Obavještenja

utorak, 22. jun 2021.

MladiRini inicijativa-Konkurs

Poziv studentima prenosimo u cjelosti:

 

 

Kao mlada osoba sa Zapadnog Balkana, možeš da daš značajan doprinos MladiRini inicijativi.

 

Podstičemo te da pošalješ svoj rad koji će biti predstavljen na našoj platformi, stvorenoj od strane timova sa Zapadnog Balkana, punih aktivista i internet entuzijasta. Naša platforma daje glas mladima Zapadnog Balkana i u isto vreme pruža priliku donosiocima odluka da se upoznaju sa problemima sa kojima se ti i tvoji vršnjaci svakodnevno susrećete. MladiRini teži da postane najpopularnija platforma za mlade širom regiona.

 

Ukoliko želiš da tvoj rad bude objavljen na našoj platformi i da se tvoj glas čuje, pošalji nam svoj rad koji bi trebalo da se pridržava sljedećih smjernica:

  • Broj riječi ne treba da bude veći od 900;
  • Iako donja granica broja riječi nije propisana, radovi kraći od 300 riječi se ne podstiču;
  • Radovi bi trebalo da budu napisani o jednoj od sljedećih tema:

            –  Demokratija i vladavina prava

            –  Slobode na internetu

            –  Životna sredina

  • Poslati radovi bi trebalo da budu pisani na jednom od sljedećih jezika – engleski, albanski, makedonski, bosanski, crnogorski ili srpski;
  • Učesnici mogu poslati više od jednog rada;
  • Radovi napisani od strane dva autora su takođe dobrodošli, i oni takođe mogu da podnesu više od jednog rada;
  • Podneseni radovi bi trebalo da se pridržavaju osnovnih principa akademske čestitosti: poštenje, pravičnost, i odgovornost, što znači da radovi ne smiju biti plagirani, odnosno trebalo bi citirati ili staviti poveznice do korišćenih izvora.

 

Svoje radove sa naslovom – Podnošenje radova za platformu MladiRini (tvoje ime), možete poslati na dragana@institut-alternativa.org, zaključno za 16. julom, do 17h.

 

Najbolji rad za svaku od šest zemalja Zapadnog Balkana, biće izabran od strane partnera Think for Europe (TEN) mreže. Najbolji rad, osim što će dobiti istaknutu poziciju na našoj platformi, biće preveden na ostale jezike platforme, a autor/ka najboljeg rada će dobiti novčanu nagradu u vrijednosti od 100€.

 

Dodatne informacije i detaljna uputstva u vezi sa ovim pozivom za radove možeš pronaći u smjernicama u prilogu.

 

Ukoliko imaš neka dodatna pitanja, ne oklijevaj da nam se obratiš putem navedenog mejla.