Obavještenja

utorak, 29. avgust 2023.

Nagradni konkurs | Ovog ljeta druži se sa Kinom

U očima mnogih Kineza, Crna Gora je poput bisera ugraviranog u safirno plavu obalu na Balkanskom poluostrvu. Nekadašnji kultni jugoslovenski film "Most", koji je sniman upravo u Crnoj Gori, veoma je poznat širom Kine, a most na Đurđevića Tari iz pomenutog filma i dalje privlači ogroman broj kineskih turista. A šta je za vas u Crnoj Gori prva pomisao i asocijacija kada je riječ o Kini? Da li su to crveni zidovi Zabranjenog grada, ili veoma razvijena brza pruga, ili možda drevna i misteriozna umjetnost Pekinške opere, ili bi to bili prostrani autoputevi, ili pak brojni specijaliteti kineske kuhinje?

The Paper Paike Global Creator Platform 13. jula pokreće poziv za učešće u nagradnom konkursu za kratki video o Crnoj Gori i Kini, pozivajući prijatelje iz Crne Gore da kamerom zabilježe svoj odnos sa Kinom, ono što žele da poruče kineskim prijateljima, ili da im predstave djelić svog svakodnevnog života u Crnoj Gori. Radujemo se pristiglim radovima, koji mogu da započnu divno druženje sa Kinom i postanu „video“ spona između Crne Gore i Kine. Nakon prijema pristiglih radova, The Paper će izabrati one najbolje za onlajn prikazivanje putem Paike platforme i odraditi relevantne postavke i podešavanja kako radovi imali svu adekvatnu promociju. Kreatori odličnih radova imaće priliku da učestvuju i u snimanju podcast programa o Crnoj Gori koji je pokrenuo The Paper.

 

Trajanje konkursa:

Od 13.07. do 13.09.2023. godine

 

Sadržaj i tema kratkog videa:

Glavna tema kratkog videa je lična priča o Kini i svoje razumijevanje Kine, sa željom da kineski narod kroz Vaš objektiv upozna ljepotu i šarm Crne Gore.

 

Kratki video mora zadovoljiti sljedeće zahtjeve:

Originalni video sa naracijom na engleskom, crnogorskom ili kineskom jeziku, dužine do 5 minuta, sa jasnim zvukom i slikom, prihvatljiv je i horizontalni i vertikalni video, dok u pogledu formata nema ograničenja, a potrebno je uz video pripremiti i prateći opis na engleskom jeziku ne duži od 100 karaktera.

 

Kratki videi se šalju na:

Radovi sa pratećim kratkim opisom šalju se na adresu paike@thepaper.cn , a kopija (Cc) se istovremeno šalje na chinaemb_me@hotmail.com , uz napomenu da se obavezno navede ime i prezime učesnika i kontakt informacije.

 

Nagrade:

Na konkursu će ukupno biti nagrađeno 10 najboljih radova, a svi nagrađeni će dobiti Xiaomi tablet računar. Pored toga, radovi će biti prikazani na kineskoj online platformi The Paper „Paike“, a svi učesnici konkursa dobijaju i elektronski sertifikat.

Objavljivanje rezultata nagradnog konkursa i izdavanje elektronskih sertifikata održaće se krajem septembra 2023. godine.

 

Organizator:

The Paper „Paike“

 

Podrška:

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori

 

Koorganizatori:

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore

Kineske studije i Turizam Konfucijeva učionica na Univerzitetu Donja Gorica

 

The Paper 

 

The Paper je jedna od vodećih kineskih medijskih kuća, koja posjeduje prvoklasnu licencu za internet vijesti i informacije, a koja se razlikuje od drugih komercijalnih internet portala. Radeći 24 sata, 7 dana u nedjelji, The Paper proizvodi, integriše i pruža originalne, iz prve ruke i kvalitetne vijesti i informacije kineskim korisnicima interneta, pokrivajući politiku, aktuelna pitanja, finansije, kulturu, sport, lifestyle i druge oblasti. Posjećenost portalu dostiže i 437 miliona posjetilaca na dnevnom nivou.

Medij je u vlasništvu kompanije Shanghai DongFang Newspaper Co., Ltd., koja je podružnica Shanghai United Media Group. Trenutno, The Paper ima specijalizovani tim zaposlenih sa preko 400 profesionalnih novinara i urednika, kao i integrisani tim za oglašavanje koji pruža čitav niz usluga od planiranja marketinga, produkcije sadržaja, organizacije događaja do distribucije kampanje, kroz različite forme uključujući pisane članke, sliku, video, emisije uživo, VR, H5 i vizuelizaciju podataka itd. The Paper je postao jedan od najuticajnijih mejnstrim novih medija u Kini, kao i vrhunska integrisana marketinška platforma.

 

Zvanična web stranica medija: https://www.thepaper.cn/