Obavještenja

nedjelja, 29. maj 2022.

Prilika za studentkinje iz Crne Gore: "European Leadership Academy" vodi vas u Prag

Studentkinje koje žele postati predvodnice u svojoj struci u budućnosti i osigurati međunarodnu startnu poziciju u svojoj karijeri imaju izvrsnu priliku da se prijave na "Ljetnu školu za žensko liderstvo u digitalnom dobu" (Summer School for Female Leadership in the Digital Age). Školu je osnovala Evropska Leadership akademija, s ciljem osnaživanja sljedeće generacije žena liderica da oblikuju digitalno doba. Svake godine organiziraju se Zimska i Ljetna škola, a ovo izdanje Ljetne škole održaće se u Pragu, od 17. do 22. jula 2022.

Studentkinje i mladi profesionalci stariji od 18 godina s područja Evropske unije, zemalja Zapadnoga Balkana i Ukrajine imaju priliku provesti šest dana u Pragu, srcu živopisne Bohemije, učeći od značajnih svjetskih imena o međunarodnim odnosima, pravu, tehnologiji i liderstvu u generacijama koje dolaze.

Dosadašnje škole liderstva (inauguralna Ljetna u Lisabonu, te Zimska u Nici) pružile su studentima iz cijele Evrope mnoge korisne mogućnosti za karijeru i umrežavanje, priliku da uče od najboljih u ovoj oblasti i dobiju podršku i obuku na svom putu da postanu sljedeća generacija lidera.

Konkurs je otvoren do 31. maja 2022., a sve detalje o Ljetnoj školi, kao i obrazac za prijavu, možete naći na službenoj stranici European Leadership Academy. Kako biste se istakli i ojačali svoju prijavu preporučujemo da snimite kratki motivacioni video do jedne minute i priložite ga uz prijavni formular.

Dodatne informacije na engleskom jeziku možete naći u prezentaciji škole: https://drive.google.com/file/d/1B2I4Zdc-pngwKlfK8_dC1lLUeBG5qNDg/view?usp=sharing,
ili na web stranici www.europeanleadershipacademy.eu