Obavještenja

četvrtak, 29. avgust 2019.

Konkurs za upis 19. generacije polaznika Škole retorike

Konkurs za upis 19. generacije polaznika Škole retorike otvoren je za sve zainteresovane kandidate. Nova generacija polaznika počeće sa radom 17. septembra 2019. godine. Škola retorike je prvi program te vrste u Crnoj Gori, akreditovan od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje, koji je do sada pohađalo preko 450 polaznika, kroz 18 generacija. Cilj Škole je da polaznicima pruži teorijska znanja iz oblasti retorike, kao i da im omogući ovladavanje vještinama dobrog govora, debatovanja i pregovaranja. Škola traje 3 mjeseca pri čemu se predavanja održavaju jednom, jednom nedjeljno, u terminu od 18 do 21 h, na FDES-u (Gradski stadion “Budućnost”, sjeverna tribina).


Program Škole obuhvata 45 časova, grupisanih u 15 sesija od po 3 časa (1/3 čini teorijski, a 2/3 praktični dio). Kroz program Škole, polaznici su u prilici da uče najpoznatije crnogorske i svjetske govore, ovladaju tehnikama pisanja sopstvenih govora, razvijaju sposobnost kritičkog mišljenja i kreativnog razmišljanja, usavršavaju vještine debatovanja i pregovaranja, oslobode se treme od javnog nastupa, vježbaju improvizovane govore i govore na stranim jezicima i dr.

Prijavljivanje se vrši online putem, po sistemu prve prijave. Popunjen prijavni formular (koji se može preuzeti sa adrese www.retorika.me) potrebno je poslati na adresu retorika.me@gmail.com

Broj polaznika je ograničen.

Detaljnije informacije o Školi retorike, informacije o dosadašnjim polaznicima, kao i njihovi utisci o Školi mogu se pronaći na adresi www.retorika.me.

Po završetku Škole polaznicima se otvaraju nove mogućnosti za dalje napredovanje u govorničkoj vještini, ali i lijepo druženje sa ljudima sličnih interesovanja, kroz Alumni klub Škole retorike, koji čine bivši polaznici Škole, a koji je osnovan sa ciljem da se, kroz redovna okupljanja, obezbijedi mogućnost jačanja retoričkih mogućnosti, ali i širenja same ideje retorike.