Obavještenja

utorak, 25. april 2023.

Na Univerzitetu Donja Gorica održana panel diskusija “Karijera u bankarstvu - Iskustva i preporuke"

U ponedjeljak, 24. aprila, na Univerzitetu Donja Gorica održana je panel diskusija na temu “Karijera u bankarstvu: Iskustva i preporuke”. Ova diskusija imala je za cilj da informiše studente i studentkinje UDG-a, kao i širu javnost, o prednostima, izazovima i načinima prevazilaženja istih na putu izgradnje karijere u bankarstvu, kao i o tome koje su vještine i osobine potrebne za uspješnu karijeru u ovoj industriji. Govorilo se o važnosti banaka kao krvotoku ekonomije, a takođe i o važnosti banke kao odgovornog korporativnog i društvenog učesnika. Između ostalog, istaknuta je i uloga banaka kao značajnog predvodnika energetske transformacije društva.

 

Učesnice panel diskusije bile su predstavnice vodećih banaka u Crnoj Gori i regionu i ekspertkinje iz područja bankarstva: Stela Bošković, članica Upravnog odbora CKB-a nadležna za Sektor korporativnog upravljanja i bezbjednost banke, Ana Golubović, članica Upravnog odbora Hipotekarne banke, Milena Vukotić, članica Izvršnog Odbora Unicredit banke Srbija, Direktorka Sektora za upravljanje rizicima i Danijela Vukoslavović, zamjenica direktora Sektora stanovništva, Erste banka.

 

Panel diskusiju ispratilo je oko 300 posjetilaca, koji su imali priliku da od panelistkinja čuju njihovo, ne samo profesionalno, već i životno iskustvo koje ih je vodilo i vodi na putu poslovnog uspjeha. Teme o kojima su panelistkinje diskutovale odnosile su se na: ulogu mašte u postizanju ličnog i profesionalnog uspjeha, ulogu mentora i mentorki, te o ključnim osobinama (vrlinama i manama) koje su im bile od pomoći nakarijernom putu. Isto tako, bile su jako otvorene za veliki broj studentskih pitanja koji je uslijedio po završenoj panel diskusiji, a koja su se ticala digitalizacije i značajnih promjena u bankarskom sektoru na nivou zemlje i regiona, podstaknutih globalnim trendovima iz oblasti Fintech-a, kripto valuta i vještačke inteligencije.

 

Panelistkinje