Obavještenja

ponedjeljak, 11. novembar 2013.

Izložba akademskog vajara Dragana Radenovića

Povodom Dana Univerziteta Donja Gorica, u Galeriji Univerziteta, 11. novembra u 19:00h biće otvorena izložba poznatog akademskog vajara Dragana Radenovića.  


Vajar Dragan Radenović, rođen 1951. godine u Sarajevu, doktor filozofije, zaposlen je na Fakultetu primenjenih umjetnosti u Beogradu kao profesor modelovanja.
Od druge polovine 80-tih godina Dragan Radenović je živeo i radio u SAD. Predavao je na više američkih Univerziteta i umjetničkih škola. Njegovi radovi se nalaze u najprestižnijim privatnim kolekcijama i zbirkama, na Univerzitetu Harvard u Kembridžu, kao i stalnoj postavci Nacionalne galerije portreta pri Institutu Smitsonijan u Vašingtonu.
 
Dragan Radenović je proveo gotovo čitavu deceniju u Rusiji. Predavao je skulpturu na Akademiji likovnih umetnosti u Sankt Petersburgu.
 
Dragan Radenović se bavi jezikom vizuelnih komunikacija i njegovom primenom u sredstvima savremene komunikacije. Vajarski radovi Radenovića ukratko se opisuju kao jedna izuzetna inter-nacionalna mikstura bliskih južnoslavenskih kultura . Počasni je član ruske Akademije umjetnosti.