Obavještenja

subota, 11. januar 2020.

Konkurs za dodjelu stipendija za ljetnji semestar 2019/20. na XIHUA univerzitetu

U okviru saradnje sa XIHUA Univerzitetom iz Kine, Univerzitet Donja Gorica raspisuje konkurs za dodjelu do 6 stipendija za ljetnji semestar 2019/20. godine.  

 

Stipendija uključuje troškove smještaja i ishrane, izučavanje kineske kulture i kineskog jezika. Troškovi avionske karte, vize i zdravstvenog osiguranja nisu uključeni u stipendiju, odnosno, navedene troškove pokriva student.

 

Svi zainteresovani studenti i studentkinje prijave mogu slati direktno na mail Kancelarije za međunarodnju saradnju i razmjenu, Bojani Mališić na bojana.malisic@udg.edu.me najkasnije do 19. januara 2020. godine do 23:59h. Prijave pristigle nakon definisanog roka neće biti razmatrane. Uz prijavu je potrebno poslati CV i propratno pismo, u kojem je potrebno navesti razlog apliciranja za stipendiju, odnosno zašto kandidat/kinja želi da bude uključen/a u ovaj program razmjene.

 

Nakon završene prijave biće organizovan sastanak sa zainteresovanim studentkinjama i studentima u Rektoratu Univerziteta Donja Gorica. Biće izabrano do 5 kandidata na bazi inovativnog modela studija S=z*i², što znači da će se pored uspjeha uzeti u obzir angažovanje u ostalim aktivnostima na UDG.

 

Kandidati i kandidatkinje koji budu odabrani za stipendiranje potpisuju Ugovor sa Univerzitetom Donja Gorica.

 

Više informacija o XIHUA Univerzitetu možete naći na sledećem linku: http://english.xhu.edu.cn/main.htm