Obavještenja

četvrtak, 23. novembar 2023.

Predlog vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore

Predlog idejnog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda radnog tima UDG sastoji se iz znaka sačinjenog od tri figuralna elementa koja u kombinaciji evociraju niz simboličkih značenja povezanih sa Crnom Gorom.
Kroz spoj dvije figure koje istovremeno aludiraju na zajedništvo, ali i na ekološki koncept države i ljepote njene prirode, formalno reprezentujući planinske vrhove, meandre bistrih rijeka dva sliva i toplinu mediteranskog sunca predstavljenog u vidu kružnog oblika, nastojali smo ukazati na ključne konkurentske prednosti naše zemlje, izražene, prije svega, u multikulturalnosti i ekologiji.
U formalnom smislu, blago sugerišući oblik slova „M“ i oslanjajući se na ispis naziva države, predloženi znak čini homogenu strukturu, čime se postiže posebna kompoziciona vrijednost i ostavlja utisak vizuelno zaokružene cjeline koja je primjenjiva u različitim kontekstima promocije države.
Znak je, pri tom, direktno inspirisan istorijskim i formalnim modernističkim kontekstom slike Petra Lubarde Noć u Crnoj Gori, čime predstavlja sponu između tradicije i savremenosti, budući da, u cjelini sa sloganima, nudi specifičnu interpretaciju našeg kulturnog i istorijskog nasljeđa, kroz prikaz formi prisutnih u djelima umjetnika koji su stvarali inspirisani Crnom Gorom.
Izabrani kolorit odiše sugestivnošću i savremenošću, te ima izrazit ekološki karakter.
Pozivamo vas da podržite vizuelno rješenje koje je pripremio tim sa UDG-a! Podržimo kolege i njihov predan, marljiv i ambiciozan rad!!! 🍀👏🏻 To možete uraditi putem sljedećeg linka 👉🏻 https://forms.gle/rj1Kpoky4pvthRvN6