Obavještenja

utorak, 8. jun 2021.

Poziv za volontere

Da li poznajete nekoga ko ne može da učestvuje u svakodnevnim aktivnostima, jer društvo ne brine u potpunosti o potrebama te osobe? Ili se ovo odnosi na vas?

 

Priliku da budeš taj detektiv pružaju organizacija “JuSeV” iz Njemačke i NVO „ BRAVO“ iz Bosne i Hercegovine kroz projekat „Barrier detectives“. Projekat se sprovodi u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Tim povodom, pozivamo mlade volontere/ke da učestvuju u projektu.

 

Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa time često, ali ti možeš pomoći da se to promijeni!


Inspiriše li te ideja da u ulozi detektiva otkrivaš barijere sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom (OSI), prikupljaš podatke o pristupačnosti na par javnih mjesta i time pokušaš da poboljšaš poziciju OSI u svojoj zajednici?


Očekujemo da učesnici/ce budu:
18-30 godina starosti, bez obzira na opredjeljenje (pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja itd.), mladi ljudi i studenti bilo kojih profila, koji žele da steknu internacionalno iskustvo i doprinesu da osobe sa invaliditetom jednako uživaju ljudska prava, spremni da detektuju prepreke koje sprečavaju OSI da ispunjavaju svakodnevne obaveze i vode evidenciju preko kontrolnih listi koje će im obezbijediti koordinatori projekta.

 

Više informacija na:

  1. https://barrierdetectives.wordpress.com/ 
  2. https://bravo-bih.com/asa-poziv-za-volontere/