Obavještenja

utorak, 2. april 2024.

Prilika za studentkinje iz Crne Gore: "European Leadership Academy" vodi vas u Varšavu

Studentkinje koje žele postati predvodnice u svojoj struci u budućnosti i osigurati međunarodnu startnu poziciju u svojoj karijeri imaju izvrsnu priliku da se prijave na "Ljetnu školu za žensko liderstvo u digitalnom dobu" (Summer School for Female Leadership in the Digital Age). Školu je osnovala Evropska Leadership akademija, s ciljem osnaživanja buduće generacije žena liderica da oblikuju digitalno doba. Svake godine organizuju se Zimska i Ljetna škola, a ovo izdanje Ljetne škole održaće se u Varšavi, od 21. do 26. jula 2024.

 

Učite od svjetski priznatih mentora i postanite lider buduće generacije

Studentkinje i mladi profesionalci stariji od 18 godina s područja Evropske unije, zemalja Zapadnoga Balkana i Ukrajine imaju priliku provesti šest dana u Varšavi, rodnom gradu Marije Kiri i gradu u kom je živio i stvarao Frederik Šopen, učeći od značajnih svjetskih imena o međunarodnim odnosima, pravu, tehnologiji i liderstvu u generacijama koje dolaze.

 

Tokom ovog potpuno besplatnog 6-dnevnog programa (organizator snosi sve troškove vezane za pohađanje Škole, uključujući i putne) studenti će:

  • istražiti značenje i vrijednost održivog liderstva s liderima svjetske klase (poput članova Evropskog Parlamenta, profesionalnih mentora, renomiranih novinara i analitičara, vodećih ljudi velikih korporacija, itd.)
  • učiti od međunarodno priznatih profesionalnih mentora koji će ih inspirisati da se suoče sa novim izazovima
  • razumijeti važnost tehnologije u svijetu globalizacije
  • razvijati vještine timskog rada tokom zajedničkih projekata
  • vježbati tehnike javnog govora koje grade samopouzdanje
  • uživati u vremenu za učenje o Poljskoj, njenoj kulturi, kuhinji, umjetnosti, muzici i
  • tehnološkoj sceni

 

Dosadašnje škole liderstva (Ljetne u Lisabonu, Pragu i Valensiji, te Zimska u Nici) pružile su studentima iz cijele Evrope mnoge korisne mogućnosti za karijeru i umrežavanje, priliku da uče od najboljih u ovoj oblasti i dobiju podršku i obuku na svom putu da postanu buduća generacija lidera.

 

Do kada i kako se prijaviti?

 

Rok za prijavu je kratak zato požurite!

 

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2024., a sve detalje o Ljetnoj školi, kao i obrazac za prijavu, možete naći na službenoj stranici European Leadership Academy. Kako biste se istakli i ojačali svoju prijavu preporučujemo da snimite kratki motivacioni video do jedne minute i priložite ga uz prijavni formular.

 

Dodatne informacije na engleskom jeziku možete naći na zvaničnoj web stranici škole: 

www.europeanleadershipacademy.eu