Sciences in Nysa, Poland, EDUCONS, Novi Sad, Srbija.

Tokom posjete predstavnici su imali priliku da se upoznaju sa akademskim i administrativnim osobljem UDG-a. Predstavljeni su istraživački projekti koji se na UDG-u realizuju kao i proces internacionalizacije a održane su i prezentacije o laboratorijama, Preduzetničkom gnijezdu i Studentskom Biznis Centru. Takođe su imali i priliku da čuju iskustva UDG studenata koji su bili korisnici Erasmus + stipendija i boravili na univerzitetima širom Evrope. Predstavnici su kroz niz organizovanih aktivnosti imali priliku da prezentuju univerzitete sa kojih dolaze i razmijene svoja iskustva i dobre prakse sa našim osobljem.

Univerzitet Donja Gorica upravo kroz organizovanje ovakvih događaja radi na povezivanju i umrežavanju osoblja i studenata sa drugim univerzitetima, a sve u cilju što uspješnije buduće saradnje.