Obavještenja
17. February 2014.

Plasman u finale Studentske lige u futsalu

UDG futsal ekipa se po prvi put plasirala u finale Studentske lige. U polufinalnoj utakmici, savladana je ekipa Prirodno-matematičkog fakulteta UCG, rezultatom 3-0.  U finalnoj utakmici, naša ekipa će igrati protiv ekipe Ekonomskog fakulteta UCG, koja je u drugom polufinalnom meču savladala ekipu Studentskog doma rezultatom 3-0. U prilogu možete naći izvještaj portala CDM sa odigranih polufinalnih utakmica.


Ekonomski fakultet i Univerzitet Donja Gorica 1 igraće u finalu Studentske lige u futsalu.

UDG je sa 3:0 savladao Prirodno-matematički fakultet, dok su istim rezultatom ekonomisti savladali Studentski dom iz Podgorice.

Univerzitet Donja Gorica je agresivnije ušla u meč što je i rezultiralo ranim vođstvom nakon gola Mugoše u 6. minutu, da bi nakon toga Prirodno-matematički fakultet bio gotovo pola sata igre ravnopravan rival. U tom periodu PMF-ovci nijesu realizovali šanse, bili su neuspješni Ćetković, Femić i Knežević. Imao je i UDG I svoje šanse, nakon propuštenih Malteza i Vujadinovića, nakon kontra napada Stefan Bošković u 36. povisio je na 2:0. Konačan rezultat postigao je Vujadinović u 38. minutu.


I Ekonomisti su zasluženo slavili, nakon ofanzivnog starta poveli već u 4. minutu golom Vraneša. U 7. minutu povrijedio se jedan od najboljih igrača ekipe Studentskog doma iz Podgorice, Ognjen Šušić, čime je šansa domaca da se vrate u meč bila još manja. Prednost je povisio Dašić u 18. minutu. Početkom nastavka domci su imali sjajnu šansu da smanje prednost protivnika, ali je penal koji je izveo Čolović odbranio danas odlični golman Ekonomista, Asanović. Konačanm rezultat, evrogolom, postigao je Miloš Vraneš u 34. minutu.


Tokom polufinalnih mečeva održano je i takmičenje u navijanju, a bolje navijačke grupe, sa boljom koreografijom u obje polufinalne utakmice, ocjenama žirija navijači Prirodno-matematičkog fakulteta i Studentskog doma iz Podgorice, dobili su od Nikšićke pivare po 10 paketa Nikšićkog piva kao nagradu.

Inače, Studentski sportski savez Crne Gore je u saradnji sa Upravom za mlade i sport pokrenuo inicijativu i projekat „Ne govoru mržnje na internetu“. Tako je tokom polufinalnih mečeva podijeljen i edukativno-propagandni materijal na ovu temu, a akteri polufinalnih mečeva dobili su i promotivne majice. Slogan ove inicijative je „Budi fer u životu, kao i na terenu“.

Rezultati:
Prirodno-matematički fakultet – Univerzitet Donja Gorica I 0:3 (0:1)
Ekonomski fakultet  - Studentski dom Podgorica 3:0 (2:0)

Prirodno-matematički fakultet – Univerzitet Donja Gorica I 0:3 (0:1)
Gledalaca: oko 300
Strijelci: Mugoša 6, S.Bošković 36, Vujadinović 38.
Žuti karton: S. Bošković (Univerzitet Donja Gorica I).
Prirodno-matematički fakultet: M. Ćupić, Duraković, Marković, P.Ćupić, Femić, Ćetković, Grebović, Knežević, Čabarkapa.
Univerzitet Donja Gorica I: Nikolić, Todorović, F. Bošković, Savić, S.Bošković, Mugoša, Maltez, Vujadinović, Ružić.

Ekonomski fakultet  - Studentski dom Podgorica 3:0 (2:0)
Gledalaca: oko 350
Strijelci: Vraneš 4, 34, Dašić 18 za Ekonomski fakultet.
Žuti kartoni: Ristić, Pićurić (Studentski dom Podgorica).
Ekonomski fakultet: Asanović, Vraneš, Dašić, Mirković, Miličić, Drobnjak, Radonjić, Vešović, Bojanić, Nikolić, Bečanović, Adžović.
Studentski dom PG: Eraković, Konatar, Šušić, N.Madžgalj, Pićurić, Čolović, M.Madžgalj, Ristić.

Lista strijelaca:
20      Mirković (Ekonomski)
17    Femić (Prirodno-matematički)
14    Bolević (FTH Kotor)
    Ćetković (Prirodno-matematički)
    Šušić (Studentski dom PG)
13    Novović (UDG II)
11    Mugoša (UDG I)