Obavještenja

petak, 23. februar 2024.

Poziv za radove za novi broj časopisa "Entrepreneurial economics"

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da UDG nastavlja sa izdavanjem časopisa “Entreprenuiral economy” čiji je prvi broj objavljen 2002. godine. Do sada je izdato XIX časopisa i upravo je raspisan poziv za XX, jubilarni broj časopisa.

Prvi broj časopisa "Preduzetnička ekonomija" objavljen je 2002. godine. Tvorac, osnivač i glavni urednik časopisa je prof. dr Veselin Vukotic, Rektor Univerziteta Donja Gorica.

"Preduzetnička ekonomija" je multidisciplinarni časopis koji objavljuje originalna, visokokvalitetna, inovativna teorijska i empirijska istraživanja koja se bave svim aspektima ekonomije i menadžmenta, preduzetništva i inovacija u različitim disciplinama kao što su prirodne nauke, humanističke nauke, umjetnost itd. Časopis objavljuje: originalne istraživačke članke, pregledne radove, kratke izvještaje, i sl.


Svi istrazivački članci objavljeni u ovom časopisu prolaze kroz rigorozan postupak recenzije, zasnovan na prvobitnoj provjeri urednika i dvostrukom anonimnom recenziranju od strane dva anonimna recenzenta. Svi radovi ćtakodje proći kroz postupak provjere plagijarizma pomoću softvera iThenticate.

Radove je potrebno poslati na e-mail: entrepreneurial.economy@udg.edu.me.

 
Svi radovi trebaju biti pripremljeni u obrascu koji je dostupan ovdje. Radovi se pišu na engleskom jeziku, obima 8-12 stranica.
Nakon konačnog prihvatanja rada, svi autori trebaju poslati potpisanu Izjavu koja je dostupna ovdje.
Svi prihvaćeni radovi će biti objavljeni u časopisu "Preduzetnicka ekonomija", čiji je prvi broj objavljen 2002. godine sa ISSN 2536-5584.
 
Važni datumi:

Rok za prijavu teme rada: do 1. aprila 2024. godine slanjem teme rada na email adresu entrepreneurial.economy@udg.edu.me 
Rok za slanje radovado 1. maja 2024. godine
Recenzije, ispravke i slanje finalnih radovado 1. juna 2024. godine
Objavljivanje časopisa: do 1. jula 2024. godine
 
Web site: https://www.udg.edu.me/en/scientific-journal-entrepreneurial-economy 
E-mail: entrepreneurial.economy@udg.edu.me

_____________________________________________________________________________
ENTREPRENEURIAL ECONOMY- TRADITION SINCE 2002
The creator, founder and editor in chief: Prof. dr Veselin Vukotic