Obavještenja

utorak, 28. februar 2023.

Ponosni na izuzetan uspjeh naših studenata!

Studenti Univerziteta Donja Gorica kao dio Interakt startupa sa GoPedal projektom imali su uspješan nastup na finalu globalnog startup takmičenja u Nju Delhiju. Zaista je sjajan uspjeh nastupiti u finalu velikog takmičenja. Dodatno, to je i potvrda kvalitetnog rada na UDG.

Naš tim je imao priliku prezentovati svoju startup ideju na globalnom takmičenju, sa globalnim konkurentima i nastupiti pred međunarodnim žirijem. Studenti su u veoma jakoj konkurenciji predstavili svoju ideju i ostavili upečatljiv trag prema povratnim informacijama organizatora i mentora.

UDG studentski startup je predstavio projekat GoPedal kao aplikaciju zasnovanu na procesu gejmifikacije u cilju kreiranja zajednice biciklista i internom procesu takmičenja i nagrađivanja. Iskustvo učešća na ovakvom takmičenju je veoma dragocjeno kako za razvoj samog startupa tako i za lični profesionalni razvoj svakog člana tima pojedinačno. A mi smo ponosni na uspjehe naših studenata!

Upravo ovaj projekat pokazuje i predstavlja ono čemu UDG priprema studente – globalnoj utakmici, globalnom tržištu, intenzitetu života i da budu odgovorni građani globalnog svijeta! Naši projekti sa kojima nastojimo povećati sposobnosti i intenzitet života studenata, sigurno, značajno doprinose i njihovim regionalnim i međunarodnim uspjesima. Nove prilike poput globalnog takmičenja postaju dio nove sadašnjosti na UDG i otvaraju vrata mnogim studentskim startupovima za finansiranje i osvajanje novih tržišta.

 

GoPedal startup tim čine Tamara Pavlović, Benjamin Dobardžić, Vladimir Borović i Blerdijan Kolić sa Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije. GoPedal je i jedan od šest nagrađenih timova i osnovanih kompanija (Interakt) u okviru projekta Start1Up koji je realizovao UDG-Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis uz finansijsku podršku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja kao i mentorsku podršku MEBAN-a.

 

Takmičenje je organizovano u okviru Arizona State University i Cinana Education mreže koja obuhvata 15 univerziteta širom svijeta. Arizona State University (ASU) je prvi univerzitet po inovacijama u SAD kao i jedan od 25 najboljih svjetskih univerziteta za MBA obrazovanje. UDG je sa ASU potpisao strateško partnerstvo za narednih najmanje 20 godina u okviru kojeg se otvaraju nova poglavlja razvoja i globalnog uspjeha. U okviru ovog partnerstva UDG će imati dodatni pristup novima idejama i projektima, respektabilnim laboratorijama, materijalima, nastavnim planovima i predmetima, izuzetnoj ekspertizi nastavnog osoblja ali i pružanju posebnih mogućnosti mladim ljudima iz Crne Gore i regiona kada je riječ o studiranju, razmjeni iskustva na globalnom nivou, novim programima dvostrukih diploma kao i mnogim drugim prilikama za studente i predavače.

ISC 2023 – International Student Startup Idea Competition je finalni događaj na kojem su nastupili izabrani startupovi sa univerziteta iz ASU mreže. Do finala su došli predstavnici sedam univerziteta iz mreže što dovoljno govori i o kvalitetu takmičenja. Domaćin takmičenja bio je Northcap Univerzitet iz Indije. Događaj se sastojao od velikog broja aktivnosti od mentoringa, posjeta tehnološkim parkovima i inkubatorima, velikog broja predavanja renomiranih predavača do kulturnih posjeta.