Obavještenja

utorak, 21. februar 2023.

Panel diskusija “EU integracije, Zapadni Balkan i Crna Gora“

 

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa Univerzitetom iz Tartua, u srijedu, 22. februara 2023. godine, u 12.00 sati, organizuje panel diskusiju pod nazivom „EU integracije, Zapadni Balkan i Crna Gora“.

Panel diskusija, koja će biti održana u amfiteatru AS, organizuje se u okviru projekta Jean Monnet modul „Susjedstvo, proširenje i regionalizam u Evropi“ (NearEU).

 

U okviru dvije sesije studentima i predavačima na Univerzitetu Donja Gorica obratiće se zamjenik šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Rikardo Seri (Riccardo Serri), dr Stefano Braghiroli (Stefano Braghiroli), šef Jean Monnet modula „Susjedstvo, proširenje i regionalizam u Evropi“ (NearEU) na Johan Skite instituta za političke studije (Johan Skytte Institute of Political Studies) Univerziteta u Tartuu, dr Ana Beitan (Anna Beitane) sa istioimenog instituta, istraživačica javnih politika u NVO Institut alternativa Milena Muk, te predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica dr Predrag Zenović.

 

Molimo studente da u što većem broju prisustvuju panel diskusiji, te da se uključe u razgovor sa izuzetnim gostima, posebno u kontekstu globalnih dešavanja koja definišu i budućnost Evrope kojoj pripadamo.​